Dünya Adım Adım Felakete Koşuyor !!!

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)


  • ABD'nin Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA) tarafından hazırlanan 26 saniyelik bir video, dünyanın 1880 yılından bu yana sürekli bir ısı artışı yaşadığını gözler önüne serdi. Veriler, New York'ta yer alan NASA'ya bağlı Goddard Uzay Araştırmaları Enstitüsü (GISS) tarafından kaydedildi. Videoda, sera gazı salınımı, endüstri ve arabaların çoğalmasına bağlı olarak sıcaklığın 1970'lerden itibaren hızla arttığı görülüyor.


    2010 son 30 yılın en sıcağı
    Buna göre, son 10 yılda dünya çapında etkili olan "El Nino" kasırgasına rağmen 2010, son 130 yılın en sıcağı olurken 2011 ise en sıcak 10 yıl arasına girdi. 2010 ile 2011 arasındaki sıcaklık farkı 0.12 santigrat dereceyken, sadece 2011 yılında küresel sıcak ortalaması 20'nci yüzyılın ortalarından 0.51 santigrat derece daha sıcaktı. Son 130 yılın en sıcak 9 yılının, 2000'li yıllardan sonra yaşanması dikkat çekiyor.



    Kaynak : Sabah Gazetesi

  • Geçenlerde CNN'de bir belgesel izledim belki aramızda izleyen vardır.


    Belgesel gerçekten çok güzel şeyler anlatıyor.


    Bu konuya ilişkin tedbirler yeni yeni alınıyor.Umarım bir an önce herkes tedbirleri almaya başlar ve bu konudaki çözümler tüm Dünya'ya yayılır.


  • Geçenlerde CNN'de bir belgesel izledim belki aramızda izleyen vardır.


    Belgesel gerçekten çok güzel şeyler anlatıyor.


    Bu konuya ilişkin tedbirler yeni yeni alınıyor.Umarım bir an önce herkes tedbirleri almaya başlar ve bu konudaki çözümler tüm Dünya'ya yayılır.

    Evet umut can belgeseli ben de izledim 2020'de buaralar kurak olacakmışş.Hatırlıyor musun kuzey kutbu 100'de 23 küçülme olmuş... :no:

  • Yakinda buz devri olacak çûnkû tarih boyunca dûnya bir isinmis bir sogumus sûrekli bir fvi dayim var ben buna inaniyorum

  • Aslında buzulların erimesi bir buz çağınada neden olabilir...Buzullar eridikçe kuzeydeki suların yoğunlunu azaltır, bu olayda gulf stream akıntısını yavaşlatabilir ve bunun sonucunda avrupa olur sibirya :D

  • Kuzey kutbu zaten su üzerinde kara ile bağımsız olarak durduğu için tamamen erise dahi okyanus seviyesinde değişiklik olmaz. Grönland'daki buzullar erirse su seviyesinde 6 metre civarı bir değişim olacağı tahmin ediliyor. Son 100 yıl içerisinde deniz seviyesi 20 cm civarı yükselmiştir ve bundaki en önemli pay Grönland buzullarınındır. Asıl mesele güney kutbunda oluşacak erimeler çünkü böyle bir durum söz konusu olursa okyanus seviyesi 60 metre yükselir varın gerisini siz düşünün. Ancak şunu da belirteyim güney kutbunda ortalama sıcaklık - 36 derece üzerindedir. Son 100 yıl içinde dünya ortalama 0.5 derece ısındı yani buradaki buzulların erimesinin imkansızlığına dikkat çekmek isterim ayrıca 2013 yılında sonra güneş aktivitesinde düşüş olacaktır. En önemli nokta buzulların erimesi ile okyanusların soğuması bunun sonucu olarak Gulf stream sıcak su akıntısının durmasıdır. Çoğu uzman bunun Avrupa'da mini buzul çağına neden olacağının belirtmekte ancak bu döngünün bir parçasıdır. Avrupa oluşacak mini buzul çağı sonucunda döngü başa dönecektir. Dünyanın ısınıp soğuması daha öncede görülmüştür. Arkeolog olduğum için bu kadar emin konuşabiliyorum. Eski kil tabletlerde, mermer yazıtlarda, parşömenlerde vs vs. bu konulardan bahsedilir yıllarca süren kuraklık yada aylarca süren soğuk kışlar...Bunların hepsi bir döngüdür doğa kendini dengeler. Tabi biz Güney kutbunu dahi ısıtmayı becerene kadar :)