Son Diyagram Güncellemeleri (Yorumlar/Sorular)

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)

  • Diyagramlara fazla takilma bircok parametre dogu avrupaya salinim olacagi isaret ediyor diyagramlarin dansozlugunu ne cabuk unutun be kanka onlar devamli kivirir bak az sabret be kanka


    Konunun adı "Son diyagram değerlendirmeleri", sitede bu konu sadece benim blokta var, diyagramlara verdiğim önem açıkça ortada, sen gelmiş takma diyagramları diyorsun be dostum :D Bekleyeceğiz tabii daha, benimki sadece öntahmin. Daha 240 içine girmeyen vakitler elbet değişkendir. Sadece gelmeyeceği ihtimalini daha üstün tutmaktayım o kadar



  • İstanbul diyagramları uzun vadede bana göre fiyasko. Aysonu için beklentileri düşük tutmak en doğrusu ;)




    Ama bakın Paris diyagramlarına, aysonu için kar ihtimali dahi görünmeye başladı.

    Einmal editiert, zuletzt von FRMHFHF ()


  • nao ya gore sekilenmisler ama ao diyor be nao kardes ben dururken sana laf dusmez eger ao israrini surdurse diyagramlarda ona zamanla ayak uyduracak yok eger ao da nao ya uyarsa yapacak birsey yok ama ben nao zamanla ao ya uyacagini tahmin ediyorum bekleyelim gorelim

    Einmal editiert, zuletzt von EYÜP KARA ()

  • Dikkat ettiyseniz kuzey afrikadan tut ispanya turkiye ayin 20 sinde hep normallerin ustunde ukranya moskova diyagramlari ayin 22ve 23 ucunden sonra corba donuyor ama ana senaryo haric genelikle soguk senaryolar sicak senaryolardan fazla bati avrupa diyagramlari ana senaryo disinda genelikle sicak senaryo sayisi soguk senayolardan daha fazla dikkat ettiysen genel olarak bakiyoruz vede sabah istanbul diyagrami aysonu senaryosu daha mantikliydi ben ce suanda durumlar karmakarisik bana kalirsa ben fazla ana senaryoya takilmam 1 ekimi hic unutman ta bir hafta kalmisti diyagramlara baktiginda bir agustos diyagrami gibiyidi ne olduysa sisteme bor hafta kala diyagramlar tepe taklak oldu bianda yaz senaryolari kis senaryolarina dondu hic unutmam hic.

  • Daha kesin bir şey yok şimdiden geçen kış gibi olacak diyorsunuz :D

    Bu kıştan umutsuz kim ise kim olduğu önemli değil, güler geçerim.
    -SİSTEMCİ



    Sibiryasız kışa kış demem azor balsa Sibirya duble kaymaktır.
    -SİSTEMCİ

    *FOREVER SİSTEMCİ*


  • Kontrol ve ana senaryoya bakin gozleriniz acilsin


    Ben gözlerimizin açılacağı bir oluşum göremedim nedense. Olsa olsa +4'ler olmuş. ekim başında -3'leri gördük biz +4'leri ne yapalım :hfyeni (18):
    Bu arada 1 ekim diyagramlarda göründüğünde diyagram senaryosu şöyleymiş;




    Şimdi ay sonu beklentileri var ama bakın diyagram nasıl şekillenmiş;




    Demek istediğim kısaca şu, 1 ekim diyagramlarda görünmeye başladığında öyle yaz senaryoları felan yoktu. Hatta senaryoların ortalaması, uzun yıllar ortalamasının altında kalıyordu.
    Şimdi uzun yıllar ortalaması düştüğünden evet o çizgiyi yakalaması daha zor fakat yine de 5 derecenin altına inen sadece 5 çıktının bulunması, diğerlerinin ise sıcak göstermesi sistem ihtimalini iyice aşağılara çekiyor.
    1 Ekimden önce de senaryoların pek 5 dereceye inmediği doğrudur fakat senaryoları teker teker incelediğinizde hep bir dalgalanma tespit ettiklerini rahatlıkla görebilirsiniz. Şimdikiler ise ip olmuş maşallah.
    Ek olarak, eylülün ortalarında, ekimin başı için sunulan modellerin neredeyse hiç birinde kuvvetli bir Azor yoktu, bu nedenle modeller daha oynaktı. Fakat şimdiki beklenti yerine çivilenecek bir Azor. Ve konu bir yüksek basınç olunca, uzun vadeye olan güven de artıyor tabii.
    Aslında 1 ekim gibi bir extrem ile ay sonu beklenen sistemi karşılaştırmak da saçma, biz ne sistemler gördük daha 384'te kendini gösteren(7 ocak), ne sistemler gördük 120'lerde gerçek yüzünü ortaya sunan(25 aralık). O yüzden beklemeye devam edeceğiz. Ama dediğim gibi yüksek beklenti içinde olmayın, mesela ben, beklenti içinde dahi değilim

  • Demek istedigim 1 ekim sistemine bir hafta oncesinde yaz senryolar diyagramlarda mevcuttu +20 lerde geziniyordu taaki sisteme bir hafta kala ve artik yavas yavas senaryolarda dusus baslamaya basladi evet +20 nerdeydi -5 nerdeydi aysonu sistemi nin diyagramlardaki senaryolar 0 izitermin altina dusecegini tahmin ediyorum her nekadarda gfs +4 leri gostersede zamanla senaryolar 0 izotermin dusecegini tahmin eduyorum.


  • Gelsin sistem nasıl gelirse gelsin de gelsin yeterli :D

    Aynen öyle yeter ki gelsin.

    Bu kıştan umutsuz kim ise kim olduğu önemli değil, güler geçerim.
    -SİSTEMCİ



    Sibiryasız kışa kış demem azor balsa Sibirya duble kaymaktır.
    -SİSTEMCİ

    *FOREVER SİSTEMCİ*