🚑 Koronavirüs (Covid-19) Bildirim Konusu

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Az önce annem ve babamın test sonuçları geldi, annem pozitif , babam negatif. Nisan'ın ilk haftasından beri neredeyse evden çıkmiyorlardi,cuma günü annem bakkala gittim dışardan seslendim ciraktan bir şey istedim , çift maske vardı bende aldım eve geldim diyor, son 1ay da tek çıktığı gün evden oda enfekte oluyor, 70 ve 76 yaşındalar, hayırlısı Allah'tan.

    Hocam geçmiş olsun. Ama şahsi olarak ordan bulaşmış oldugunu düşünmüyorum. Birkaç dakika bile olsa, eve girenler ve aynı havayı tenefüs ettiği kişiler önemli bence.

  • - Kayseri'de 112 Acil Servisi'nde görevli ambulans şoförü Hasan Onur koronavirüs nedeniyle hayatını kaybetti.


    - Şırnak Belediye Başkanı Mehmet Yarka'nın koronavirüs testi pozitif çıktı.

  • hâlâ kimsenin net olarak şöyle diyebileceği bir durumda değiliz geçen cumartesi bir akrabamız şehir dışından geliyor hiçbirşeyi yok geldiği günün akşamı abisini ziyarete gidiyor akşam yaklaşık 2/3 saat kadar beraber aynı odada 7 kişi oturup yiyip içiyorlar sabah oluyor o şehir dışından gelen kişi hastalanıyor ateş boğaz ağrısı eklem ağrısı hastaneye gidiyor pozitif çıkıyor akşam beraber oturduğu kişiler ve kendi eşi ve çocukları ertesi gün test oluyor herkes negatif çıkıyor olaya böyle bakınca hani bu çabuk bulaşıyordu diy3 bir soru geliyor akıllara harıl harıl aşıyla uğraşıyorlar ama hâlâ yerine oturmayan o kadar çok şey var ki anlamak çokta mümkün değil

  • Trump'ın corona testinin pozitif olması senaryonun giriş kısmıydı diye düşünüyorum. Gelişme bölümünde ise, Çin düşmanlığı üzerinden seçimlere hazırlanıyor algısı oluşuyor. Sonuç ise, kasım ayında belli olacak.

    Kafkaslar'dan gelen soğuk hava dalgası...





  • Samsun'un İlkadım ilçesinde bulunan Baruthane Ortaokulunda, Covid-19'a yakalanan öğrenci sayısı 4'e, öğretmen sayısı ise 2'ye yükseldi. Samsun'da iki öğrenci ve bir öğretmenin Korona Virüs olduğu Baruthane Ortaokulunda, vaka sayısı 6'ya çıktı.

    15 Ekim 2020 Perşembe 12:07 GÜNCEL

    Samsun'da Milli Eğitime bağlı orta okulda 4 öğrenci ve iki öğretmende Korona Virüs çıktı. Korona Virüs'e yakalanan 4 öğrenci ve iki öğretmen tedavi altına alındı.


    Samsun'da Korona Virüs salgın sürecinde yeniden başlayan yüz yüze eğitim sonrası bir ortaokulda 4 öğrenci ve iki öğretmen Covid-19'a yakalandı. Samsun'da iki öğrenci ve bir öğretmenin Korona Virüs olduğu Baruthane Ortaokulunda, vaka sayısı 6'ya yükseldi.


    240 KİŞİ KARANTİNAYA ALINDI
    Samsun'un İlkadım ilçesinde yer alan Baruthane Ortaokulu'nda 4 öğrenci ve 2 öğretmende korona virüs çıkmasının ardından okulda eğitim gören 240 öğrencinin tedbir olarak, evlerinde karantinaya alındığı öğrenildi.


    Samsun'da yüz yüze eğitimin kapsamlı olarak başlamasının ardından okullarda ilk korona virüs vaka haberi geldi. Samsun'un İlkadım ilçesinde yer alan Baruthane Ortaokulunda 4 öğrenci ile 2 öğretmende korona virüs çıktı. Testleri pozitif çıkan öğrencilerin evlerinde, öğretmenin ise hastanede tedavi altına alındığı öğrenildi.


    OKULDA TOPLAM 6 POZİTİF VAKA VAR
    Toplam 6 pozitif vakanın yaşandığı okulda yüz yüze eğitimden uzaktan eğitime geçilirken okulla ilintili öğrenci, öğretmen ve velilerin bulunduğu 240 kişi, evlerinde karantinaya alındı. Okul Müdürü Süleyman Çiftli, ilk etapta iki öğrenci ve bir öğretmenin korona virüs testinin pozitif çıktığını açıklarken, öğrencilerin sağlık durumlarının iyi olduğunu söyledi.


    Öte yandan İlkadım ilçesinde bulunan Baruthane Ortaokulunda Korona Virüs'e yakalanan öğrenci sayısının 4'e öğretmen sayısının da 2'ye yükseldiği bildirilirken, Samsun'da bulunan bir teknik lisede de 6 öğretmenin Covid-19'a yakalandıkları gündeme geldi.