Efsane 26 Şubat'ta Geliyor !

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Yapma be Sedat abim diyagramlar felan ortada :)



    Dostum Ahmetim işte diyagramlar en fazla -4ler varki onlarda karasallarda kar yapar il geneli kıyıları en fazla havada kar görür sonraki günlerde ise mart başları 12-14 clere çıkan bir durum sözkonusu kısaca bana göre kışa elveda zamanı geldi dost acı söyler :)

    Einmal editiert, zuletzt von sistemci ()

  • Bence 2013 kışının son yılların en ılık kışı olacağını bilen, birçok karseverin önce gözüküp ama günler yaklaştıkça yok olan sistemler yüzünden kafayı sıyıracağını söyleyen, bu olacakların tamamının kızılderili verileriyle taaa ekim ayında açıklayan ANTİSICAK SERDARIN alnından öpüyorum. Bu kış gerçekten beni ruh hastası yaptı, tebrikler antisıcak, eğer okuyorsan lütfen önümüzdeki kış için tahminlerinide söyle.


  • Dostlarım kimse kar yağmaz demiyor Elbette yağabilir benim beklentim 8 ocak sistemine yaın yada ondan daha iyi bir sistemin bu kış olmayacağı yönünde ben bunları sayısal modeller ve Ao Nao beklentilerime vemevsimsellik tahminlerine göre yapıyorum beki bir çok arkadaş bana kızabilir asıl ben sizdende karcıyım ama tek farkım olmayacak duaya amin demem aslında buraya yazarak sevgili efsanemim başlığına istemedende olsa zarar vermiş olabilirim kendi adıma şimdiden özür dilerim kendi beklentisi ile başkalarının beklentisi farklı olur saygı göstermek gerek zaman herşeyin ilacıdır umarım Allah gönlünüzce karları yağrdırırda kışı güzel kapatmış olalım bende rezil rüsva olurum esen kalınız :)

    Olur mu abi öyle şey ne zarar vermesi Semih abide anlayışla karşılar zaten.Hem olaya şöyle bakmak gerek bilim tez ve antitezlerden oluşur. Antitezlerin veya tezin oladığı bir yerde bilimden söz edilemez diye düşünüyorum. :)

    Einmal editiert, zuletzt von sistemci ()

  • Dostum Ahmetim işte diyagramlar en fazla -4ler varki onlarda karasallarda kar yapar il geneli kıyıları en fazla havada kar görür sonraki günlerde ise mart başları 12-14 clere çıkan bir durum sözkonusu kısaca bana göre kışa elveda zamanı geldi dost acı söyler :)


    Abi sanki 20 Aralıkta modeller ne gösteriyordu ?

  • Buyrun çok güvendiğimiz ECMWF modeli Mart ilk haftası için baharı getirmiş aynen günler öncesi deidğim gibi Mart başı zeplin gibi sıcaklık artacak demiştim bugünler için

  • Olur mu abi öyle şey ne zarar vermesi Semih abide anlayışla karşılar zaten.Hem olaya şöyle bakmak gerek bilim tez ve antitezlerden oluşur. Antitezlerin veya tezin oladığı bir yerde bilimden söz edilemez diye düşünüyorum. :)


    Eyvallah Ahmetim ;)


  • Şuan yazdıklarınıza sadece gülüyorum yok baharmış yok model öyleymiş. Az mantık yürütün hesaplamalar yapın ona göre tahminde bulunun. Modellerde ise zaten değişim yok siz neyin kafasındasınız dostlar ? Nasıl böyle tahminler yapabiliyorsunuz ? Gece güncellemeleri bence bomba çıkacak.


    Haklısın abi .


  • Yaw inatla su sistemleri anlamiyortm súrekli direkten dónúyoruz iste neden anlamak istemiyorsunuz ?





    Zitat

    (Bugün 20:28 PM)VitoScaletta demiş ki: http://www.havaforum.com/konu-…--3952?pid=45542#pid45542Şuan
    yazdıklarınıza sadece gülüyorum yok baharmış yok model öyleymiş. Az
    mantık yürütün hesaplamalar yapın ona göre tahminde bulunun. Modellerde
    ise zaten değişim yok siz neyin kafasındasınız dostlar ? Nasıl böyle
    tahminler yapabiliyorsunuz ? Gece güncellemeleri bence bomba çıkacak.

    Yeterli bir yorum bence :) .

  • Benim sikayetim modellerin su an kótû olmasi degil bûtûn kis kótû olmasi 2010 çakmasi bir yil yasiyoruz ayrica hiç kar górmemis bir adama (bana) efsane geliyor diye inandiramazsiniz. !

  • 27 Şubat 28 sistemi kıyılarda en fazla havada kar olur örtü beklentim yok ama il geneli yüksekleri karayelle örtücükler olabilir ama onlarda anlıktır Çatatca vs yükseklerde 1 gecelik örtücükler olabilir zor ihtimaller ama sinekten yağ çıkarmaya değmez şubat ayı için çok küçük bir sistemciktir. Beklentiyi büyütmek hayal kırıklığına yol açar :/-2


  • 27 Şubat 28 sistemi kıyılarda en fazla havada kar olur örtü beklentim yok ama il geneli yüksekleri karayelle örtücükler olabilir ama onlarda anlıktır Çatatca vs yükseklerde 1 gecelik örtücükler olabilir zor ihtimaller ama sinekten yağ çıkarmaya değmez şubat ayı için çok küçük bir sistemciktir. Beklentiyi büyütmek hayal kırıklığına yol açar :/-2


    :4722