GFS ve ECMWF Yorumlamaları (11.02.2014)

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Yeni konudan devam arkadaşlar...
    Son ecmwf güncellemesi yağış beklentisi





    İstanbul diyagramı

    Ankara diyagramı

    İzmir diyagramı

    Einmal editiert, zuletzt von Samet ()

  • weatheronline ın yer kartına göre muhtemelen 25-26 Şubat'ta yoğun kar yağışı var.Yoğun kar yağışı dediğimiz efsane gelsin yada gelmesin farketmez.Benim için 7 Şubat'taki Alaska'nın kuzeybatısındaki y.b. merkezinin hareket ederek ve dejenere olmadan Azor adaları cıvarına 15 Şubat'ta yerleşmesi bir efsanedir.Bir y.b merkezinin bu kadar mesafeyi dejenere olmadan katetmesi ilğinç!!Izleyeceği rota dahada ilğinç!!

  • Az önce, B. Sürmeli : Ayın 20-21 inden sonra 23-24 ü gibi beklediğimiz düne kadar kar yapabilecek olan soğuk hava dalgasının bugün itibariyle pek kar seviyelerinde olmayacak gibi duruyor ! Eğer zaman yaklaştıkca değişim olursa elbet paylaşırım. E arkadaşlar zaten sonrasında Mart ! İnşallah değişim olur son sistemle ilgili yoksa artık bittibitiyor.com !!! Arada B.Süremeli de umarım değişim olur dedi ümidimi koruyorum dedi ! Yapacak bir şey yok ötele ötlene sona kadar geldik zaten . Bekleyip bizde ümdimizi koruyalım bence :)

  • Zitat von Murat pid='89534' dateline='1392124328'

    Az önce, B. Sürmeli : Ayın 20-21 inden sonra 23-24 ü gibi beklediğimiz düne kadar kar yapabilecek olan soğuk hava dalgasının bugün itibariyle pek kar seviyelerinde olmayacak gibi duruyor ! Eğer zaman yaklaştıkca değişim olursa elbet paylaşırım. E arkadaşlar zaten sonrasında Mart ! İnşallah değişim olur son sistemle ilgili yoksa artık bittibitiyor.com !!! Arada B.Süremeli de umarım değişim olur dedi ümidimi koruyorum dedi ! Yapacak bir şey yok ötele ötlene sona kadar geldik zaten . Bekleyip bizde ümdimizi koruyalım bence :)


    Bünyamini takma daha 20 aralık sistemini bilemedi :D sadece 850 hpa ya bakan bi tahminci 2m sıcaklığının ne olduğunu bile bilmiyor.

  • Şubat sonu bile henüz muamma iken Bünyamin Sürmeli'nin batıya kar yapabilecek bir soğuk hava sisteminin bugünden itibaren yok demesi hem hava durumu kanunlarına aykırıdır,hem de tahmincilikle uzaktan yakından alakası yoktur,üstelik bütün hava durumu forumları Şubat'ın 20'si için güzel haberler ortaya koyarken böylesine hazır cevap açıklamalar bizi hayal kırıklığına uğratıyor ciddende,hele hele bir de deneyimli bir usta olan Bünyamin Sürmeli'den bu sözleri okumak beni kahrediyor..

    Kocaeli Mekan 41




    İstanbul Memleket 34



    Yaza veda ediyoruz sonbahara merhaba şimdiden..



    karsever ugur

    Einmal editiert, zuletzt von karsever ugur ()

  • Zitat von angle555 pid='89542' dateline='1392131947'

    Ya arkadaşlar bünyamin sürmeli öle bişe dememiş ki adamın günahını almayın alın bakın http://tv.cnnturk.com/programlar/hava-durumu/index.html


    Ben yalanmı söylüyorum !!! Bire bir gözlerimle gördüm.. Saat 15.45 de son bülteninde dediklerimi birebir harfiyen söyledi !! Saat 15.45 deki son bületenini bulabilen varsa koysun ! Sizde gözlerinizle görün kulaklarınızla duyun..


    [font=Monaco, Consolas, Courier, monospace][uyarı] Noktalama işaretlerine dikkat edelim birçok mesajda ünlem kullandığınız için yanlış anlaşılıyorsunuz[/uyarı][/font]

  • Öyleyse eleştiriyi bir kenara bırakalım link paylaşın görelim bu konuda daha fazla uzamadan kapansın,çünkü birbirimizle tartışmaktan tahmin yapamaz hale geldik artık..

    Kocaeli Mekan 41




    İstanbul Memleket 34



    Yaza veda ediyoruz sonbahara merhaba şimdiden..



    karsever ugur

    Einmal editiert, zuletzt von karsever ugur ()

  • Zitat von Murat pid='89546' dateline='1392134170'

    Ben yalanmı söylüyorum !!! Bire bir gözlerimle gördüm.. Saat 15.45 de son bülteninde dediklerimi birebir harfiyen söyledi !! Saat 15.45 deki son bületenini bulabilen varsa koysun ! Sizde gözlerinizle görün kulaklarınızla duyun..


    Neyse ya uzatmayalım pardon bir şey yaptıysam

    Einmal editiert, zuletzt von angle555 ()