Kış Geri Döndü(mü)?

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)


  • Gfs ısrarla soğuma öngörürken Ecmwf henüz tam manasıyla desteklemedi.Bu görüntü gerçekleşirse İstanbul'da sıcaklıklar gündüz 5-6 derecelere gerileyebilir.Ayrıca havada kar görülme ihtimalide oldukça yüksek(bu verilerde).İç bölgeler ise banko kar alır.Akşam ki Ecmwf güncellemesi burada belirleyici olacak.

  • Bu diyagramlar tam çerçeveletmelik :D Dostlar, kaydedin şunları, nisan ayında böyle diyagram bir daha göremezsiniz. Sabah şöyle demiştim
    "Modellerde görünen -5'in gelmesi durumunu mevsim normalleriyle doğru orantı kurarak açıklarsak:
    Aralık ayının başında -8
    Ocak ayının başında -10
    Ocak ayının sonunda -14
    Şubat ayının başında -16 ve
    Şubat ayının sonunda -13'lerin gelmesine denktir."
    Eğer bu veriler gerçekleşirse nisan efsanesi olur, bunu da unutmayın ;)

    Einmal editiert, zuletzt von FRMHFHF ()

  • Benimde gelmemesinden kastım zaten bu güçte gelmemesi :) Alışmışım bütün kış boyunca gücü azalan sistemlere gelmiyor demeye :D Bahara alışamadım daha :D 9 ve 10 nisanda mevsim normallerinin üzerinde bulunan bir tek senaryo bile yok zaten. Yağış durumu da açık :)

  • Semih abi ne yalan söyleyeyim; senin böyle bir konu açmanı bekliyordum.


    Siberianist çok iyi hatırlar ki; eski konularından birinde kışı hiç bir zaman 15 Nisan'dan önce bitirmenin doğru olmayacağını belirtmiştim ve bu sistemin şuan için her şeye gebe olduğunu söylemeliyim. Öyle ki bu sistem için özellikle Cuma gününe kadar olan dönem dönüm noktası ya kuvvetlenecek ve İstanbul'a dahi kar değerleri getirecek yada etkisini azaltıp İç,Kuzey ve Doğu için kar değerleri yaratacak.


    Kısacası Cuma gününe kadar modellerin gidişatı çok önemli...


  • Evet hatırlıyorum :D Hatta "Bundan sonra kıyılarda asla kar olmaz boşuna bekleme be Umut'um" da demiştim sanırım :D Kıyılarda kar olacağını pek düşünmüyorum ama iç kesimlerde neden olmasın :)


  • Gfs Ecmef ye uymuş.Yinede mevsimine göre soğuk günler kapıda.İç bölgelerin bir kez daha kar görme şansları var.


    evet iç bölgeler için o durum mevcut.takipteyiz :/-2 ama bu iç bölgelerde birkaç senede bir görmeye alıştığımız bir hadise. zira yalnış hatırlamıyorsam geçen sene mayıs 5 te sivas kar almıştı :)