Doğu Karadeniz Raporlar-Yorumlar

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Gece saatlerinde bölgemizin tamamına yağış geliyor.

    Gümüşhane, Bayburt ve 700 metre üzerindeki alanlarda kuvvetli kar geçişleri görülecek.

    Yağış yarın öğle saatlerine kadar devam edecek.

    Bu sınırlı alan haritasıydı değil mi? Linkini paylaşabilirmisin kaydetmiştim ama bulamıyorum.

  • Avrupa -doğu avrupa italya-yunanistan civarları bu dönemde sistemsiz kalmış iken (azor sayesinde iyi kötü oraları taradığı için sistem akışı oralara görünmüyor) ama bölgemizde bir türlü kuzey kuzeydoğudan kafkaslardan bu avantajlı dönemi bir türlü sağlam sisteme çevirmiyor-2-7 arasında salınıp duruyor oysa 500 hpa çok iyi 850 hpa da -10 çizgisi girse bu dönemi sürekli kar altında geçirebilirdik .Şu an şüpheli soğuk serin ama istenilen ya da beklenilen kadar değil şimdilik.

  • İnşallah Doğu Karadenizin geçen seneden beridir devam eden şanssızlığı kırılır. Şu an ki görüntüler yine o geçen seneyi tamamen hatırlatan görüntüler. Ecmwf iyileşmeye devam ediyor ancak bu senenin galibi GFS gittikçe batılatıyor

  • Bu kadar güzel senaryo ve tahminler var iken düzeleceği yere günler yaklaştıkça -10 lu senaryolar eridi gitti. Muhtemel 200 mt üzeri yerler kky arada kar görebilir. Ciddi anlamda hayal kırıklığı bence. Sahillerde normal bir soğumadan (1 derece 7 derece arası ) öteye geçemeyecek.Bazi noktalarda grupel olacak. Ancak d.karadenizin yüksekleri ve d.anadolu için metrelik bir dönem..Bu soğuk dönem ilerisi için şans getirir umarım. İlerisi için ise kaldığımız yerden beklemeye devam

  • Maalesef sürece talihsiz bir şekilde başladık. Daha iki gün önce -5 üzerinde senaryo yokken şimdi ortalama -5 ve üzerinde kaldı. İmkanı olan köylere doğru yol alsın. Sahiller için bir umut yılbaşı.

    Kafkaslar'dan gelen soğuk hava dalgası...

  • Geçen sene kış (ne kadar kış olduğu malum) en sert sistemde bile trabzon 230 mt de saf kar bile olmadi.Kky gecişi oldu yani yağmur tanelerinin arasında 5 dk bile sürmedi. Bundan daha kötüsü olmaz diyorum .Bu kadar yokluktan sonra bu kış sahilde bir kez bile 25 cm üstü oldun onun zevki yeter.

  • Biraz hava durumundan uzaklaşmakta fayda var. Trabzon-Rize maçına geldim. Hava rahat, sigara yüzünden atmosfer berbat. İnşallah en kısa zamanda statlarda sigara içilmesi yasaklanır. Bu nedir yaaa, tam bir işkence.

    Kafkaslar'dan gelen soğuk hava dalgası...

  • Aralık Son Hafta Sisteminde Kar Yağacak Konumlar

    -GİRESUN: Alucra, Aydındere, Kovanlık, Çamoluk, Çanakçı, Dereli, Yavuzkemal, Doğankent köyleri, Soğukpınar, Ören, Güce, Yağlıdere köyleri, Üçtepe

    -TRABZON: Çaykara, Dernekpazarı köyleri, Düzköy, Köprübaşı, Maçka, Şalpazarı, Tonya, Hayrat köyleri

    -RİZE: Muradiye, Tunca, Çamlıhemşin, Büyükköy, Güneysu, Hemşin, İkizdere, Kendirli köyleri

    -ARTVİN: Ardanuç, Murgul, Şavşat, Yusufeli, Borçka'nın köyleri

    .Gümüşhane ve Bayburt'un tamamında yoğun kar yağışı etkili olacaktır.

    .600 metre ve üzerindeki köy ve yayla yolları aralıksız yoğun kar yağışından dolayı büyük ihtimalle kapanacaktır.

    .Zigana geçidinde ulaşımda aksamalar yaşanabilecek zincirsiz ve kış lastiksiz araç geçişlerine izin verilmeyecektir. Ovit Dağı Geçidi kapanıp ulaşım tünelden sağlanacaktır. Cankurtaran Geçidi yerine Borçka tüneli kullanılmalıdır.

    .Cuma akşamı havanın açması ile özellikle Cumartesi gece saatlerinde iç kesimlerde kuvvetli ve yer yer şiddetli buzlanma ve don olayı beklenmektedir.

    Bölgemizin sahillerinde tam anlamı ile kar yağışı beklenmemektedir. Perşembe gecesi ve gün içinde yer yer karla karışık yağmur & sulu kar ve görsellik lapa lapa kar yağışı olabilir. Kıyı kesim ilçelerinin köylerinde yükseltilere (175m üzeri) bağlı olarak karla karışık yağmur ve zamanla kar yağışı beklenmektedir.