Marmara'da yağmur ve Kar ne zaman başlar??

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Arkadaşlar modellerde benim gördüğüme göre 10ekim-13ekim gibi yağmurlar başlayacak bence bundan sonra kasımın 1-3ü gibi bir sistem gelebilir bu sistemde marmara kky alabilir sabahları8 akşaları 2-3c olabilir.kasımın ortasında bir sistem gelirse marmaranın bursa balıkesir tekirdağ kırklarleli edirne çanakkale ve istanbulunun yüksek yerleri kar alabilir.[hr]
    Marmama yazmışım :D(başlık düzeltilmiştir,yavuzsb)

    [size=large]Hava Forum[/size]
    [size=large]Metehan[/size]

    Einmal editiert, zuletzt von yavuzsb ()

  • Ben kasımın sonunda 22-30 arası soğuk havaların başlamasını bekliyorum....

    ________________________________________________________________
    Körfez,Kocaeli 74 metre Hf@izmit
    ________________________________________________________________

  • Metehan sen biraz fazla medet umuyorsun batıdan Marmara'dan yani aralığın 20'sinde Afyon'a adam akıllı kar yağdı diyim.18 cm. yağmıştı o zaman.
    Ben sana diyim anca Uludağa yağar kasımda.:D


  • Metehan sen biraz fazla medet umuyorsun batıdan Marmara'dan yani aralığın 20'sinde Afyon'a adam akıllı kar yağdı diyim.18 cm. yağmıştı o zaman.
    Ben sana diyim anca Uludağa yağar kasımda.:D


    Bence o kadarda değil İç anadolu kasımın başında aralıklarla karla karışık yağmur ,yüksek bölgeleri ise kar alır.Doğu anadoludan bahsetmiyorum bile. :)


  • Yani Bigaya Kasımda Kar Yokmu Daha Doğrusu Marmaraya :(


    Ya tabi şimdi kesin konuşmak yanlış fakat şöyle bir gerçek var ki marmara Aralıktan önce kolay kolay kar alamıyor.Bana göre kış marmarada 21 aralıktan önce başlamaz yanlış anlamayın 21 aralıktan önce kar yağmaz felan demiyorum fakat yağsada karla karışık yağmur olur onunda sizleri sevindireceğini zannetmiyorum tam tersi niye kara çevirmiyor diye sinir olursunuz. :)

  • Yağmurlar ayın 5-8 arası başlar sonra hava biraz serinler artık 17-20 dereceler görürüz gündüzleri geceleri dahada serin olur. kasımda serinleme kendini iyiden iyiye hisettirir sonra bir pastırma yazı hop heryer feryat figan aman efendim yağmur nerede kar nerede diye. kasım sonunda asıl soğumanın giriş yapması muhtemel aralık diğer yıllara nazaran soğuk gececek gibi

  • Marmara Bölgesi geneli kasım sonundan önce kar görmez Bursa hariç ama çünkü orası Kasım başından itibaren kar almaya başlıyor malum Uludağ Bursa'da biliyorsunuz.

    Kocaeli Mekan 41




    İstanbul Memleket 34



    Yaza veda ediyoruz sonbahara merhaba şimdiden..



    karsever ugur

  • derimarakyada kar yada sulu kar marmarın yükseklerinde kar uludağa kesin kar getirebilir ama kaı şimdilik düşünmeyin fazla yağmur başlıycak diyelim kar kasım ortası yada başı11 ve 15ine kadar bir koskocaman batıdan gelecek yağmur sistemi var bu 15ine baktığımızsa wetter 3e italya kuzeyi kar alıyo bune değerlendirirsek yağmur tarkyadan başlayıp türkiyenin tamamına yayılacak özllkle o italyadaki kar t[hr]
    üstteki yazıyı aşağıdan yukarı okuyun