Türkiye'de Kasırga İhtimali: "Kırbaç"

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Arkadaşlar model takibi böyle birşey, hala model takip ederken öğlen ve gece çıktılarının ara çıktılar olduğunu ana çıktıların sabah ve akşam verildiğini öğrenmediyseniz işimiz yaş. Her modeli takip edeceğiz bu olayı takip edeceğiz ama özellikle sabah ve akşam çıktılarını dikkate alacağız.


    Ve söz konusu sonuçta bir alçak basınçtır ne yapacağı belli olmaz rotası değişebilir..

    VATAN NE TÜRKİYE’DİR TÜRKLERE NE TÜRKİSTAN VATAN BÜYÜK VE MÜEBBET BİR ÜLKEDİR TÜRKLERE TURAN

  • Bu ihtimal her zaman olacak. Bir görünüp bir kaybolacak. Havadelisi olarak bir yanım gelsin istese de bir yanım yıkıcı etkisi olmadan yağışlı bir sistem olsun istiyor.Bu tip sistemlere açız resmen:)

    Hocam bir şey demek istiyorum pek bilgim yok mesela bu kasırga geldi diyelim önümüzdeki kışa herhangi etkisi olur mu? Yani sistem kaybetmemiz veya almamız açısından

  • Hocam bir şey demek istiyorum pek bilgim yok mesela bu kasırga geldi diyelim önümüzdeki kışa herhangi etkisi olur mu? Yani sistem kaybetmemiz veya almamız açısından

    Olumlu yada olumsuz çok NET bir etkisi var diyemem. Zaten bu gibi durumların bizim coğrafya da gerçekleşmeye başlaması yada bu ihtimalin daha önce hiç olmadığı kadar yüksek olması iklimimizin ne kadar değiştiğini açıkca göstermez mi? Kapalı denizde neredeyse açık okyanusda ki gibi etkili şekilde bir siklonik hareket var. Etkisi şöyle olur akşam göründüğü gibi gelirse çok canlar yakar.Görülmemiş görüntüler ortaya çıkar ama İstanbula gelene kadar etkisini azaltacağı için daha çok yağış olarak etkili olur.

  • Samet İlk defa gelen bir efsaneye ateş edemiyoruz galiba hocam..

    Bir yanımız istiyor ama bir yanımız felaket olduğunu da biliyor.Duygularımı yazdım ya hiç olmasın yada yağış konusunda epey tatmin edip o şekilde bitebilir.Fazlası hem yöre halkına zarar hem devlete.Fluronce kasırgası amerikada 300 milyar dolar zarara sebep olmuş.İş çığrından çıkınca hiç kimse önünde duramıyor ne yazık ki.Doğa bir şekilde intikamını alıyor.

  • Benimde kafamda kurduğum; bu sistem için birazcık net konuşabilirim dediğim ilk hedef cuma 12z çıktıları, sonra cumartesi 00z çıktısı eğer bizim için tehlike arzediyorsa uyarıları başlatır diye düşünüyorum. Cumartesi 12z çıktısı ise artık son 24e girdiğinden bizi epey fikir sahibi yapacaktır..

    Bara döda fiskar följer strömmen...



  • Samet Aynen hocam katılıyorum..Buralarda daha zeytin hasatı yapılmadı,pamuktan aynı şekilde.Bakırçay'a etkisi ağır olur.Çiftçiye çok zor bir duruma bırakır..Allah korusun..İnsanın içinden gelmiyor gelsin diye.

  • Benimde kafamda kurduğum; bu sistem için birazcık net konuşabilirim dediğim ilk hedef cuma 12z çıktıları, sonra cumartesi 00z çıktısı uyarıları başlatır diye düşünüyorum. Cumartesi 12z çıktısı ise artık son 24e girdiğinden bizi epey fikir sahibi yapacaktır..

    Yarışma gecesi kafamı döndürüp bakmam bile:PHep birlikte bol naneli yayla çorbası içeceğiz..Hesapları da Samet hocam ödeyecek:S

    soru-isareti(1).jpgBir ihtimal daha var...

  • arkadaşlar denizlerimiz hala cok sicak. Boyle tropikal firtinalara hazirlikli olmamiz lazim. Kendi adıma kasirganin bize pek etkisi olacagini pek zannetmiyorum. Ama allah bilir.


    Ama saygideger arkadaslarim abilerim hocalarim accuweatherin ülkemiz icin sonbahari karakter olarak firtinaki ve bol.yagisli olacagini belirtmisti. Bence şuan gayet dogru bir tahmin. Ki devamida olacak insallah. Yeterki can kaybi olmasin.