🚑 Koronavirüs (Covid-19) Bildirim Konusu

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Almanya'da hafif semptomlu hastalara test yapılmayacak.

    Dün bizim ülkemize laf yapmıyorlarmıydı bunlar 🤔

    Eğer bu gerçekten uygulanacaksa vahim

    Türkçesi şu : Açıkladığımız vaka sayıları boş

    Yani tüm dünya vaka açıklama işini bırakacak yavaş yavaş (Bu beklentiyi haftalar önce burda yazdım gereksiz saçma politik tepki aldım birkaç adet)

    Muhtemelen sadece ölü sayıları açıklanacak Ocak şubatta

    Ayrıca çoğu insan hafif semptom olup olmadığının zaten farkında bile değil ki

  • Eğer bu gerçekten uygulanacaksa vahim

    Türkçesi şu : Açıkladığımız vaka sayıları boş

    Yani tüm dünya vaka açıklama işini bırakacak yavaş yavaş (Bu beklentiyi haftalar önce burda yazdım gereksiz saçma politik tepki aldım birkaç adet)

    Muhtemelen sadece ölü sayıları açıklanacak Ocak şubatta

    Ayrıca çoğu insan hafif semptom olup olmadığının zaten farkında bile değil ki

    Robert Koch Enstitüsü öyle bir tavsiyede bulunmuş galiba hocam net bir şey yokmuş heralde şimdi tekrar baktım, tavsiyede bulundu felan yazıyor net bir şey açıklandığında tekrar paylaşırım

  • Hafif semptom gösterenlere test yapılmaması çok saçma o adam belki bağışıklığı zayıf olan yada kronik rahatsızlığı bulunan birine hastalığı bulaştırıp ölümüne sebeb olacak bu çok saçma devlet özellikle özel sektörü kendi haline bıraktı insan sirkülasyonunu en aza indirmek lazım özellikle toplu taşıma ve fabrikalarda inanın bana buna yapacak güçleri var ama para için insan hayatı yok sayılıyor patron kesimi mağdur olmasın da ne olursa olsun

  • Gazeteci Fatih Altaylı: ❝Çok güvenilir kaynaklardan aldığım bilgiye göre vaka sayısı açıklanan hasta sayısının çok üzerinde. Günlük 40.000'i bulan vaka sayılarından söz ediliyor.❞


  • Haseki hastanesinin koridorundan video çeken hanım arkadaşın sözleri kurşun gibi. Dinleyipte yaralanmayan var ise vay bu ülkenin haline.


    Hastalığın zengini ,gelir düzeyi düşük durumu oluyor mu ? Bal gibi oluyor. O koridorlara sağlam giren hasta çıkar. Allah herkesin yardımcısı olsun.


    Acaba ülkemin sert tedbirler almak için sınırı nedir.? Bence yatakların dolmasını beklemeye gerek yok. Videolardaki görüntüler yeterli .


    Ülkem karar vermek zorunda , ya çok ciddi karantina tedbirleri alacağız sayıyı kontrol altına alacağız. Ya da freni patlamış kamyon gibi yokuş aşağı gideceğiz.


    Birde bize gerçek rakamlar açıklanmıyor eyvallah. Ama be kardeşim siz biliyorsunuz gerçek rakamları . Buna rağmen nasıl hala hayat normalmiş gibi devam ediyorsunuz. Ülke yıkılıyor. Herkes saçını tarıyor. Bu işin vebali yok mu?

    Einmal editiert, zuletzt von karasah ()

  • - İYİ Parti Denizli İl Başkan Yardımcısı Uzman Dr. Süleyman Kaynar, Kovid-19 pandemisi nedeniyle Denizli'de yoğun bakımların dolu olduğunu ve 17 yaşında iş kazası geçiren bir gencin yatak olmadığı için kurtarılamadığını söyledi.


    - HaberTürk yazarı Fatih Altaylı: "Koronavirüs vakalarında patlama var ama öyle böyle değil."


    - Bursa Tabip Odası Başkanı Doç. Dr. Alpaslan Türkkan: "Hastaneler dolu, acilde hastalar bekliyor. Sayıların artmasını vatandaşa yüklemekten vazgeçip vatandaşı bir araya getirmeyecek önlemlerin alınması gerekiyor."