Şubat II.Sistem / 14-19 Şubat 2012

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • PERŞEMBE GECEDEN İTİBAREN KAR ALACAKSIN AMA CUMA ÖĞLE SICAKLIK YÜKSEK OLURSA KKY VAR AMA GENELDE KAR OLACAK..ÜNİVERSİTE ZOR TATİL OLUR AMA LİSE ZATEN OLUYOR. :biggrin: ORTA OKUL DİYORLAR YAA..


  • Keşke perşembe etkili olsaydı ya üniversiteler liseler falan tatil olurdu cuma yağarsa haftasonumuz güme gidecek
    not: denizlideyim


    denizlinin yüksek bölgelerindeysen ulaşımdan dolayı sıkıntılar olacaktır tatil edebilirler ama tabiki cuma , güme gitti

  • İyi Akşamlar, Güney Marmara hakkında ne düşünüyorsunuz, Balıkesir / Bandırma .. Bir cevap veren olursa sevinirim arkadaşlar..


  • İyi Akşamlar, Güney Marmara hakkında ne düşünüyorsunuz, Balıkesir / Bandırma .. Bir cevap veren olursa sevinirim arkadaşlar..

    orada da yağış benzer şekilde perşembe gecesi başlayacakmış yoğun kısmı (kar)

  • Merhabalar


    Sisten hakkındaki düşüncelerim şöyle


    13 Şuabt ve 14 Şubatda egede yaşanacak fırtınaya karşın dikkatli olunmalı.


    14 şubat akşamı giriş yapacak olan soğuk hava tüm marmarda hızlı sıcaklık düşüşler yaşatacaktır. Lodos arkası rüzgarın karayele dönemesi sonucu yaşanacak soğuklar marmara genelinde karla karışı yağmur ve kar yağışlarına sebebiyet veriecektir. ( Geçen sistemle benzerlik var akşam örtü olur sabah eser kalmaz ( kıyılar için ) Ege ve akdeniz bölgelerinde görülecek sağnak yağışlar ise hayatı olumsuz etkileyecektir.


    15 Şubat genel olarak tüm yurtta yağışlar devam edecektir. Ege ve akdeniz kıyıları hariç yurt genelinde kky ve kar yağışları gözükecektir.


    16 Şubat balkanlardan gelen sistemin iç bölgelere ve istanbula ulaşması akşamı veya geceyi bulabilir. Kıyılar dahilinde yağmur şeklinde başlayan yağışlar yurt genelinde kar yağışlarına sebep verecektir .


    17-20 şubat arası ise şuan için gözüktüğü gibi gelirse özellikle iç kesimler rekor kar yağışları ile karşılaşabilir. 80-100 km arası esecek olan rüzgar ise cabası .Bazı şeyler kafamda netleşsede istanbul için temkinli bakıyorum ( 17-20 Şubat için) Çünkü sıcaklık 0 derecelerde olacak ufak oynamalar bile bir çok sonuçlar doğurabiliyor. Fakat kar yağışları yolda fazla yada az bu sene kar severlerin senesi oldu.


    Saygılar

    Einmal editiert, zuletzt von sparus ()

  • Yani abi bnde size aynısını dıyorum zatn yağsada pazartesi sıcaklık artışa geçicek güneşinde etkisiye yerde kar kalmicak şu önüne gelen soru patlatıyo artı bazı bilmişlerde prof. gibi konusuyo sparus kardeşim bnde aynı sekil senin tahminlerle aynıyım ama milletimiz kandırılıyo ona açıyorum şimdi anca kar'ın keyfi istanbul için cuma cumartesi çıkarılır diğer gnler kar erimeye başlar inş. etkili gelirde pir gelir dileğimiz ilee :D

  • Bu sistemin efsaneligi kalmadı maalesef. soguma iyi ama yagış az gibi. sadece batı karadeniz iyi yagış alacak gibi. hayırlısı.