Beklentilere Göre Vasat Ama Kar var

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Diyagramlar da gol attı :D ortalama çizgi hala -5'lerde helal olsun. Gol sırası ECM'de bakalım neler olacak :D


  • Bir zamanlar 4 oğlu olan bir adam varmış çocukların çok erken karar vermemeleri ve önyargılı olmamaları için onları bu konuda eğitmek istemiş. Her birinden uzak bir yerde duran ağacın yanına gidip ona bakmalarını istemiş. Ilk oğlan kışın gitmiş, ikincisi ilkbahar, üçüncüsü yazın ve sonuncusu sonbaharda. Geri döndüklerinde hepsini bir araya çağırmış ve ne gördüklerini sormuş. Ilk oğlan ağacın çok çirkin, Yaşlı ve kupkuru olduğunu söylemiş. Ikinci oğlan hayır yeşillikle doluydu ve canlıydı demiş. Üçüncü oğlan başka fikirdeymiş. Çiçekleri vardı ve kokusuyla görüntüsüyle o kadar muhteşemdiki, daha önce hiç böyle bir şey görmedim, demiş. Sonuncusu oğlan hepsinin haksız olduğunu ve ağacın meyvelerle dolu, canlı ve hayat dolu olduğunu ifade etmiş. Yaşlı adam, oğullarının haklı olduğunu söylemiş. Çünkü hepsi farklı mevsimlerde ağacı görmeye gitmiş. Onlara bu dersle, bir ağacı veya bir insanı, kısa bir süre veya bir mevsim tanıdıktan sonra yargılayamayacaklarını anlatmaya çalışmış, ya da neye sahip olur olmadıklarını. "gerçekleri ancak sonunda, mevsimi gördükten sonra görürsünüz. Eğer kışın vazgecersen ilkbaharın nimetinden olursun, yayın güzelliğinden ve sonbaharın bütünlüğünden de" bir mevsimin acısının, diğer güzel mevsimleri parçalamasına izin vermeyin! Hayatınızı bir mevsim(bir dönem) yüzünden yargılamayın! Unutmayın ki ileride şu anki zamanı arayabilirsiniz. Ya da daha güzel günlerde yaşayabilirsiniz.

    Lütfen bu tür mesajlarınızı genel tartışma sayfasında paylaşınız.

  • Ben her yıl, baharı da yazı da kışı da çok mutlu geçiriyorum elhamdulillah :) Kış kötü geçti diye ağlayıp da tüm baharı ve yazı melankolik bir havada, efkarlanarak geçirmem. Her mevsim benim için hoştur ve her mevsimde başka bir hobimi gerçekleştirme imkanı bulduğum için hepsini iple çekerim. Kışın da hobim meteorolojidir. Hobimi yaparım, üzülürsem, başarılı olmadığım için üzülürüm yoksa kış çok kötü geçti diye efkarlanıp diğer mevsimleri de üzgün geçirmem söz konusu değidir :D Zaten inanın nisan ayında meteorolojiden çok uzaklaşmış olarak bulurum kendimi, nedense ilgilenmek istemez canım, mevsimsel hobi gibi birşey benimki :D


    her mevsim bi başka güzel İSTANBUL her mevsim bi başka güzel TÜRKİYEM :)

    Umut iyi birşeydir belkide en iyisi.Ve iyi şeyler asla Ölmez!.


  • Sadece herkezin içinde bir şüphe var Acaba gene ters köşe olurmu diye :31582

    Bravo kardeşim çok iyi söyledin ben sadece uzaktan takip edeceğim önümüzdeki 5 gün bu sefer böyle totem yapacağım.Son sistemde bir hüsran daha yaşamaya hiç niyetim yok.

    Bir gönüllünün yüreğinden daha güçlü bir yürek yoktur.


  • hay agzına saglık bu saatten sonra acısada öldürmez bari şu görüntülerin tadını cıkaralım ne yokki bu sistemde fırtınası,yagısı,-12 si,dek i hersey var masallah :D

    Fırtınası ve soğumu bol bir de DEK varsa ee bu 2004'tür !

    Bir gönüllünün yüreğinden daha güçlü bir yürek yoktur.


  • Diyagramlar da gol attı :D ortalama çizgi hala -5'lerde helal olsun. Gol sırası ECM'de bakalım neler olacak :D


    Siz şimdi bana diyebiliyor musunuz 10 gün önceden sistem şu tarihler arası şöyle etkisi böyle soğuğu geliş yönü belirtebiliyor musunuz?
    13'lerden 15-16lara geldik her gün birer birer öteleniyor...

    Bir gönüllünün yüreğinden daha güçlü bir yürek yoktur.

  • Fırtınası ve soğumu bol bir de DEK varsa ee bu 2004'tür !


    ocakta gelseydı cook tatmın edıcı bı sıstemdı ama mevsım olarak burukluk yaratıyo ınsanda yınede 2004 benzeri bi sistem gibi

    Umut iyi birşeydir belkide en iyisi.Ve iyi şeyler asla Ölmez!.


  • Sisteme son 10 gün.


    o sıfır orda olmadıgında aynı görüntüleri yada daha ıyısını görürüz ınsallah hakettık ama ya bız bu ıstemı inşallah bozulmadan gelir :)

    Umut iyi birşeydir belkide en iyisi.Ve iyi şeyler asla Ölmez!.


  • Siz şimdi bana diyebiliyor musunuz 10 gün önceden sistem şu tarihler arası şöyle etkisi böyle soğuğu geliş yönü belirtebiliyor musunuz?
    13'lerden 15-16lara geldik her gün birer birer öteleniyor...

    Soğuğun geliş yönü Balkanlar. Etkisini günü gelince konuşuruz. 13'lerden de bir yere gitmedik, diyagramlar düşüş trendinin tam 13-14 martta başlayacağını gösteriyor. Aynı zamanda bugün modeller daha 120'lerdeyken 2 defa bu güncelleme bizi mutlu eder dedim, doğru çıktı, bu bir maharet değil yanlış anlamayın, sistemin nasıl geleceği daha 120. saatlerde daha kendisini belli ediyor zaten. Ben de bunlardan yola çıkarak diyorum bu model bizi sevindirir veya sevindirmez. Gidişatın nasıl olacağı daha 120'den belliyle uzun vadeye güvenebiliriz demektir. En azından 5 güncellemededir böyle görüntüler görüyorsak uzun vadede güzel şeyler olabilir demektir. Sistem 14 martta giriş yapar, 16 Martta en kuvvetli halini alır, bundan normal bir şey yoktur :) Günler ötelenmiyor, sistemin giriş tarihi sapasağlam ayakta :)

  • Herşeyin hayırlısı... :)

    İfade özgürlüğünü, yasalar tek başına garanti edemez. Herkesin kendi düşüncesini, cezalandırma olmaksızın açıklayabilmesi için toplumda hoşgörü mevcut olmalıdır.
    Albert Einstein

  • Soğuğun geliş yönü Balkanlar. Etkisini günü gelince konuşuruz. 13'lerden de bir yere gitmedik, diyagramlar düşüş trendinin tam 13-14 martta başlayacağını gösteriyor. Aynı zamanda bugün modeller daha 120'lerdeyken 2 defa bu güncelleme bizi mutlu eder dedim, doğru çıktı, bu bir maharet değil yanlış anlamayın, sistemin nasıl geleceği daha 120. saatlerde daha kendisini belli ediyor zaten. Ben de bunlardan yola çıkarak diyorum bu model bizi sevindirir veya sevindirmez. Gidişatın nasıl olacağı daha 120'den belliyle uzun vadeye güvenebiliriz demektir. En azından 5 güncellemededir böyle görüntüler görüyorsak uzun vadede güzel şeyler olabilir demektir. Sistem 14 martta giriş yapar, 16 Martta en kuvvetli halini alır, bundan normal bir şey yoktur :) Günler ötelenmiyor, sistemin giriş tarihi sapasağlam ayakta :)

    Teşekkür ederim herkes modelden anlamıyor işte ön yargılı olmamak için biraz açıklama istedim ve şimdi anladım.Teşekkürler ve takibe devam.

    Bir gönüllünün yüreğinden daha güçlü bir yürek yoktur.

  • Ayın 13 den ıtıbaren kesınlıkle ve kesınlıkle kısı yasıyacagız
    ayın 13 sıcaklık 15
    ayın 14 sıcaklık 7
    ayın 15 sıcaklık 5
    ayın 16 sıcaklık 3
    ayın 17 sıcaklık 1
    ewet bunlar sımdılık 8 gun onceden verdıgım sıcaklık derecelerı en yuksek sıcaklıklar yagısda suphe var ama oda bakıyorum bu ıstanbul tahmını

  • Eğer tahminin tutarsa +rep vereceğim.. bence de tutcak inşallah bu sefer gerçekten güzel kar alırızz yav artık sıkıldım hep açık hava yağmurlu hava eğer bu da gelmezse hayattan soğucam..!!

    <3 <3 <3 EN BÜYÜK AŞK FENERBAHÇE [size=x-small] I LOVE YOU FENERBAHÇE <3 <3 <3[/size]