Doğu Karadeniz Raporlar-Yorumlar

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Espiye- tirebolu- Görele- Eynesil - Beşikdüzü hattında çok iyi kar birikimi bekliyorum

    Kıyının uzanışı nedeniyle karayel çok avantaj sağlar bu dediğin yerlere.

  • Arkadaslar ben olani soyliyim. Suandaki goeuntuye gore ordu-trabzon(trabzon merkrz haric) hatti 10 cm uzeri alacak gibi duruyor. Trabzon merkezde örtü bekliyorum. Ama nasil olacak merak ediyorum. Rize merkez örtü olacak. Degisime yine acik. O kadar sınırlı geliyor ki sistemler son ana kadar kesin konusmak yersiz ama bu bir tahmin.

  • Trabzon merkez için boş yere olumsuz yorumlar yapılıyor insanların canını sıkmayın. Daha kesin olan bir şey yok, her an değişime açık olan rüzgar yönünü anlayıp da cm mi veriyorsunuz?

  • Hocam bana diyosan bende senden farkli bir sey yazmadim. Son guncellemeye kadar örtü işi kesinlesir.ncellemeye kadar örtü işi kesinlesir.

    Kişi bazlı konuşmuyorum. Bilen de bilmeyen de herkes Trabzon merkez şanssız algısına göre konuşuyor. Bu yanlış bunu ifade etmeye çalıştım.

  • Ayrıca Trabzon merkez için, bu sistem olumlu sonuç vermese bile denizler iyice soğuyacak, kıyıya yağan kar denizi uygun konuma getirecek. Bir daha ki sistemde açıklarda Ab alanı oluşma ihtimali azalacak. Kesinlikle kalkmaz bu ihtimal ortadan ama epey azalacak.


    31 Aralık 2015 denizi soğuttu sonuç 24 Ocak 2016.

    2016 Aralık ayı sistemler denizi soğuttu sonuç 27 Ocak 2017 ve 30 Ocak 2016


    Bu her zaman böyledir. Deniz soğudukça Ab tepkisi verme olasılığı düşer. Bir dahaki sistemimiz -10 derece ve altında olur umarım o zaman gayet iyi olacak her şey.:);)

  • Trabzon merkez için boş yere olumsuz yorumlar yapılıyor insanların canını sıkmayın. Daha kesin olan bir şey yok, her an değişime açık olan rüzgar yönünü anlayıp da cm mi veriyorsunuz?

    O zaman sende geçenlerde boş yere olumsuzluk yapıyordun ve insanların canını sıkıyordun tıpkı benim gibi :) Ben kendi adıma özür diliyorum bu sayfa sensiz olmaz umarım birgün tanışma fırsatımızda olur :) Normalde özelden yazardım fakat sen beni açıktan ağır eleştirdiğin için bu mesajıda burya yazmak istedim. Bol şans arkadaşım son gün detaylı sistem analizi yapmak isterim öncellikle seninle :)

  • O zaman sende geçenlerde boş yere olumsuzluk yapıyordun ve insanların canını sıkıyordun tıpkı benim gibi :) Ben kendi adıma özür diliyorum bu sayfa sensiz olmaz umarım birgün tanışma fırsatımızda olur :) Normalde özelden yazardım fakat sen beni açıktan ağır eleştirdiğin için bu mesajıda burya yazmak istedim. Bol şans arkadaşım son gün detaylı sistem analizi yapmak isterim öncellikle seninle :)

    Ben ne zaman boş yere olumsuzluk yapıyordum yahu? Olacak olumsuz senaryo budur temkinli olun dedim ve oldu. Sen kendin Great Khan a tepki göstermemeliydim özür dilerim yazmadın mı zaten?


    Kimse kimseden fazla Kar aşığı değil. Burada sırf insanların moralini bozmak için yorum yapmam. Benim sistemim bellidir bu konuda. Önce uzun vadedeki sinyali yazarım. Sistem şekillendikçe olumsuz senaryoları yazarım.


    Boş yere olumsuzluk yaratmaya çalışsam buradaki insanlar da anlayıp tepkisini gösterir.