Genel Tartışma & Yorum Sayfası - 1 (Kilitli)

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • İstanbul'da asi bir gökyüzü var zaten, hafif de bir sis. Gökyüzüne baktığımızda hemen anlayabiliyoruz bulutların yüksek seyirde olduklarını. Büyük ihtimalle çok yoğun bir Cirrus serisi geçişi var. Bulutlar yoğun olduğundan doğal olarak renk skalası da koyulaşıyor. Bence korkulacak bir şey yok, deprem felan Allah korusun.


  • İstanbul'da asi bir gökyüzü var zaten, hafif de bir sis. Gökyüzüne baktığımızda hemen anlayabiliyoruz bulutların yüksek seyirde olduklarını. Büyük ihtimalle çok yoğun bir Cirrus serisi geçişi var. Bulutlar yoğun olduğundan doğal olarak renk skalası da koyulaşıyor. Bence korkulacak bir şey yok, deprem felan Allah korusun.


    hiç sevmedıgım bır hava tarzı hafıf de bır sıs aslında hava kırlılıgının gostergesı ahh soyle bı poyraz cıksada kuzeyın o tertemız soguk havasını bı solusak :)

    Umut iyi birşeydir belkide en iyisi.Ve iyi şeyler asla Ölmez!.

  • Ne ağzımın tadı var ne canda
    huzur,
    Gönül nasıl derin bir kederde;
    Aşkından ümidi kestim hiç
    olmazsa,
    Evim şenlensin sohbete gel de.
    Sen hiç farketmeden kalp
    kırmadın mı
    ?
    Merak edip vicdanına sormadın

    ?
    Ne yaptım ben sana bu kadar
    nihayet ?
    Ben de bir anadan doğmadım
    mı ?
    Bir daha olmaz
    ,
    Bin kere tövbe
    ,
    Kan davası mı bu
    ?
    Bu nasıl öfke
    ?
    Perişanım şimdi mutlu oldun
    mu
    ?
    Başını yastığa rahat koydun mu ?


    Bu kış için atmosfer'e Sezen Aksu'dan "Perişanım Şimdi" şarkısını armağan ediyorum.

  • Yaw şu 1060'lık yüksek basınç kutuplara değil de, beklediğim gibi İskandinavya'ya oturaydı çok iyi olacaktı bea :hfyeni (18): Şu haritadaki gibi olacaktı yüksek ihtimalle. Şuraya da bir bakın 1065'lik yüksek nasıl da süpürmüş soğukları bize doğru :)




    Ne kadar güzel değil mi :D Sonucu da bu olmuş bu sinoptik görüntünün :)



    Arif üstad paylaşmıştı Havaturka'da yukarıdaki görüntüleri :) Harbiden de eğer o yüksek İskandinava otursaydı bu olacaktı :) Sanırım anlamışsınızdır neden 5 ocakta daha ocak sonu efsane olacaktır dediğimi, o yüksek basıncın azizliği nedeniyle neler kaçırdık görün işte :hfyeni (18):

  • Dostlar merhaba;


    Bugün önemli bir tartışma konusuna değineceğim. Üstelik isimde vererek.


    Kamuoyunda hava siteleri arasındaki tatlı rekabet herkes tarafından bilinir. Bu sistemi ilk şu site duyurdu, şeklinde forum üyelerinin rakip siteler hakkında birtakım sözleri olur ki bunlar gayet olağan durumlardır, rekabeti husumete dönüştürmediktan sonra bu tip sözlere cevaz vardır.


    Fakat bugün Havaturka'dan eski white fox, yeni preator(Mehmet Can Tanyeri) yukarıda zikretmiş olduğum rekabeti, yavaşça husumete dönüştürecek tarzda açıklamalar yapmış. Üstelik öyle mesnetsiz(dayanaksız koşulsuz ) ithamları varki yenilir yutulur cinsten değil. Diyor ki "Bazı cevrelerin ve müneccim kişi'lerin 1 ay evvel bildirdikleri" (bu cümleye köprü atayıp, hava foruma link veriyor) 26 şubat tarihinde hava iç bölgelerin güneyinde 20 derece'ye dayanacak diyor.


    Çarpıtmaya bakar mısınız? 13 şubat tarihinde açılan Konu'yu kasti olarak 1 aylık yapıyor. Akabinde teknik bilgiler vererek neden 20 derece'ye ulaşacağını açıklıyor. Unuttuğu birşey varki aşağı seviye mevsim ve madde moleküllerinin yapısı nedeniyle halen soğuk. Üst seviye ısındığı anda ortaya sis'li puslu hava çıkar. Tıpkı soğuk bir banyoda duş aldığımız zaman oluşan durum gibi, bu tip üst seviye ısınmalarında sis oluşur. Siste su moleküllerinden oluştuğu için, su içi sıcaklığı olduğu gibi dışarı aktarır. Yani su 12 dereceyse sis'li ortamda hava maksimum 12 derece olur.


    Bu gibi çoğu yabancı ezberlerden oluşan ve deneye gözleme dayanmayan, çıplak gözle duruma vakıf olamamış, pc başında uydu resimleriyle gözlem yapan bir kişiden olsa olsa avukat olur. Teknik bilgiler ezberdir önemli olan çığır açıp bilime yeni bir teknik bilgi kazandırmaktır. Yoksa buradan herhangi birine 2 yıl cd'li makaleli skew çalıştırsam aynı teknik bilgiyi o da verir. Bu bir fark değil.

  • İstedikleri kadar sataşsınlar dostum sorun değil.Bizim onlara göre 1 ay önceden yapıp detay verdiğimiz sistemi onlar ancak 2-3 gun kala %55 %60 gibi saçmasapan şeyler üretip sözde analiz etmeye çalışırlar.Benim yöntemim bu.10-15 gün önceden tahmin yaparım tutar veya tutmaz.Yeri gelir 20 aralık gibi Belkide Türkiyede kimsenin söyleyemediği ve bilemediği sistemi 12 den vururum bazende yanılırım.ancak tahminlerimiz tuttuğunda bunlar kümese saklanır ortaya çıkamazlar.ne zamanki yanılırız ozaman türerler.2007 den beri gördüğüm ne ilk nede son olacak.o yüzden ben tınlamıyorum.sen yazmasaydın cevap verme gereği dahi duymayacaktım.ayrıca 1 hafta öncedende sistemde 24 saatlik sapma olduğunuda söylemişiz.onlar bunlarıda dikkate almazlar.Allaha şükür benim oldugum heryerde bereket vardır.isterse 5 yıl boyunca hiçbir tahmınım tutmasın.demekki herşey iyi tahminci olmak değil iyi karakterde de bir insan olmak gerekiyor.o yuzden siteye tahminci alınacağı zaman karakteride önemli diye belirttik.sevgiler..

    Einmal editiert, zuletzt von Hava_Forum ()

  • " Kısa vadede kar ihtimalini sadece birkaç günde %60, %45, %30, %60, %68, %85, %90 ve son olarak verilerin kurbanı oldum diyerek tekrar %30'a indiren ve de bunu kısa vadede yapan birinin bir uzun vadeciye bu tip bir saldırı ve ezici ifadeler kullanması hakikaten tuhaf. Kendi hatalarına aldırmadan başkalarının hatalarına sığınmak bu olsa gerek."
    Böyle bir cevap yazdım. Banlasalar dahi umrumda değil.

  • Yanı sıra, daha demin bir konu okudum. HavaForumda tahminci olmak istediğini bildirmiş. Bu gayet normal bir durum herkes isteyebilir. Ancak bildiğim kadarıyla burada white fox nicki ile üyeliği var vede hemen hergün gizli kullanıcı olarak giriş yapıyor. İstiyorsa normal üye sıfatı ile analiz yapsın, kendini kanıtlamaya ihtiyacı yok.


    Ama görüldüğü üzere ilkel benliği çok aşırı düzeyde olduğu için tahminci olmadan hiçbir sitede yorum yapmayacak noktaya gelmiş. Düşünce yapısı şu, modele bakıp uzun vade tahmini yapan adamlar yetkili kişiyken, bu denli teknik bilgi sahibi ben neden sıradan üye olayım şeklinde düşünüyor.


    Bir'de şu müneccimlik işi var. Arapça altyapısı olmayan kişiler bu kelimeyi olur olmaz her yerde kullanıyor. Şimdi kelimenin nasb halini yazacağım.


    Necm= Yıldız demektir.
    Bunu 6. fail siygada çekersem
    müneccim= Yıldızla uğraşan anlamına bürünür.
    Yıldızla uğraşan astrologlardır, yıldız durumuna bakarak geçmişle ilgili bilgiye sahip olurlar ama geleceği göremezler. Biz burada yıldıza bakarak tahmin yapmadık, model, endeks vs verilerle olanı sunduk. Arsivlerden bulsunlar 12 şubat 12z modeli bu tarihe ait umut sunmuştu. 26 Şubat tahmini bu duruma ve birtakım endeks verilerine bakılarak söylendi.


    Sözün özü kimse müneccimlik yapacak bilgi ve donanıma sahip değildir. Müneccim kelimesinin anlamını tam çözmeden yapılan bu tip ithamlar tarafımızca dikkate alınacak tutumlar değildir.


    Bizim yaptığımız muhammen rasattır. ( tahmini gözlem) Onun dışında burada astrolog olan kimse yoksa ki yok hiçbir üyenin müneccimlikle alâkası olamaz, olmaz. Bu tip söylem ve tutumlar komediden ibarettir gülüp geçiniz.


  • " Kısa vadede kar ihtimalini sadece birkaç günde %60, %45, %30, %60, %68, %85, %90 ve son olarak verilerin kurbanı oldum diyerek tekrar %30'a indiren ve de bunu kısa vadede yapan birinin bir uzun vadeciye bu tip bir saldırı ve ezici ifadeler kullanması hakikaten tuhaf. Kendi hatalarına aldırmadan başkalarının hatalarına sığınmak bu olsa gerek."
    Böyle bir cevap yazdım. Banlasalar dahi umrumda değil.


    %25 banlanmazsın %45 banlanırsın % 30 ortada.Söylemediğim şık kaldımı acaba hahahaha :D kısa vadede nokta konur.Yüzde verilmez.Adam olan anlar :D


  • :hfyeni (25): kaale alsam gülücem ama onu bile yapmıyorum. :hfyeni (44):

  • Yalnız bize verdiği cevap acayip olmuş :) koyun sürüsü olduk. Bu cevaba herhangi bir yanıt hakkı kullanıp cevap vermeyin, teknik inceleme'ye alsın bilişim şube. Avukat adaylarının bile bilişim suçu işleyip ceza görecekleri, ibretlik bir cümle :) :) Fakat bunu anlık sinirine verip bu olayı büyütmeyeceğim. İkinci bir benzer durumda olacaklardan kendi mesuldür.

    Einmal editiert, zuletzt von KARYAGISIST ()