🚑 Koronavirüs (Covid-19) Bildirim Konusu

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Tayland 35°C fakat 41 kişide Corona Virüs var ve yayılmaya devam ediyor.

    41 kişi ülke genelinde kum tanesi bile değil çok enfekte olan hastayla yüz göz olmuşlardır yada sağdan soldan gelen insanlardır malum turistik yer..

    2 Mal editiert, zuletzt von kerimsen ()

  • 41 kişi ülke genelinde kum tanesi bile değil çok enfekte olan hastayla yüz göz olmuşlardır yada sağdan soldan gelen insanlardır malum turistik yer..

    Singapur'da aynı şekilde ortalama 35°C fakat 102 kişide mevcut. Çin, Güney Kore, İtalya, İran ve Japonyanın ardından 6. sırada vaka sayısı bakımından.

  • O aşı 2000li yıllarda bizi denek olarak kullandıkları aşı değilmiydi benim yakın 2 akrabam o aşı yüzünden yatalak olup 13-14 yıl sonra öldüler üstelik biri daha 2 ay önce

    Öncelikle başınız sağolsun hocam.


    Detayını bilmiyorum ama 1955'lerde kullanıma girmiş bir aşı ve sürekli gelişim içinde diye biliyorum-virüsün mutasyonu kaynaklı-. Çıktığı zamanlarda çok yaygın bir hastalık olduğu ve Jonas Walk vazgeçtiği patent sebebiyle 7 milyar doları elinin tersiyle ittiği söyleniyor.

    Bara döda fiskar följer strömmen...



  • Ölüm oranının düşük olma sebebi virüsün hızlı yayılıp yavaş öldürmesi vaka sayısı hızla artarken ölümler yavaş geliyo bundan dolayı ölüm oranı düşük gözüküyor.

  • O aşı 2000li yıllarda bizi denek olarak kullandıkları aşı değilmiydi benim yakın 2 akrabam o aşı yüzünden yatalak olup 13-14 yıl sonra öldüler üstelik biri daha 2 ay önce

    Başınız sağolsun.Aşı büyük ihtimalle düzgün saklanmadığı için bozulmuş olabilir yinede günahını almayalım aşıyı vuranlarında yada aşıya karşı alerjileri vardı bilemeyiz.


    2000'li yılarda denek olarak kullanılması imkansız aşı 1950'li yıllarda çıktı.Aşıyı bulan harika insan Jonas Walk patent almayı ret etti ve milyar dolarları elinin tersiyle itti.Niye patent almadınız diye soranlara ise "Güneş'in patentini alabilirmisiniz?, eğer patent alsaydım aşının fiyatı daha pahalı olur ve fakir çocuklara ulaşması çok zor olurdu" demiştir.Gözümde tam bir kahramandır kendisi.Milyonlarca çocuğun hayatını kurtarmıştır.Çocuk Felçi hastalığını insanlığa unutturan kişidir.

  • İnfluenza da bu kadar panik olmadı, nerdeyse dünyada 100 milyon insan etkilendi ve %2 ölüm oranıyla... bütün mesele bağışıklık sistemini güçlü tutmakta.. alkol ve sigaradan uzak durup, bol bol kış sebzesi , sarımsak , soğan, ve de özellikle turşu tüketilmeli... mart sonu biter gider.

    İspanyol gribi hariç hiç bir influenza %2 ölüm oranına sahip olmadı. O da 1.Dünya Savaşı nedeniyle gizli tutuldu ta ki İspanya açıklayana kadar. Adı da bu yüzden İspanyol gribidir.

  • Ölüm oranının düşük olma sebebi virüsün hızlı yayılıp yavaş öldürmesi vaka sayısı hızla artarken ölümler yavaş geliyo bundan dolayı ölüm oranı düşük gözüküyor.

    Günlük iyileşme 3000-4000 civarı geliyorken ölüm oranı 100-150'i geçmiyor yanlış bakmıyorsam.Dediğiniz gibi olsa günlük ölüm oranları yükselmesi gerekiyor.Ayrıca durumu kritik olan hastaların iyileşme oranları %64'e çıktı.

  • Singapur'da aynı şekilde ortalama 35°C fakat 102 kişide mevcut. Çin, Güney Kore, İtalya, İran ve Japonyanın ardından 6. sırada vaka sayısı bakımından.

    anlatamadım herhalde global dünyada yaşıyoruz elbette yaz yaşayan ülkelerde 100-500 hasta görülebilir son derece normal ama yayılım trendi yaz yaşayan ülkelerde yok...singapuruda çinin komşusu say giren çıkan milyonlarca insan var..

    Einmal editiert, zuletzt von kerimsen ()

  • Günlük iyileşme 3000-4000 civarı geliyorken ölüm oranı 100-150'i geçmiyor yanlış bakmıyorsam.Dediğiniz gibi olsa günlük ölüm oranları yükselmesi gerekiyor.Ayrıca durumu kritik olan hastaların iyileşme oranları %64'e çıktı.

    Hastalığı kapan kişinin ac2 sı düşük ise bide o ülkenin sağlık sistemi iyi ise tedavi edilme şansı yüksek.şu an tedavi edilen çoğu kişinin ac2 si düşük Kişiler ondan dolayı tedavi ediliyorlar.

    İyileşme oranı %64’e çıktıysa tedaviye yanıt veren ilaç bulunmuştur.