Genel Tartışma & Yorum Sayfası - 1 (Kilitli)

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)

  • Şu an ABD'deki soğuk geçen kışların sebebini anlatıyor.Jet akımının üstünde duruyorlar genelde.


    Polar vortex ve jet akımı. Onları tüm havadelileri bilir. Hala aynı şeyleri anlatmaktan sıkılmayanlar var demek ki. :)
    Bir belgesel üretebilmek için adı insanların ilgisini çekecek bir kelime buluyorlar mesela jet, sonra da o kelimeden bir sürü şey çıkartıp "o da jetle ilgili, bu da jetle ilgili" diye anlatıyorlar. Aslında özet haline getirdiğinde 1-2 sayfada yazacağın birşeyi 1,5 saatte anlatmayı ve reklamdan paraları kapmayı çok güzel başarıyorlar. :hfyeni (18): Bu belgesellerin "belgesel" olma özelliği filan yoktur. Gerçek belgeselde içerikten bir anahtar kelimeye ulaşırsın, bu belgesellerde ise anahtar kelime baştan belirleniyor ve gerisi bolca gevezelik ile destekleniyor. :hfyeni (30):

  • valla istanbul şuan güzel keşke en sıcak günler böyle olsa


    sıcak tabi ama güneşin altı yakıyor ama onun dışında evde,işde,gölgelerde rahatız :)


    nemde azaldı gibi valla bu saatte vantilatörle bile pc başında oturamıyodum 2-3 gün önce şimdi vantilatör kapalı rahatım :)


  • Bence kışın modellerden daha öne çıkarmalıyız jet akımlarını.Ayrı bir konu bile açılabilir.


    Jetler çok önemli. Konu filan yetmez. jet.havaforum.com diye alt forum açmak gerekir. Hatta jetforum.com diye ayrı forum açmak bile düşünülebilir. Çok ayıp olur yoksa jetlere. :hfyeni (18):


    Ekleme : Şu sinoptik kışın olsa...



    Eylülde, Ekimde gelen izlandalıları özledim asıl. :hfyeni (18):

    Einmal editiert, zuletzt von EtcilDayi ()


  • Etçil Dayi , Kaan'ın Fırtına Tahmin Merkezi sayfasına İstanbul ile ilgili beklentilerini yazar mısın yarın için ?


    Yarın, Çarşamba veya Perşembe günü ciddi bir orajla karşılaşabilirsiniz. Yağış lokal ve yoğun olacak. Bunu yazdım zaten. Ayrıca niye konuyu açana sormuyorsunuz? :) Bu işten anladığımı görünce konuyu bana devretti neredeyse. Azcık da o yazsın kendi konusu sonuçta. :hfyeni (18): Kaan nerelerdesin?

  • Yarın, Çarşamba veya Perşembe günü ciddi bir orajla karşılaşabilirsiniz. Yağış lokal ve yoğun olacak. Bunu yazdım zaten. Ayrıca niye konuyu açana sormuyorsunuz? :) Bu işten anladığımı görünce konuyu bana devretti neredeyse. Azcık da o yazsın kendi konusu sonuçta. :hfyeni (18): Kaan nerelerdesin?


    Konu Benimdir hey noluyor :D


    Valla fazla bilgi olunca sana devrettiler bende akşam doğru yazarım

  • Kıssadan Hisse...


    Usta bir ressamın öğrencisi eğitimini tamamlamış. Büyük usta, öğrencisini uğurlamış. Çırağına " Yaptığın son resmi, şehrin en kalabalık meydanına koyar mısın?" demiş.


    " Resmin yanına bir de kırmızı kalem bırak. İnsanlara, resmin beğenmedikleri yerlerine bir çarpı koymalarını rica eden bir yazı iliştirmeyi de unutma" diye ilave etmiş.


    Öğrenci, birkaç gün sonra resme bakmaya gitmiş. Resmin çarpılar içinde olduğunu görmüş. Üzüntüyle ustasının yanına dönmüş. Usta ressam, üzülmeden yeniden resme devam etmesini tavsiye etmiş.


    Öğrenci resmi yeniden yapmış.Usta, yine resmi şehrin en kalabalık meydanına bırakmasını istemiş.


    Fakat bu kez yanına bir palet dolusu çeşitli renklerde boya ile birkaç fırça koymasını söylemiş.


    Yanına da, insanlardan beğenmedikleri yerleri düzeltmesini rica eden bir yazı bırakmasını önermiş. Öğrenci denileni yapmış. Birkaç gün sonra bakmış ki, resmine hiç dokunulmamış. Sevinçle ustasına koşmuş.


    Usta ressam şöyle demiş:


    "İlkinde, insanlara fırsat verildiğinde ne kadar acımasız bir eleştiri sağanağı ile karşılaşılabileceğini gördün. Hayatında resim yapmamış insanlar dahi gelip senin resmini karaladı.


    İkincisinde, onlardan müspet,yapıcı,olumlu olmalarını istedin. Yapıcı olmak eğitim gerektirir. Hiç kimse bilmediği bir konuyu düzeltmeye cesaret edemedi."


    - Emeğinin karşılığını, ne yaptığını bilmeyen insanlardan alamazsın.
    - Değer bilmeyenlere sakın emeğini sunma.
    - Asla bilmeyenle tartışma.

    AF-YOK