Ufukta Görünen Sistemlerdeki Son Durum -2013-

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Tahminimde de belirttiğim gibi tarihi yarımadada oraj ihtimali yüksek. Özellikle sabah 5-7 arası. Ana kütlenin Boğaz hattına ulaşması ise gece 2:30-3:00'ü bulur gibi. Yağış ise kısa süre içinde başlar ;)

    Einmal editiert, zuletzt von FRMHFHF ()

  • Tahminde bir Trakya tarafında ölçülen yağışlardan bir de yağış süresinden patladım zaten :D Diğer noktalar başarılı :D


    ECMWF iyi yağış sunmuştu.tuttu ama İstanbul'da 10 kg kadar yağış bekliyordu ama yağmadı.ECMWF kötü çıktı yağış çok az Kıyı ege ve akdeniz'in kıyıları iyi ama iç kesimler kötü.Sence nolur Üstad??

  • Şu Jamstec ve İri yayınlansın, mevsimsel tahmini yayınlayacağım. Orada görürsün neler olacağını sonbaharda :D Ama eğer ki önümüzdeki sistemleri soruyorsan, 16-19 sistemini yarın değerlendireceğim, 23 sistemine ise daha çok zaman var ;)


  • ECMWF iyi yağış sunmuştu.tuttu ama İstanbul'da 10 kg kadar yağış bekliyordu ama yağmadı.ECMWF kötü çıktı yağış çok az Kıyı ege ve akdeniz'in kıyıları iyi ama iç kesimler kötü.Sence nolur Üstad??


    Ben sistemden memnunum özellikle 3 gibi benim bulunduğum Güney kıyılarında Büyükçekmece yakınlarından dediğim gibi yüksek oraj aktiviteli yağış oldu ve çok kısa olmadı tahminimce 30 dk kadar yağdı özellikle Yıldırım düştü hatta bir tanesi Büyükçekmece'ye düştü aniden bir ışık parıldamasıyla elektrikler gitti sonra bir Yıldırım belki 20 metre kadar yakınıma düştü belki daha yakın bence gayet iyidi birde mgm'de uzun vadede haftaya marmara için normallerin biraz üstünde yağış var

    MARMARA BÖLGESİ İSTANBUL

  • Bazı bölgeleri etti, bazılarını etmedi diyelim en iyisi :D Büyükçekmece'yi öncü bir kütle vurmuştu bu nedenle tatmin edici yağış gözlenmiş olması doğal bence ;)


  • Arkadaşlar Pazar yani 15 Eylül 2013 sabaha karşı Kırklarelinin kuzey kesimlerinde başlayacak yağış sabah saatlerinde özellikle İstanbulun kuzeybatısında etkili olacak.Zaman zaman şimşek aktiviteside görülebilir.


  • Ayın 21'inden itibaren kemerleri bağlayın, uçuşa geçiyoruz. Sonbahar tam anlamıyla başlıyor ;)


    Salı günü Antalya(Manavgat) yağış ne durumda? MGM kuvvetli demiş.Ne derece gözüküyor verilerde.

    İfade özgürlüğünü, yasalar tek başına garanti edemez. Herkesin kendi düşüncesini, cezalandırma olmaksızın açıklayabilmesi için toplumda hoşgörü mevcut olmalıdır.
    Albert Einstein

  • Cevaplar için teşekkürler. Peki sıcaklıklar? Nem ?

    İfade özgürlüğünü, yasalar tek başına garanti edemez. Herkesin kendi düşüncesini, cezalandırma olmaksızın açıklayabilmesi için toplumda hoşgörü mevcut olmalıdır.
    Albert Einstein