Efsane Sistem !!! ..

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Tunahana katılıyorum çok iyi kar yağışı beklendi ama siklon ve y.b den dolayı sistem fos oldu şimdi ama 1 ay var sabredin sabredene allha verir merak etmeyin

    2012-2013 EFSANE SENİNLE :biggrin:

  • Bu sistem eriyebilir ancak o tarihlerde soğuk girişi olabilir...çünkü uzun vadeli tahminlerde yb ler genelde ele alınır.yerleşimlerine göre tüm avrupa.buda o tarihte bişeylert olacağı gibi.

  • ARKADAŞLARRR
    2 Sİ 3 Ü HATTA 11 12 yE kadar yağış görülüyoo yurdun çeşitli yerlerinde...NEYSE SAADETE GELECEK OLURSAK ayın 27 sindeki tahminimde dün Antepte yağış bekliyodum 3 ündede Diyarbakır Adıyaman Şanlıurfaa PEKİ NOLDU DÜN ANTEbe bi kaç damla yağıştan başka düşmedi... Bugünde sadece Diyarbakır hattına yağış düşüyomuşş duyduğuma göree...Yanisi biz bi gün sonrasını bile bazen tutturamıyoruz lakin siz bi ay sonrası için umutlanıyosunuzzz... Bence bu sene kasımda güzel kuvvetli KARRRRR olacak fakat 20 si ve son haftalar olabilirrr buda bi tahmin değil sadece bi hesap şöyle ki ort. Türkiye ye 4 5 senede birr kasımIN SON HAFTALARI süper karr getirecek sistemler gelebiliyoo ve en son kasım sistemi 5 seneYİ geçti sanırım geçn sene bekliyodum NASİP DEĞİLMİŞ :D demekki bu sene gelme durumu daha yüksekkk :) sağlıcakla kalın ....

    [hr]
    HATTA EN SON KARRR 2004 2005 KASIMIN SON HAFTALARI YAĞDI 7 SENE ONDAN ÖNCEKİDE SANIRIM 2000 KASIMIYDI BİLGİNİZEEE[hr]
    ORT. ANTEP HER İKİ SİSTEMDENDE 15 CM KAR ALMIŞTI BUNU ÖNCEDENDE YAZMIŞTIMM SANIRIM

  • Beyler sistem bugün de görünüyor. şuan CFS'nin 8 farklı senaryosunun 2 tanesinde kuvvetli görünüyor. Onlar da şunlar:
    http://www.meteociel.fr/modele…de=0&carte=0&mode=2&run=1
    http://www.meteociel.fr/modele…de=0&carte=0&mode=2&run=3[hr]
    Pardon yukarıdaki linkler yanlış. Hangi linki verirsem vereyim meteociel farklı bir tahmine yönlendiriyor. Bunun çözümünü bulana kadar maalesef link veremeyecegım. Ama siz yukarınaki linke girip 850hpa'nın üzerine tıklayın. Daha sonra 850hpa yazan yerin altında "run cfs 9 mois" yazısının yanındaki "run courant"a basın. 764h yazının üzerine gelin. Efsane sistem karşınızda!!!!

  • Szi 1 aylık modellere bakmayın en güvenilir sınır 3-6 gün arasıdır....

    ________________________________________________________________
    Körfez,Kocaeli 74 metre Hf@izmit
    ________________________________________________________________

  • Tunahan, biz zaten yalnızca modelleri takip ediyoruz. Güvenmiyoruz ki. Geçen yıl be 1 ocakta baktığımda bu modeller ayın 23'üne istanbul üzerine -12'ler göstermişti nitekim geçen yıl 27 ocak sistemiyle istanbul coşmuştu. 5 günlük bir kayma ile tahmin etti. Elbet bu onun güvenilirliğini kanıtlamaz ama dikkate alınabileceğini gösterir.

  • Sistemde son durum: -16'lar geri çekilmiş ve Uzerimize -6'lar konulmuş yeni güncellemede. O günlerde hava serinleyecektir ama serinlik derecesi dün çok kuvvetli ve İstanbul'un kırsallarına kar düşürebilecek görüntüdeyken bugün anca kky düşürebilecek durumda. Gelişmeleri takip etmekteyim. Daha çok uzun bir süre var bekleyip göreceğiz..

  • Paylaşacağım zaten merak etmeyin:D[hr]
    CFS yeni bir sistem gösteriyor....
    Evet arkadaşlar CFS bir sistem daha gösteriyor 2 seneryoda. 9 Kasımı işaret ediyor. Kuvveti çok büyük görünüyor. Hatta daha demin ilk gördüğümde "Abovvvvvv" diye bağırdım....
    Sistemin gücü şu:
    İstanbul'da gece -2 derecelere düşecek sıcaklık ve iyi kar yağışı.
    Kısacası kıyı ege ve akdeniz dışındaki tüm yerler kardan nasibini alır..
    Daha çok uzun bir süre var umarım kuvvetlenir de gelir. Amin:)))

  • Beyler yarın yeni bir konu açacağım ve CFS'nin uzun süreli tahminlerini her hafta paylaşacağım. Her gün, fırsatım olursa sistemlerin son durumlarını paylaşacağım. Her cuma ise CFS'nin modellerini ayrıntılı olarak inceleyip, görünen sistemleri güncelleyeceğim.
    Bu kasım başı sistemini ise burada paylaşmaya devam edeceğim.
    Sağlıcakla kalın dostlarım....

  • Son durum: Sistem şuan en güçlü hallerinden birinde. Tek eksiklik gerçekleşme ihtimalinin düşük olması..Eğer bu haliyle gelirse İstanbul'un bile güney kesimleri kky ve kar, yüksekleri ise kar alır. Sistem gelirse aynı zamanda İç Anadolu, Batı ve Orta Karadeniz, Güney Doğu Anadolu'nun kuzey ve yüksek kesimleri ve tabii ki Doğu Anadolu kar alır...

  • Evet modellere göre sistem güçlü ama kasımın 6'sı da insanı şüphelendiriyor. Bana göre o tarihlerde Doğu Anadolu, Doğu Karadeniz'in yüksek kesimleri ve bazı kayak merkezleri dışında kar biraz zor.

  • Bir kaç senaryoda gösterilmeye devam eden bir sistem. Serinleme benim açımdan kesinleşmiştir. Ama ya sonbahardan güzel günler yaşatacak bir serinleme ya da hafif bir kış provası yaptıracak bir sistem olacak. Akıbeti henüz belli değil. Bir hafta sonra GFS'nin tahmin periyodunda da görebileceğiz sistemi. İşte o zaman serinleme kuvveti belli olacaktır.