Antarktika’da Bulunan Bir Penguen Kolonisinde Birey Sayısı %77 Azaldı!

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Değişen iklimin kutuplara ve dolayısıyla kutup canlılarına olan etkileri hala araştırılmaya devam edilmektedir. Son araştırmalarda ortaya konan sayılar ise fazlasıyla dikkat çekiciydi. Antarktika’da yer alan İl Adası’ndaki çember sakallı penguen sayısı son 50 yılda yüzde 60 düştü. 122550 olan penguen çifti sayısının bugün 52786’ya düştüğü kaydedildi. Hatta bu sayının bir kolonide %77’ye ulaştığı belirtildi. Stony Brook Üniversitesi Ekoloji ve Evrim Bölümü’nden Doç. Dr. Heather J. Lynch ise bu konu hakkında şunları söyledi: “Böyle bir düşüş güney okyanus ekosisteminde 50 yıl önceye göre büyük bir değişim olduğunu gösteriyor. Bu değişime neden olabilecek birçok etken var ancak en büyük nedenin iklim değişikliği olduğunu görüyoruz.”

    Bilim adamı ve yazar Noah Strycker ise Guardian’a verdiği demeçte şöyle söyledi: “Bu, deniz ekolojisindeki bir şeyin kırıldığını veya 1970’lerden bu yana büyük ölçüde değiştiğini gösteriyor.” Bilim insanları yakın zamana kadar özellikle çember sakallı penguenin az risk teşkil eden bir tür olduğunu düşünüyor ve güvenilir buluyorlardı. Bu çok yüksek sayıdaki düşüş şaşkınlığı daha da arttırdı. Tüm bunlara ek olarak okyanuslarda ki aşırı avlanma, derin deniz madenciliği, petrol çalışmaları ve petrol kirliliği iklim değişikliğine ek olarak canlılara zarar veren unsurlar olarak belirtiliyor. Bilim insanları gelecekteki deniz yaşamını sağlayabilmek için en geç 2030’a kadar okyanusların üçte birinin korunmaya alınması gerektiğini belirtiyor.

    Antarktika’da Bulunan Bir Penguen Kolonisinde Birey Sayısı %77 Azaldı! yazısı ilk önce Hava Forum I Meteorolojik Hava Durumu Sitesi üzerinde ortaya çıktı.

    Kaynak: https://www.havaforum.com/anta…enguen-kolonisi-w-azaldi/

    Bu hesap Hava Forum'un ana sayfasında yayınlanan yazıları otomatik olarak forumda paylaşmaktadır.

  • Gelmiş bizim BOT:)

    VATAN NE TÜRKİYE’DİR TÜRKLERE NE TÜRKİSTAN VATAN BÜYÜK VE MÜEBBET BİR ÜLKEDİR TÜRKLERE TURAN