S-400 Soğuk Havadan Koruma Sistemi

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Semih dostum arkadaşlar umutlarını yitirdiler tabii ama benim birkaç gündür dikkatimi çeken bir durum var bunu İStanbul tahmin sayfasında da ifade ettim özellikle ecmwf modelinin veri girişinde sorun var % 90 zira öğle diyagramı 1. 30 daki dümdüz çizgilerden ibaret adeta bu durumun ecmwf merkezinin ingiltereden İtalyaya taşınmasından kaynaklanması söz konusu eğer gerçekten böyle ise bu durumun etkisi de olacaktır muhtemelen forumlarda da yazıyor zaten bu durum.

  • @akara youtube a HAARP yazarsanız eğer bilgi verecek bazı bilgiler edinebileceğinizi düşünuyorum, benim sadece bir soru etkisi varmıdır yokmudur bilmiyorum, gakat iklimleri değiştirdiği ve yapay depremler yapabildiği izlemiştim

    YAŞAYANLAR, ÖLÜLER BİRDE DENİZCİLER VARDIR.

  • semih hocam ilk sistem için sanki siz de ilk heyecanınızı kaybetmiş gibisiniz, biz amatör karseverler Şubat ortası için mi daha çok heyecanlanmaliyiz yoksa hala umut var mı 6 Şubat sistemi için? emeğinize ve tahminlerinize sağlık @Efsane-Semih

  • İnşallah güzel bir sistem alırız.Hem emek harcayıp bizi aydınlatanlar için hem de kar hasretimizin son bulması için. İsyan etmiyelim bol bol dua edelim. :)

  • Semih hocam geçen kış bahsetmiştiniz ayvanın çok olduğu yıl kış iyi geçermiş bu teoriyi deneyeceğim demiştiniz bende bişey duymuştum eğer o yıl kavak ağaçları tepesinden dökülmeye başlarsa kış iyi geçermiş ben bu yıl denedim de en son tepesi döküldü buda kışın biraz tatsız geçeceğinin habercisi gibi yorumlamıştım tabi kendimce yaklaşımım yaprak dökümünün kırağıyla ilgisi var buda soğuk ekim kasım soğuk kış teorisini doğruluyor kırağı ne kadar erken düşerse havalar erken soğumaya başlar dediğiniz gibi bölgelerimiz yeni yeni soğumaya başladı kışın geç gelmesi normal olarak baharı da biraz geç getirecek inşallah şubat şubatlığını yapar da bende dahil olmak üzere bütün kar severlerin yüzü güler hayırlı geceler :)

  • gecenin en zifiri karanlık olduğu zaman sabahın olmasına en yakın andır

    Yanlış hatırlamıyorsam Büyük Taarruz'un slogan sözüydü herkes umudunu yitirdiği anda Mustafa Kemal ve yol arkadaşları bu sözle hareket ediyorlardı. Hatta Milli Mücadelenin saygın komutanları bile acaba Mandayı kabul etsek mi derken M.Kemal kafasında savaşı bitirmiş ve yeni devleti nasıl kalkındıracağının hesaplarını yapıyordu. Bu söz herkesin belki de yaşam felsefesi olmalı. Dehaları deha yapan bu söze hayatları boyunca hep sadık kalmış olmalarıdır. Bu sözü iyi ki paylaştın kardeşim. Umudumuz azaldı belki ama tükenmedi bir kıvılcım yeter.

  • Semih hocam birsey rica edicem sizden.istanbulda kar yagmayinca abant a rez yaptirdim. 15 17 subat.sizce orda kar görürmüyüm? Tesekkurler.iyi aksamlar.

  • çok istiyoruz, kar yağışını çok seviyoruz....
    onun o yağarken ve yerde tuttuğu zamanki beyazlığına ve temizliğine hastayız
    bu içimizden istemeden çocukluğumuzdan beri gelen bir duygu...............
    ama ,işte aması ,belki biz yapmadık, belki biz istemedik ama insanoğlu kendi eli yaptığı herşey ile
    belki farkında ,belki farkında olmadan doğayı katletti, başkasının yaptığı o kötülüklerden belki şimdi biz etkileniyoruz,
    gene belki farkında olmadan ,yada farkında olarak bizim yaptıklarımızdan başka bir coğrafya etkilecek ,ve galiba biz kendi elimizle bu güzel doğamızı, havamızı, kar yağışını ve belki zamanla yağmuru bile kaybedeceğiz. bizde eskiler gibi olmaya başlayıp zamanında ne havalar ve kar yağışları vardı demeye başlayacağız. şimdi o bize dur diyen kalkanı bizmi yarattık @'Efsane-Semih kardeşim ? evet haklısın eğer biz yaptı isek bulalım şu s-400 ü sıkalımda kurtulalım , dönelim o eski mesut kışlarımıza , kar yağışlarına inşallah.........
    Ama herşeyin başı eğitim , sizin gibi idealist arkadaşların sayesinde ne kadar insanı bu platformlarda eğitip , doğru bilgilendirirsek ,belki bu kalkanı bir nebzede olsa kırmaya başlarız, ne dersiniz?
    İnsan umudu ve hayali oldukça yaşarmış.....bizimde umudumuz hala var
    metreler hazır biz genede bekliyoruz , inşallah bu döngü kırılır o güzel havalarımıza kavuşuruz
    herkese iyi forumlar....................