Doğu-Güneydoğu Anadolu ile Doğu Akdeniz Raporlar-Yorumlar

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • antepte kky mı var yoksa bana mı öyle geliyor?

    Evet, öğlen gibi karla karışık yağmur yağdı bir süre, bu akşam 11-12'ye kadar yine olabilir.

    Bu ay 1-2 C fark ile efsane olabilicek kar yağışları kaçtı. Ocak ayının geri kalanında pek bir şey görünmüyor. Bakalım görelim.

    Coğrafya kaderdir.

  • Son ecm gfs ve icon güncellemelerine göre Mardin için konuşacaksak..merkez ve yüksek ilçelerde örtü olma ihtimali yüksek 5 cm mi 10 mu 15 mi belli değil.Kızıltepe ve Nusaybin ise her üç model de kar veriyor ama örtü sıkıntı özellikle gfs diğerlerine göre daha fazla veriyor ama o da güven vermiyor.

  • Hatay Osmaniye için sabaha kadar yağış devam ederse eğer ben zannetmiyorum bir umut kar yağışı geçişi görülebilir gece 850 hpa de -2 -4 giriyor paralelde yağış olmassa kuvvetli ayaz olacak

  • Yarın bölgenin en şanslı yeri MARDİN görünüyor yarın saat 9-10 gibi yağış kky olarak başlayacak öğlene doğru kar,a dönüşecek orta kuvvette gece yarısına kadar devam edecek ondan sonra zayıflayarak ayın 18 sabahına kadar devam edecek DİYARBAKIR,da yarın öğlen sıralarında soğuk kar değerlerine iniyor 11-12 gibi kar ve kky olarak başlayacak öğlen 3 gibi saf kar,a dönüşebilir akşam 6 kadar ondan sonra yağış çekiliyor BATMAN genelde yağmurlu akşam 6 sonra kky olma ihtimali var Tahmin GFS,ye göredir

  • Buz mavisi hocam hayırlı olsun. Umutcan hocam sizede geçmiş olsun Rabbim şifa versin. Benim sorum Kurtalan için olacak. Acaba saf kar görebilir miyiz tahmininize göre teşekkürler. Hayırlı akşamlar

    Einmal editiert, zuletzt von Namık ()

  • Buz mavisi hocam hayırlı olsun. Umutcan hocam sizede geçmiş olsun Rabbim şifa versin. Benim sorum Kurtalan için olacak. Acaba saf kar görebilir miyiz tahmininize göre teşekkürler. Hayırlı akşamlar

    tşklr kardeşim sıcaklık değerleri kar sınırında görünmüyor rakım farkı devreye giriyor

  • UmuTCaN hocam siz ne dersiniz batman için?


    GFS yarın akşam 17:00-21:00 arası kky ve kar beklentisi içinde.

    ECMWF yarın 15:00-16:00 civarı başlayacak kky 18:00 civarı da birkaç saatlik kar beklentisi içinde.

    ICON modeli daha iyimser yarın 17:00 civarı kar yağışı başlatıp gece yarısına kadar sürdürüyor.


    Modeller bu beklenti içinde Batman çevre şehirlere göre her zaman daha zor kara çeviren bir şehir oluyor. Yarın modellerdeki beklenti dahilinde hangisi daha başarılı olacak göreceğiz. ;)

  • Buz mavisi hocam hayırlı olsun. Umutcan hocam sizede geçmiş olsun Rabbim şifa versin. Benim sorum Kurtalan için olacak. Acaba saf kar görebilir miyiz tahmininize göre teşekkürler. Hayırlı akşamlar

    Teşekkür ederim. Hem GFS, hem ECMWF hemde ICON yarın akşam 20:00-21:00'dan sonra kar beklentisine sahip ancak sıcaklık ile yağışın kar yapabilecek çakışması maalesef her zaman sıkıntılı bir süreç oluyor bölgemizde çok büyük beklentiye girmeden özellikle 21:00 sonrası yağışın sürekliliği çok olmayacak gibi görünüyor ancak saf kar görebileceğinizi düşünüyorum.

  • erzurum için bir çok uygulama salı sabahindan persembeye kadar kar gosteriyordu ama hala tık yok.. Yarın olabilirmi acaba?

    Bu gece 03:00-06:00 arası kar etkisini arttıracaktır, yarın kimi yerlerde 12:00 kimi yerlerdeyse 15:00'a kadar orta kuvvet yer yer kuvvetli olabilir. Çevresindeki yüksek dağ yapısından ötürü genelde yağışlar dağlarda etkili oluyor ama en azından il genelinde yarın 06:00-12:00 arası yer yer yoğunlaşan bir kar bekliyorum. Öncesi ve sonrası yağış kesim kesim daha etkili olacaktır. ;)

  • Hocam elazığ için yarın sabaha karla uyanırmıyız acaba

    4-5 saat içinde sıcaklıklar kar sınırına inmiş olacak. Bu gece 3'ten önce sıcaklık sorun yaratabilir, yağış olursa o saate kadar cinsini kestirmek zor ancak özellikle 3 civarı başlamış olacak ve yer yer sabah 6-8 arasına kadar devam edecek etkili yağış ihtimali mevcut modeller bu yağışa kesin diyor ancak mevzu bahis yer Elazığ ve çevresini göl ve dağlık alanların oluşturduğunu ve bu etmenlerin yağışı çektiğini unutmamak lazım. Bence gece 3'ten sabah 6'ya kadar örtü oluşturacak bir kar görebilirsiniz ama yağışta amorti de vurabilir, büyük ikramiye de onu kestirmek zor. ;)


    Kar gece sabah erken arası daha yoğun olacaktır sabah öğlen arası öğleye etkisini kaybedecek seviyede azalarak etkisini kaybeder. ;)