Aralık ayının ilk 2 yarısı tahmini...

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • İlk olarak inşallah başarılı bulursunuz.Bol karlı günler dileğiyle.


    Aralığın ilk yarısı derseniz 2 sınıf olarak ayıralım.


    1. sınıf Doğu Anadolu ve doğu Karadeniz'in iç kesimleri Sivas-Yozgat-Kayseri


    2.Sınıf Marmara-Ege-Akdeniz-İç Anadolunun büyük bir bölümü-Doğu kardenizin iç kesimleri dışında olan yerler ve Güney doğu anadolu.


    1.Sınıf İlk yarısını büyük bir bölümü yağmur arkası kar diye tahmin ediyorum Doğu anadolunu kuzye doğusu belki hemen kar olarak alabilir diğer yerler yağmur arkası kar diye tahmin ediyorum.


    2. sınıf Yağışların %80-85'i yağmur geri kalan yüzdede ise kar yağabilir İç ege-İç anadolu-Göller yöresi-Batı karadenizin iç kesimleri ve Trakya ve bir ihtimal olsada Güney doğu az da olsa kar göreceğine inanıyorum.İç kesimlerde az da olsa örtü olabilir...


    Kısa ve öz yaptım..


    İnşallah bu manzaralara yakında kavuşacaz.


    İl il tahmin yapabilirim isteyen söylesin


    Teşekkürler Hava Forum...:D


  • Güzel tahmin bir de Samsun tahminini alabilir miyim?


    İlk olarak teşekkür ederim.


    Yağışlar yağmur olarak bekliyorum Yüksekler kar diye.Yağışta sıkıntı yok bol yağış var seni mutlu edecek türlerden.Soğuk havalrın girmesiyle yükseklere kar beliyorum merkez yağmur diye tahmin ediyorum...

  • Pek kar çıkacak bir sistem gibi durmasa da izlandadan yüksek basıncın kalkması iyi olacak. Her taraf beyaz olmasa da iç kesimler için bi kar görme olasılığı yüksek.

    [size=small]MODERATOR [/size]
    [size=small]
    [/size]

    [size=small]KARDAN EMRAH[/size]

  • Biz kar yağmasini cok istiyoruz ama Allah evsiz barksizlarada sıgınacak bir yer bulsun insAllah,keyfimizden cok daha onemli seylerinde olduğunu göz ardı etmeliyiz,yani kısacası azda olsa bağıs yerlerine yardım edelim.BU FORUMDA DOLASDIGIMA GORE ANLARSINIZKİ BENDE KAR MANYAGIYIM. :)

    Einmal editiert, zuletzt von mdn ()


  • Biz kar yağmasini cok istiyoruz ama Allah evsiz barksizlarada sıgınacak bir yer bulsun insAllah,keyfimizden cok daha onemli seylerinde olduğunu göz ardı etmeliyiz Kısacası azda olsa yardım edelim. BU FORUMDA DOLASDIGIMA GORE ANLARSINIZKİ BENDE KAR MANYAGIYIM. :)


    Katılıyorum arkadaşım senle aynı düşüncedeyim Allah dışarda evi barkı olmayan insanlara şu zor kış şartlarında yardım etsin inşallah...