Dinamik Ve Termik Yüksek Basınç Nedir?

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Kaynak: https://www.havaforum.com/dina…rmik-yuksek-basinc-nedir/

    Bu hesap Hava Forum'un ana sayfasında yayınlanan yazıları otomatik olarak forumda paylaşmaktadır.

  • Havaforumdan ayrılmayan varlık hocam bu yazıyı yazmadan evvel uzun bir araştırmaya koyuldum. Birleşme konusuna dair somut bir yorum İngilizcede dahil ulaşamadım. Bence bu noktada forumca güzel bir beyin fırtınası yapabiliriz. Karakterislikler üstteki şekilde görülüyor. Herkesin birleşme konusundaki yorumunu merak ediyorum. Forumca bu konu hakkında somut bir yere varabileceğimizi düşünüyorum, herkesin yorumunu beklerim.

    Bara döda fiskar följer strömmen...



  • Vintersaga Hocam hf botun paylaştığı bilgileri siz mi hazırlıyorsunuz ?

    Hocam HF Bot anasayfaya yazılan tüm yazıları foruma yönlendiriyor. O yüzden HF Bot sadece benim yazılarımı paylaşmayacak, tüm yazarların yazılarını paylaşacak. Şu ana kadar Accuweather çevirisi hariç bana ait yazılardı. Meteoroloji sözlüğü veya meteorolojik bilgi tarzında yazılar daha çok bana ait olacak diyebiliriz.

    Bara döda fiskar följer strömmen...



  • Bende birleşemezler diye düşünüyorum, termik yüksek basınçta 600-700 hPa üstündeki seviyelerde alçak basınç hakimken, dinamik yüksek basınç 200-300 hPa'ya dek etkili. Üst seviyelerdeki bu farkın yanı sıra çekirdeklerin sıcak ve soğuk karakterli olarak ayrılmasıda etkileyecektir diye düşünüyorum.

    Bara döda fiskar följer strömmen...