Ocak ayı sonu olası efsane sistemi - Şubat'a ertelendi :)

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)

  • Bu da öğle kontrol çıktısının verdiği canavar :D Bu canavar gerçekten korkutucu, gelmesin bu çünkü bu Azor canavarı :D

  • GFS akşam güncellemesi de kabus gibi. Eğer o tip bir oluşum gerçekleşirse saçımı başımı yolarım. Neyse sorun yok, tam gaz devam, efsane Avrupa için yolda ;)

  • Modellerde yavaş yavaş efsane algısının başlayacağını düşünüyorum. AO ve NAO'da da iyiye gidişat var. Yakında efsane mi geliyor sorularına maruz kalabiliriz. Ülkemiz için efsane kesin olmasa da Avrupa'ya bir yerlere devlet gibi bir merkez oturacağı çok yüksek ihtimal. Artık ne çıkarsa bahtımıza :)[hr]
    ECMWF'den küçük sinyaller gelmekte :)

  • O ne beee :biggrin: :biggrin:


    Aslında o görüntüde çok tuhaf bir olay da patlak vermiş. Çekirdek o kadar büyük ve güçlü ki, Avrupa'ya salınırken onunla aynı anda İngiltere taraflarına saldıran Azor'u Atlantik'e püskürtmüş. Neredeyse Grönland blokajı olmuş :biggrin: Şuana kadar hayatımda hiç Grönland blokajı varken gelen sistem görmedim. Bu tip senaryolar çok fazla. Sibirya desteğiyle Kutuptan salınan o devasa çekirdek o kadar güçlü ki, Azor'u ta nerelere itmiş, biz vur demişiz o öldürmüş :biggrin: Eğer ki böyle bir oluşum görünürse ki hiç de imkansız değil, AO endeksi negatifteyken bize efsane gelir. Çok tuhaf günler bizi bekliyor. Bakalım neler olacak :smile:


  • Aslında o görüntüde çok tuhaf bir olay da patlak vermiş. Çekirdek o kadar büyük ve güçlü ki, Avrupa'ya salınırken onunla aynı anda İngiltere taraflarına saldıran Azor'u Atlantik'e püskürtmüş. Neredeyse Grönland blokajı olmuş :biggrin: Şuana kadar hayatımda hiç Grönland blokajı varken gelen sistem görmedim. Bu tip senaryolar çok fazla. Sibirya desteğiyle Kutuptan salınan o devasa çekirdek o kadar güçlü ki, Azor'u ta nerelere itmiş, biz vur demişiz o öldürmüş :biggrin: Eğer ki böyle bir oluşum görünürse ki hiç de imkansız değil, AO endeksi negatifteyken bize efsane gelir. Çok tuhaf günler bizi bekliyor. Bakalım neler olacak :smile:


    Kapımız açık buyursun gelsin :biggrin:

  • Ya efsane gelir Orta Avrupa'yı vurur






    Ya efsane gelir Balkanları vurur.






    Ya da bodoslama bize dalar.





    Yani gelir.....
    Aşağıdaki gibi bir oluşum bence imkansız


  • Sadece ihtimal dahilindeki senaryolar bunlar. Bunlara bakıp üzülmek anlamsız :) Sorun yok, efsane olması için tüm ülkeyiş etkilemesi lazım :)


  • Tek saçma bir şey soğuk hava marmarada 3 gün etkili oluyor egeye anca 3-4 gün sonar geliyor ahaha ama güzelmiş.Hadi bakalım.Yarıyıl'da sizce Çorlu(Tekirdağ) YoksA Afyon'da mı kalayım .:)
    [hr]
    Size Efsane haberi Girnede kar var kıbrısta. :biggrin: Şubatta Mekkeye yağarsa şaşmam.:D


  • :D Allahın izniyle....!....[hr]
    Hayır hayır tamam ama istanbul -20lerde iken doğu -10 larda olması anormal gib geldi de..:)

    O zamanala doğuya kayıyor zaten.:D


    [hr]
    Modeller berbatuss batı varupayı vurcak diyor şimdide :realmad: :realmad:

  • Modellerde bir yeri vuran bir şey yok. Düzelecektir. Ben sistemi artık cebe aldım. Bence geliyor, AO ve NAO enfes, tadından yenmez. Şova az kaldı :)