Beiträge von Karsever18

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)


    15 gun sonra gelme ıhtımalı bile çok zor olan bır sıstem için ne hayaller kuruluyor....vay anam vay...egerki o sıstem belırırde gelse bile trakya en şamslı yer olur...batı kesımlerdekı kayak merkezlerıne ıllakı duser...bu da çok normal zaten..yok balıkesır tutar mı yok avrupa mı anadolu yakasımı daha sanslı yok ankaraya su tarıhte gıdecem o gece kar sınırı 800 metreye dusuyor bılmem ne..bunlar dogmamıs cocuga don biçmek...su an oyle bır sıstem yok zaten..en azından bugun kucukte olsa bır sınyal gelırdı..dıyagramalr tek basına çok önemsız...


    Bundan 15 gün önce Kasım soğuk bir giriş yapacak gibi görülüyordu.Şuana kadar ki Kasım ın gidişatı ise normallerin 2°C üzerinde.Ben El nino nedeniyle yılın ilk karının geçen sene gibi Aralık sonunda yağacağı fikrindeyim.


    Geçen sene de aynı şeyleri söylemiştiniz.Umarım bu sene gerçekleşir.


    kardeşim ekimin son 10-15 günü 2011'le çokta aykırı gitmedi, ayrıca kasım ayıda 2011 kasımına çok benziyor. Zira 2011 kasım ayının ilk yarısı soğuk ve kurak gecmişti.


    2011 de Ekimin Son 10-15 gününde sıcaklık epey bir normallerin altında gitti bu sene ise anca normallere inebildi Ekim sonunda.Ayrıca şuanki tahminler bize Kasım ın da ılık bir giriş yapacağını gösteriyor tabı geri kalanı nasıl geçer onu bilemem ben de soğuk bir Kasım öngörmüştüm ama galiba öyle olmayacak.


    eylül ayı dışında sonbaharın şimdiye kadar ki kısmı, 2011 sonbaharın'dan sonra ki en soğuk ve en yağışlı sonbahar. biliyorsunuz soğuk sonbahar soğuk kış ve hatta soğuk kasım soğuk kış...


    Ekim ayı da 2011 e benzemiyor zira 2011Ekim inde gündüz sıcaklıkları 8 gece sıcaklıkları 4C ye kadar düşmüştü Istanbul da bu sene ise Istanbul henüz gece saatlerinde bile tek haneli değerleri görmedi.

    Kasım şuanki görüntüye göre ilk 1.5 haftası normalden soğuk geçecek İstanbulda.Bakalım geri kalanı nasıl olucak.Bence ara mevsimler kaybolduğu için ani bir sıcaklık değişimi olucak yani direkt kışa geçeceğiz.Ben bu seneki Nisan'a benzer bir Kasım bekliyorum.


    Viyana son kuşatmada neden alınamamıştır? Osmanlı 1600-1650 yılları arasındaki karışıklıklardan sonra yeniden yükselişe geçmişti ancak bu savaş sonrasında tam anlamıyla duraklama ve gerileme başlamıştır.


    Osmanlı İmparatorluğu 2.Viyana Kuşatması nda Kanuni dönemindeki kadar olmasa da Dünyanın en güçlü devleti halindeydi.Lakin ihanetler ve hatalar tarihinin en büyük yenilgisini yaşattı.Böyle bir yenilgiden sonra güç toplamaya fırsat bulamadan Avrupa devletleri Kutsal İttifak adı altında birleştiler.İlk başta ağır yenilgiler alar Osmanlı İmparatorluğu Köprülü Fazıl Mustafa Paşanın sadrazamlığında (1689-1691) biraz toparlandı lakin Köprülü Fazıl Mustafa Paşanın Salankamen Savaşında şehit düsmesi bu toparlanma sürecini sona erdirdi ve onu takip eden yıllarda Osmanlı daha kötü bir hale düştü.Bence Köprülü Fazıl Mustafa Paşa şehit olmasaydı Osmanlı yı o zor durumdan kurtarabilirdi.Kurtaramasa bile Karlofça Antlaşması kadar ağır koşul içeren bir antlaşma imzalanmadan küçük kayıplara savaş sonlanabilirdi.


    @Red Devil's Valla 6 yıl oturduk orda yükseltepede konumu baya iyi yerdi, Ekimde sıcaklıklar 10 derecenin altına düşmeye başlardı kasımda 5 dereceyi geçmezdi en düşük -29 dereceyi gördük 2012 de merkezde 15-20 cm kar olurken bizde 30-40 cm oluyodu geçtigimiz kış bile yıl başı sisteminde merkezde yağmur varken bizde kky-kar vardı şanslıydım orda


    Ankaradan İstanbul a bu sene mi geçtin?
    Valla bir kardelisi olarak hiç iyi yapmamışsın bence çünkü İstanbul un kışı insanı deli eder.Bazı seneler hariç ki o seneler bile Ankarada kar görmüş biri için yetersiz kalır tahminimce.


    Sistem patlamadı,beklentiyi üst seviyede tutanların beklentileri patladı.Bu zamanda çok fazla umutlanmamak gerekiyor.Sistem montları,atkıları çıkartır,kombileri yaktırır o ayrı,ama fazlasını bekleyen hayal kırıklığına uğrar.


    Kombileri yaktırsın yeter şimdilik.2011 ve 2013 Ekimlerindeki sert soğuklar gibi beklentilerim yok benim.


    Bu saaten sonra normaller altı Sonbahar zor görülüyor ama Ekim ve Kasım çok soğuk geçerse (2011deki gibi) normaller civarında sonbahar olabilir.

    İstanbul gelmiş geçmiş en sıcak Eylül aylarından bir tanesini yaşıyor öyle ki Eylül ayının şu ana kadar ki ortalama sıcaklığı 25,3 ile Temmuz dan daha sıcak (İstanbul un normalde Temmuz ortalama sıcaklığı 25,3C dir.) Yani Sonbahar kesin olarak ılık geçecek diyebiliriz lakin kışla ilgili konuşmak çok sağlıklı değil zira el nino yılındayız her şey olabilir.