Güncel Hava Tahminleri Ve Uyarılar (Oğuz-03)

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • ......GÜNCEL HAVA TAHMİNLERİ VE UYARILAR SAYFASI--(Oğuz03)........


    Sisitem ile ilgili açıklama:Yurudumuzda bugün orta v doğu karadenizde iç anadolunun kuzey doğusunda ve doğu anadolunun kuzey ve doğu kesimlerinde yağışlar sürerken.Yarın yurdun kuzeydoğusunda yerel kuvvetli sağanaklar olacak.Yarın yine Sinop-Samsundan başlayarak karadenizin orta ve doğu kesimleri ile Doğu anadolunun kuzy ve doğusunda yerel ve aralıklı sağanak ve gök gürltülü sağanaklar bekliyotum.Oraj daha çok doğu anadolu ve iç kesimlerde olucak.Sıcalık artışı iç ve batı kesimlerde sürüyor.





    Marmara Bölgesi:Marmara bölgesi batısında hava açtı.Bir ihtimal olarak .Yarından itibaren sıcaklıklar az daha yükseliyor.Ama kuzeyli rüzgarlar çok ısıtmayacak ve gölgede serin hissettirecek.Sıcaklıklar ise 28-31 derece arasında olacak.


    Ege Bölgesi:Ege'de İç kesimler parçalı yer yer çok bulutlu kıyılar açık ama bölgede yer yer kuvvetli rüzgar esiyor.Hava ısınıyor kıyılar Denizli-Manisa 33-35 Kütahya-Uşak-Afyon 26-29 derece arası olacak.Rüzgar havayı hafif serin hissettiriyor.


    Akdeniz Bölgesi:Akdeniz'de yarından itibaren havalar açık ve sıcak .Sıcaklılar kıyılarda 36-38 derecelerde olurken.İç kesimler 30-35 derecelerde seyrederken rüzgarlar kuzeyden estiği için hava serin hissettiriyor.


    İç Anadolu:İç anadadolu bölgesinde kuzeydoğusunda yarında yerel sağanaklar sürecek.Hava sıcaklığı ise yarın batıda 2 gün sonra doğuda artış gösterirken rüzgarlar kuzeyden eseceği için serin hissettireek.Sıcaklıklar ise önümüzdeki 2 gün boyu 23-27 derece Sonra ise 24-29 derece arasında seyredecek.Yey yerde 30'u bulacak.


    Batı Karadeniz:Bölgede yağışlar kesildi yarın sinopta yerel ve hafif yağışlar görülebilir.Sıcaklıklarda artışa geçiyor


    Orta ve Doğu Karadeniz Bölgesi:Bugün bölgede yağışlar iyiden iyiye başladı.Yağışlar bölgenin bir çok yerinde cumaya kadar yerel ama kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanaklar sürecek.

    Doğu Anadolu:Bugün bölgede yağışlar kuzey ve doğusunda etkili olurken yağış etkisini biraz daha geniştikren Ağrı-Erzurum-Ardahan-Kasr-Iğdır Van'ın uzey çevreleri ile Muş'ta kuvvetli olmasını bekliyorum sağankların.Sıcaklıklar ise kuzeyinde 2-4 derece daha azalacak.


    Güney Doğu Anadolu Bölgesi:Bölgenin doğusunda bulutlanmalar artabilir ve 2-3 derece serinleyebilir bu durum 4-5 gün sürecek.Doğusu çarşamba ve perşembe yerel yağışlar alabilir.


    ********************** 3 Büyük Şehrin Hava Durumu*******************


    İstanbul:Yarın İstanbul'da hava parçalı az bulutlu hava sıcak rüzgar zamanla ser,nletiyor hafta boyu 29-32 arası sıcaklıklar ölçülecek.


    Ankara:Ankara yarın parçalı az bulutlu sıcaklık 28-29 derecelerde rüzgar serinletecek havayı.



    İzmir:İzmirde hava açık ama rüzgarlar sert hafta boyu 32-34 derecelerde seyredecek.

    !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!UYARI BÖLÜMÜ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


    Uyarı:Yarın Doğu anadolunun doğusundaki k yerel şekilde kuvvetli sağanak ve oraj hadisesine dikkat ve iç ve batı bölgelerdeki kuvvetli rüzgara dikkat!!!


    Uyarı Çeşidi:Kuvvetli yağış-Oraj-Kuvvetli rüzgar

    Uyarı Şehiri,Şehirleri veya Bölge: Erzurum-Ardahan-Kars-Van-Muş-Ağrı-Iğdır


    NOT:İstediğiniz şehir tahminleri ve uyarılar yapılır.


    ------------------------------- G.H.T. VE U.(Oğuz-03)-------------------------------------

    Saygılar;
    Oğuz03


  • Sağol bugün bol aksiyonlu gün var size.

    Geçtiğimiz 2 gün özelliklede Pazar ta aksiyonluydu tam 6 saat gökgürültülü kuvvetli dolu ve yağmur görüldü.Bugün her ne kadar Pazarın yerini tutmasada birşeyler var ama çok büyük aksiyon beklemiyorum. ;)

  • Meteoroloji yoluma geldi batıda yer yer kuvvetli yağış bekliyordum.Uyarıyı çakmış İzmir-Manisa-Aydın kuvvetli yağışa dikkat.


    Benden kopya çekmişler.Çakallar. :D


  • !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! UYARI !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


    Şu an Edirne-Tekirdağ-Kırklarelinde etkili olan sağanak yağmur öğleden sonra iç batı kesimlerde kuvvetli olması bekleniyor.Özellikle bu sabah tarkya'da öğleden sonra Balıkesir-Çanakkale-Kütahya-Uşak-Afyonkarahisar ve Denizli çevrelerinde ki şiddetli yağışa dikkat.Batı karadeniz'in iç kesimlerindeki kuvvetli yağışa dikkat edilmesi lazım.Özellikle İzmir'in doğu ilçeleri ile Manisa'da aşırı yağışlar görülebilir dikkat edilmesi lazım.




    Uyarı Çeşidi:Kuvvetli yağış-Şiddetli yağış-Aşırı yağış-Oraj hadisesi


    Uyarı alan yerler:Yurdun batısı.

  • Tahminler güncellenmiştir.






    Şu an Denizli'nin kuzeydoğu ilçeleri ile Afyonkarahisar'ın güneybatı ilçelerinde görülen yerel kuvvetli yağışa dikkat.


    Uyarı Çeşidi:Kuvvetli sağanak-Oraj


    Uyarı alan yerler:Denili'nin kuzeydoğu çevreleri ile Afyonun güneybatısı.

  • Afyon'da dün 10-15 kg arası yağış aldı.Bu sabahata 2 saat aralıkarla orta şiddette sağanak yağış aldık. :) bunada 7-8 kg de.25-35 kg arası yağış gördük haziranda.

  • Tahminler güncellenmiştir.






    Uyarı:Şu saatler itibariyle batı karadenzin iç kesimleri Antalya, Isparta sınırı ile Konya, Antalya sınırındaki kuvvetli yağış ve oraja dikkat!!


    Uyarı Çeşidi:Kuvvetli yağış-Oraj hadisesi


    Uyarı şehri-şehirleri ve bölge:Konya-Isparta Antalya-Bolu-Karabük-Kastamonu çevreleri


    Saygılar;


    (Oğuz-03)

  • Bugün samsunda 15.20' de yağmur başladı 15-20 dakika sürdü ama bugün yağış oluşumları gözlensede asla beklendiği üzere çok kuvvetli yağmuru geçtim kuvvetli yağmur bile olmadı ama asıl şov yarın :)