Kırk ikindi yağmurları ne zaman gelecek?

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Arkadaşlar ne zaman iç kesimlere kırk ikindi yağmurları gelecek?Yağmur yağmadığı için endişeleniyorum ve üzülüyorum :no: .Yeni ağaçlar diktik onlara su lazım. :biggrin:
    Şu manzaraya ne zaman kavuşacağız?

  • Bu hafta içi yerel yagislar var ama iç anadolu çevresinde yani kirk ikindi yagislari bu hafta basliyor diyebiliriz

  • Merhaba


    bahar yagislarin olusmasi için bu sene çok elverisili olduguna inaniyorum


    günlük gûnesin etkisinden olusabilecek buharlasmalar siddetli sekilde saganak ve gök gürültülü yagislara sayili gün kaldigini düsünüyorum


    son haftada ki firtina pek de alisilmadik bir olay
    atmosferi epeyi kurttu , bati karadeniz ilk yanginina tanik oldu maalesef!




    bir sene öncesinde bu tablolar var idi:





    http://modeles.meteociel.fr/mo…gfs-2011053000-2-18.png?0


    http://modeles.meteociel.fr/mo…gfs-2011053000-0-30.png?0



    <oguz>


    çevrende bitki örtüsü, çaylarda su seviyesi ... ne durumda ?


    yagis çok bol oldu bu kis çevrende , ben sahsen öyle algiladim !

  • Bizim Afyon Eskişehire benzemek istiyor.Şu an yarali göz, akıyor çay Allah'a bin şükür.Dolu gibi gözüküyor.Afyon ne zaman kırk ikindi yağmurları gelecek?


    Afyon bugün akşam sütü kuzey batısında yağış oldu..bizim burayı sıyırdı.

  • Cemal Saydam Hocamızın Yazısı

    Kırk İkindiler


    Küçükken bu tabiri duyduğumda nedense hep aklıma kırk hindi gelirdi. Neden ola ki de kırk ikindiler demişler acaba değil mi? Kırk tane ikindi yağmuru. Diyorum ya hava tahmin modellerinin ardındaki güçlü bilgisayarlar o kadar yeni ki böyle eskilerden kalan tabirler hala geçerliliğini koruyor. Yani ayva elma çok oldu az oldu kış yaz şöyle geçecek sözünün ardında var bir kaç yüz sene ama yaz mevsimi şöyle olacak tahminlerinin arkasında da en fazla 10 sene bilemedin 20 sene. İşte kırk ikindiler de böyle bir yaklaşım sonucunda ortaya çıkan bir olgu. Şimdi bizim bulunduğumuz enlem boylamda kışın bol bol yağmur yağar kar yağar çöllerden de bol bol toz gelir. Yağmurun karın erimesi ve de baharın gelmesi ile birlikte topraktan su buharlaşmaya başlar ve buharlaşan sıcak hava yükselir ve oralarda bir yerlerde yoğunlaşır ve bulut olur. İkindi vakti güneş enerjisi azalmaya başlayınca da en önce o taraflarda ani soğuma olur ve al sana yağış. İyi de bir de benim tozlar var işin içinde. Havadan Tozdan kitabımı okumuşsanız bunlar da topraktaki su ile ıslanınca su oluşumuna neden oluyordu. İşte alın size bir su kaynağı daha.İşte tüm bunlar önce göğe yükselmekte sonra da yoğunlaşma ile tekrar aşağıya ama her seferinde biraz da kayba uğrayarak elbette. Ekvatorda olsak bu olay her gün devam edecekti ama bizim enlem boylamda ortalama kırk gün.
    Nerede mi olacak, işte onu bilmek bir muamma. Orada burada şurada bir metre ötenizde veya arkanızda, işin doğası böyle. Keyfini sürmeye bakın.. derim.

    Cemal Saydam.......

  • Durum kötü gibi. Ankara'da dün akşam hafif bi yağmur geçişi oldu sadece. DMİ'ye göre 5 gün de yağış yok ve hava da 25 derecenin üstünde. Yağmura ihtiyacımız var, şahsen ben özledim sağanak, gök gürültülü yağışları...

  • Afyonda da bir şey yok.Ama yağış yok yarın kısa süreli yerel yağış var.Barajlar bir de arkadaşlar.Geçen yıl 20 nisan gibi hep gök gürültülü yağışlar vardı.Neyse geç gelirse geç gider.


    Arkadaşlar survivor izliyorum ,2 gün den beri fena sağnak yağıyor.


    keşke bize de yağsa. :helpsmilie: [hr]
    Arkadaşlar iklim değişikliği yurdun kuzey doğusun'da yağış artmış geçmiş yıllara göre diğer yerler ise yağışlar azlıyor ve kuraklaşıyor. :bawling:

  • SİNOPLEE 57 SİNOPLU MUSUN?


    BENİM MEMLEKET ORASI,,ŞU AN AFYONDAYIM.


    YOK EN FAZLA 0.7 MM. YAĞAR DİYE TAHMİN EDİYORUM(AFYON)SEL İHTİMALİ DÜŞÜK AMA YER YER KUVVETLİ OLURSA BİLEMEM.