Manavgat İlçe Merkezinde Orman Yangını

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Manavgat'ta henüz belirlenemeyen bir nedenle orman yangını çıktı. Manavgat İlçesi Türkbeleni mevkiinde çıkan orman yangını, havadan ve karadan yapılan yoğun çalışmalar sonucunda söndürüldü.


    İlçe merkezindeki ormanlık alanda çıkan yangına, 1 yangın söndürme uçağı, 3 helikopter, 20 arazöz ve 100 orman işçisiyle müdahale edildi. Söndürme çalışmalarına vatandaşlar da kovalarla su taşıyarak destek verdi. Rüzgarın etkisiyle yayılan yangının bölgedeki konutları tehdit etmesi üzerine pek çok kişi hortumlarla alevlere su sıktı.


    Manavgat Kaymakamı Emir Osman Bulgurlu ve İlçe Belediye Başkanı CHP’li Şükrü Sözen’in de izlediği söndürme çalışmaları, yaklaşık 1 saat sürdü. Havadan ve karadan süren yoğun çalışmalar sonunda kontrol altına alınarak söndürülen yangında, ilk belirlemelere göre yaklaşık 10 hektar kızılçam ormanı zarar gördü.


    RESİMLER(Şuan için Gözükmeyebilir.)







    İfade özgürlüğünü, yasalar tek başına garanti edemez. Herkesin kendi düşüncesini, cezalandırma olmaksızın açıklayabilmesi için toplumda hoşgörü mevcut olmalıdır.
    Albert Einstein

    Einmal editiert, zuletzt von CrossBench ()

  • Oldukça üzücü bir haber.Manavgatlılara geçmiş :( Umarım bu gibi yangınlar bir daha yaşanmaz. :(

    Sibiryasız kışa kış demem;azor balsa sibirya duble kaymaktır.



    Sistemci

  • hayırlı olsun... :4722


    Hayırlı olsun abla bu yıl yarıyıl tatilinden 4 gün önce gittim.1 gece çok güzel sağanak yağış aldı.Oraj felan ama kışın bile sıcak geliyordu. Afyon'a alışınca.Yüksekler ise hep kar manzaralı. :) :)


    Manavgat dışında


    Ankara:ODTÜ ormanı yaklaşık 10 dönüm alan yandı.


    İzmir Adnan Menderes havalimanın yanında 10 hektar kızıl çam ormanı yandı.


    Çanakkale'de küçük bir orman yangını büyümeden durduruldu.

  • Manavgat'ta dün 3 yerde aynı anda yangın çıktı. Biri bir hastane çamlığında diğeri ise bu. Bu yangın 2 farklı noktadan başladı. Üçüde aynı anda. Bu Türkbeleni Manavgat'ın bir tepesi ve manzarası harika. Çarşıdaki insanlarda sürekli kesin imara açılsın diye bilerek yakıldığını düşünüyor. Ayrıca yangın başladığında sadece 1 helikopter yangına müdahale ediyordu. Daha sonradan 4 tane oldular. Birkaç hafta önce barajda kayalıklarda çıkan yangında 9 tane helikopterden 6 tanesi ile ve bir uçakla müdahale edilmişti. Zaten yangınların aynı anda ve ilçenin en güzel yerlerinde başlamasına şaşırmamalı. Sadece Manavgat değil Çanakkale'de Dur Yolcu yazısının altındaki yangında düşündürücü.

    İfade özgürlüğünü, yasalar tek başına garanti edemez. Herkesin kendi düşüncesini, cezalandırma olmaksızın açıklayabilmesi için toplumda hoşgörü mevcut olmalıdır.
    Albert Einstein

    Einmal editiert, zuletzt von CrossBench ()