İç Anadolu Raporlar - Yorumlar

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Aynen yine lodoslu bu bazrn yanilti yapabilir ama oraji bol bir sistem sizi bekliyor

    Valla Hocam Şeytanın Bacağını Fena Kırdık Bu Ara Çok Güzel Yağışlar Alıyoruz

  • bu seferki favirum yzogat bakalim nr olacak nevşehir de yağışlar iyi olacak görüntüsü var belkide bolgemizin eniyisi ama ben yozgattan bsieyler bekliyorum

  • Niğde nasıl olur abi? Cuma günü yağış olur mu sence?

    Evet merkrz olarak şansli kuzeye gidildikçe ihtimal artacak tek sıkıntılı yanı lodos bu yağışın yer degsitirmesini sağlayabilir.

    Ama simdilik hic degilse fena olmayan bir yağış bekliyorum

  • ayin 3 4 dundeki sistem drn baya umutluyum bi ara yok olsa da baya bi istikrarli.gelirse(ki geleceğini düşünüyorum) bol oraji olan hatta dolu yağışları olan bir sistem olacak

  • Evet merkrz olarak şansli kuzeye gidildikçe ihtimal artacak tek sıkıntılı yanı lodos bu yağışın yer degsitirmesini sağlayabilir.

    Ama simdilik hic degilse fena olmayan bir yağış bekliyorum

    Çok ağır bir yağış olmayacaksa ilacı atmayım. Ciddi bir şey görünmüyor modellere göre. Haziran ilk hafta atayım. Cuma günü gümüşler tarafında yağış olacağını pek sanmıyorum ama bir bakalım abi. Değişen bir şey olursa bilgilendirirsen sevinirim.

  • Çok ağır bir yağış olmayacaksa ilacı atmayım. Ciddi bir şey görünmüyor modellere göre. Haziran ilk hafta atayım. Cuma günü gümüşler tarafında yağış olacağını pek sanmıyorum ama bir bakalım abi. Değişen bir şey olursa bilgilendirirsen sevinirim.

    Şu kayseri yağışından sonra cekinir oldum(gerçi kuvvetli yagisin oldugu kisimla sırt sırtaydı) ama kuvvetli olmaz diyeyim yinede.belki 5 10 mm arası en fazla.

    Potansiyeli ve riski en yüksek oldugu yerlr nevshir aksaray yozgat corum arasinda kalan bolge ve buna sınır kismlar

  • bugun ogleden sonra konyanin hüyük den yunak a kadar olan bolgede saganak yagis gözükecek ufak capli dolu da olabilir.yagis konya merkeze kadar olan bolgeye kadar uznacaktir ama daha hafif olarak(yerel olarak bazi noktalar etki eden yerlr olur tabi).

    Yarin ogle saatlerinde ise eskisehir dogu ankara kuzey( kizilcahamam camlidere tarafı) saganak yağmur alacak dolu ihtimali zayif.ogleden itibarrn once siidetli olarak çankırı geneli yagisli olacak çankırının dogu yakasinda dolu olabilir.

    Corum a geldikcr yagis hafiflesede dolu ihtimali artacak ve corum civarı(özellikle kuzeyi) batidaki yagisla sırt sırta olacak buda kayserinin gecen ki yagisina benzer bir olay yasatabilir.yinr bu hat boyunca doguya dogru yagis olacak ama daha hafif.

    Cankiri konya bati ankara kuzeyde 20 kg geckin hatta 30 kg yakin yagislar olabilir

  • kilanli Hocam Merkezdede Dolu İhtimali Var Mı ? Geçen sefer sıkıntı yaşatmıştı


    Merkezin Yerini Bilmiyorsunuzdur diye attım hocam

    Ah corumlu bilmez olur muyum.evet var ama cok iri olmaz

    Ayrica unutma yerel yagis yerel yagis da sınırlar daha genis caplıdır bu sebeple kısa alanda farklilik olur corumun hemen dibindeki dağa dolu yagar size serpintisi kalir

    Einmal editiert, zuletzt von kilanli ()

  • Ah corumlu bilmez olur muyum.evet var ama cok iri olmaz

    Ayrica unutma yerel yagis yerel yagis da sınırlar daha genis caplıdır bu sebeple kısa alanda farklilik olur corumun hemen dibindeki dağa dolu yagar size serpintisi kalir

    Daha önce çoruma geldiniz mi hocam