Eylül Ayı Hava Tahmin ve Uyarıları

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • M Can Tanyeri


    METEOROLOJİK UYARI:
    Yarın geceden itibaren Türkiye, Ukrayna üzerinden gelen yeni bir serin hava dalgasının etkisi altına giriyor.



    Marmara'nda 3 Eylül 2013 Salı akşam saatlerinden sonra soğuk cephenin geçmesi ile sıcaklık yeniden düşüşe geçiyor ve geceden itibaren yerel sağanak yağışlar görülecek. Ancak, sinoptik verilere göre bu hava kütlesi karayel bileşenli rüzgârlara sahip olacağından Marmara bölgesinde doğusu dışında genel olarak kaydadeğer bir yağış gözlemlenmeyecek bu yağışlar da daha çok geceden itibaren ve çarşamba sabahı gözlemlenecekler.


    Batı Karadeniz'de ise Zonguldak'tan Kastamonu Cide'ye kadar olan sahil şeridi ve gerisindeki tepelerde öğleden önce yerel kuvvetli sağanaklar bazı noktalarda ufak çaplı su baskınları yapabilir, yağış öğleye doğru Sinop çevresinde de kuvvetlenmeye başlıyor.


    Öğleden sonra ise Ordu-Trabzon boyunca yine yerel kuvvetli yağışlar var.


    Soğuk cephenin ayrıca öğleden sonra içeri girmesi ile Başkent Ankara çevresinde de sağanak geçişlerinin gözlemlenmesi mümkün duruyor.Bolu dağından itibaren Ankara Çamlıdere'ye kadar yoğun sis de görülecek.


    İstanbul ve Ankara il genelinde gündüz sıcaklıkları 25 derecenin altına inecek.

  • Doğu karadenizden çok Düzce,Zonguldak,Bartın,Kastamonu ve Sinop daha fazla yağış aldı.Radara göre tahmin yaparsak




    Radara bakılırsa Zonguldak-Karabük-Bartın-Kastamonu-Sinop arasında aralıklarla yağışlar görülecek... :D

  • Kışa girmeden başladık :D ben demiştim eylülde hareketlilik başlar diye hiç kimse mutlu olmaz :D

    bu gece geçtim afyondana ama hava ap açık bi tane bile bulut yoktu kütahyada başladı bulutlar ama gece sizin oralar 12 13 dereceydi oğuz

  • Pazar gecesi itibariyle bir trofun önce İstanbul'u ardından akşama doğru Batı Karadeniz'i etkilemesini bekliyorum.Troflar kendi başlarına da ciddi yağışlar yapabilir.Ancak denizden de güç alınca daha şiddetli yağış yaparlar.Üst seviye rüzgarları genelde karayelli olacağından Batı Karadeniz ve İstanbulun kuzey kesimleri daha çok etkilenecektir.Daha ayrıntılı değerlendirmemi Cuma akşamı ya da Cumartesi yapacağım.


  • 1015 Mb'lik bir basınç Karadeniz'den yurdumuza giriş yapacak gibi duruyor ama,Tunus üzerinden gelen yüksek basınç yağışı şimdilik Doğu Anadolu ve Karadeniz'in kıyı kesimlerine kaydırmış gözüküyor,bakalım Eylül'ün ikinci yarısı kuvvetli bir alçak basınç gelecek mi göreceğiz inşallah Akdeniz destekli bir sistem olur ben Ukrayna sistemlerine güvenmiyorum çünkü Karadeniz'in doğusuna çalışıyor hep.

    Kocaeli Mekan 41




    İstanbul Memleket 34



    Yaza veda ediyoruz sonbahara merhaba şimdiden..



    karsever ugur

  • Tahminim değişti.Trof iptal oldu.Yağış Cumartesi gecesi başlayıp Cumartesi sabaha karşı biter İstanbul da.Ancak en fazla 10 20 kg alır.Daha sonra gündüz yağış Batı Karadeniz'e geçecek.