İzmir, Aydın, Muğla, Manisa Özel Raporlar-Yorumlar

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Havanın ısınması çok iyi oldu. Gece havanın soğumasını engelleyen bulutlar sabah biraz dağılıp güneşin çıkmasını sağladı ve merkez 31 dereceye kadar yükseldi. Ben bulutlardan dolayı bu kadar yükseleceğini düşünmüyordum. Şimdi kararsızlık görünenden daha da artmıştır muhtemelen gece saatlerine kadar sağlam oluşumlar görebiliriz.

    Aydın ve Mugladaki hat İzmir ve Manisaya doğru geliyo gibi sanki.

  • https://www.facebook.com/1015890248558935/posts/1460324227448866/ geçtiğimiz günlerde downsburt gibi hava olayı yaşayan Atina buseferde deprem vurdu, bu sistem Kıyı kuzey egeyi de etkilemişti umarım buralara gelmez inşahla. =O=O=O=O=O=O=O;(

    2 Mal editiert, zuletzt von Murat4510 ()

  • Afad'dan depremin merkez üssüne baktım ama bize pek yakın değil gibi Atina yakınlarında deniliyor ancak daha çok Yunanistan'ın biraz doğusunda kalıyor gibi. Denizli depremi bile fazla hissedilmemişken bu kadar mesafede hissetmek zor ama hisseden olmuştur belki belli mi olur

  • Depremin hava koşullarıyla hiçbir alakası yoktur. Dünya'da hergün yüzlerce deprem oluyor. Her an her yerde de deprem olabileceği için bu güneşli ve sıcak havaya da denk gelebilir soğuk ve yağmurlu havaya da denk gelebilir.

  • Depremin hava koşullarıyla hiçbir alakası yoktur. Dünya'da hergün yüzlerce deprem oluyor. Her an her yerde de deprem olabileceği için bu güneşli ve sıcak havaya da denk gelebilir soğuk ve yağmurlu havaya da denk gelebilir.

    İyi yok diyelimde bugün Atinadaki deprem şiddetli hava koşullarından sonra denk geldi.Buda tesadüf mü oldu diyorsun bölgede olağanüstü ciddi anlamda hava koşulları meydana gelip hatta can kayıplarda olmuştu.

    Einmal editiert, zuletzt von Murat4510 ()

  • İyi yok diyelimde bugün Atinadaki deprem şiddetli hava koşullarından sonra denk geldi.Buda tesadüf mü oldu diyorsun bölgede olağanüstü ciddi anlamda hava koşulları meydana gelip hatta can kayıplarda olmuştu.

    Deprem tamamen kara parçalarının hareketi sonucu yerin altındaki fay hattında oluşan bir doğa olayı bu atmosfere, havaya bakmaz ki. Ege Denizi'nde ve çevresinde bilinen bilinmeyen belki de yüzlerce fay hattı var ve bunların çoğu da her an +5'lik deprem üretmeye müsait faylar. Deprem aktivitesi çok yüksek olan bir bölgedeyiz. O yüzden bu bölgede deprem +40 derecelik sıcaklıklar varken de olabilir, kışın karlı sistem geldiğinde de olabilir, havalar normal seyrinde giderken de olabilir. Çok sıcak havalarda etkili bir deprem olsa bu sefer de havalar çok sıcak gitti o yüzden mi oldu diyeceğiz :) ? Sadece bu bölgede değil Dünya'nın geri kalanı için de böyle hava koşulları depremi etkilemez, etkileyemez. Bilimsel olarak da hiçbir kanıt yok buna dair.

    Einmal editiert, zuletzt von Onur35 ()