Cemal Saydam- Havadan Tozdan Avrupa'nın kuzeyi fırtınalarla boğuşuyor

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Sakin bir başlangıç, elbette bunun nedeni üzerimize yerleşen yüksek basınç. Bu nedenle Avrupanın kuzeyini toz duman eden fırtınalar bizi “teğet” geçiyor. Cumaya kadar da öyle sürecek gibi. Batıda genelde güneybatıdan “lodos”rüzgarları alacağız ama kendinizi o hakiki lodostaki gibi kötü hissetmeyeceksiniz çünkü bunlar” çakma” lodos. Afrika’dan toz taşımıyor sadece geliş yönleri öyle. Cuma günü ise Avrupa’daki alçak basınç sisteminden Akdenize sızamaya çalışan bir kolun etkisi ile batıda yoğun bulutlanma ve Ege sahil kesiminde etkili yağış beklenmekte. Yağışlı havanın daha sonra Anadolu yönünde değil Akdeniz baseninde doğuya hareket etmesi ve Güney Ege, Batı ve Orta Akdeniz’de ve de KKTC’de etkili olması beklenmekte. Bu hafta sakin anlayacağınız ve de daha ılıman gece sıcaklıkları doğu Anadolu hariç ancak sıfır ve biraz altında. Ama yolunuz Avrupa’nın kuzeyine doğru ise yapılacak yorumu birkaç kelime ile açıklamak mümkün olur. Of, off, offf. Hakikaten durum böyle birbiri ardına dizili fırtına mı desem kasırga mı desem ne desem bilemediğim sistemler, hele de haftanın ikinci yarısında. Mesela Cuma günü İzlanda İngiltere arasında beklenen alçak basınç merkezinin basınç değeri 932 mbar. Böylesi ancak kasırgaların merkezinde görülür ve de böyle sistemler oluşmakta. Ben olsam oralara (Avrupa’nın kuzeyi ve daha az etkili olsa da BENELUX Almanya, Baltık ülkeleri, İskandinavya) gitmezdim.Allahtan bizi teğet geçiyor ama İngiltere garibim bu fırtınalar ile boğuşmak durumunda. Şaka değil hava trafiğinin dahi etkilenebileceği bir durum var ortada. Tamam uçak rüzgarı sever sevmesine ama bu kadarı da biraz fazla rahatsız edici.
    İyi günler dileklerimle


    Cemal Saydam


    geliyo...... kış geliyor.arkadaşlar

  • Amatör tahminciler olaya halk gözüyle bakar ne var ki bunda eleştirilecek,adam olayın en ince ayrıntısına kadar inmiş başka bir tahminci olsa bu kadar derine inerek kadar analiz yapmaz tamam.

    Kocaeli Mekan 41




    İstanbul Memleket 34



    Yaza veda ediyoruz sonbahara merhaba şimdiden..



    karsever ugur

  • Bence başkalarını bırakıp herkes kendini geliştirmeli. Emin olun bu en doğrusu. Cemal saydam da atar diğerleri de atar.

    [size=small]MODERATOR [/size]
    [size=small]
    [/size]

    [size=small]KARDAN EMRAH[/size]

  • Tahmin ve düşüncelerimi duygusal değil bilimsel verirere bakarak yapıyorum
    aralık ayı boyınca etkili olan güneyli rüzgarlar bir hafta daha sürebilir yılbaşına doğru havalar serinlesede asıl yılbaşı ile birlikte asıl kış mevsimi geleceği kaçınılmaz görünüyor zaten tahminlerim gereği ocak çetin geçeceğini yineliyorum

  • Şimdi yanlış anlaşılmak istemiyorum ama bana Metehan arkadaşımız mesaj sayısını arttırma çabasında gibi göründü. Her konuya kısa kısa cevaplar verip geçiyor. Arkadaşım seni kırdıysam özür dilerim ama ben böyle düşünüyorum.

  • Hiçbir öyyle düşüncem yok sadece bak bakalım açtığımm konulara upuzun mesajlar sende akut tonsillit olursan kısa kısa yazarsın

    [size=large]Hava Forum[/size]
    [size=large]Metehan[/size]


  • Bence başkalarını bırakıp herkes kendini geliştirmeli. Emin olun bu en doğrusu. Cemal saydam da atar diğerleri de atar.


    Bence biz yeterince kendimizi geliştirdik,geliştiremeyenler düşünsün dediğinizi genelleme yapmayalım lütfen.

    Kocaeli Mekan 41




    İstanbul Memleket 34



    Yaza veda ediyoruz sonbahara merhaba şimdiden..



    karsever ugur