Şubat Ayı Görünümü Hakkında Bilgi

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Twitter alemine bende dalayim.Cok mesaj geliyor onunla ilgili. Twitter adresim yok. eger efsane semih diye bir adres varsa ben degilim.


    hoca twitter falan değil de tahminlerinizi grafiklendirerek anlattığınız bir video blog başlatsanız youtube da yıkılır ortalık siz de para kazanırsınız video reklamlarından.

  • Ben bu sene geldim bu foruma, @Efsane-Semih başta olmak üzere buraya emek veren bütün arkadaşlar gayet mütavazi ve tahminlerinde başarılı.
    Benim anlamadığım burada sorgulama yapmaya çalışan arkadaşların amacını anlamadım.
    Emeği geçen herkese tekrar teşekkürler

  • Sen yürü Semih kardesim.senin tahminlerini okumak zevkli iş.tutsada tutmasada.sonucta bu iş ilim isteyen bı iş sen de bunu hakiyla yapıyorsun inşallah daha iyi yerlere gelirsin

  • bişey dıkkatımı cektı havalar 10 derce sıcaklık artacak hala hava soguk (ıstanbul)bugun sabah kıragı yagmıs heryer buz tutumustu.gelelım semıh beyın tahmınıne az sure kaldı bence 4 subat gelıyor.
    bu arada akom ve ıtu neden gozukmuyor bılen varmı?
    tesekkurler.

  • 1- Kimse tarikat lideri değildir kimse eleştirilemez de değildir.Ben Mesut Bey'in beni kimse eleştiremez dediğini duymadım. Forumda her hocaya saygı duyulur ve duyulmaktadır. Bu hocalarımızın bilgisine ve tecrübesine verdiğimiz değerin foruma yansımasıdır. Saygı kurallarında kalmak kaidesiyle hocamıza yönelik ve diğer tüm herkese yönelik eleştiri hakkını kullanmakta kişilere yönelik baskı zaten yapılamaz yapıldığını da görmedim.
    2-Hocamızın ve diğer sitedeki pek çok hocamızın modeller çok takla atar modellere itibar etmeyin metreleri hazırlayın söylemlerine rağmen hala modellere dayalı olarak hocalarımızdan değerlendirme beklemeyi abes buluyorum hala bu soruyu yöneltenleri de şahsen garipsiyorum. Eğer hocalar değil modeller haklı çıkarsa hocaların bu sorumluluğu üzerlerine almaktan kaçınacağını da şahsen kendi adıma zaten düşünmüyorum.


    Herkese iyi forumlar.

  • Şu siteye üye olmamın nedenidir Efsane Semih. Yazılarını ve yorumlarını dikkatle takip ederim. Fazla yazmam, ne kadarda okusam hava yorumu başka bir iş ve burada en iyi yapan hocalarımız bulunmakta.


    Lafın özü; kedi erişemediği ciğere mundar dermiş demiş atalarımız. Boşverin başkalarını onlar hep olacak, millet olarak kıskanç sayılırız. Biri bizden daha iyi bir iş yaptığında kıskanma huyumuz vardır. Bırak kıskansınlar, laf söylesinler. Bu işinizi daha doğru yaptığınızı gösterir mirim.

  • Merhabalar;
    Kanımca buradaki en büyük sıkıntımız;
    Üstadlardan birinin yaptığı iyi kar yağacak konusunda, kar yağması konusunda olumlu mesaj yazanların el üstünde tutulurken,
    "bu sene kötü geçti, mevsimine göre havalar o kadar yüksek geçiyor ki, hiç yağacak gibi gelmiyor" diyen birisinin hemen "vay ılıkçı", "vay trol", "kıskançlıklarından ne diyeceklerini bilemiyorlar"... ... ... gibi sözlerle yaftalayıp kişileri kırmamız.


    Kraldan fazla kralcılık yapmamız gereksiz, evet bu sözleri yazanlar arasında kötü niyetli kişiler de olabilir, ancak hem bizlere düşen hem de yönetimin dikkat etmesi gereken husus, herkesin görüşünü açık olarak ifade etmesi özgürlüğüne sahip olması gerekliliğidir.
    Birbirimize ve düşüncelerimize, her zaman ve her koşulda saygılı olmamız şart.


    Ben üstadın görüşünü desteklediğim ve tebrik ettiğim gibi, "üstad hiç yağacak gibi görünmüyor, bu sene kış olmadan bahar gelecek gibi, benim ninem derdi zaten, 10 Ocakta kar yağmadıysa 10 şubatta yağmaz" da diyebilmeliyim.
    "Bunu git karalama sayfasında yaz", "kaynağın ne", "delilini yaz", "neye göre bunu yazıyorsun söyle de bilelim" gibi sözlerle kişileri rencide etmemiz anlamsız. O zaman açılan konular yoruma kapalı olsun, tebrik içinde ayrı bir bölüm açalım manasına gelir ki bu son derece saçma bir iş olur.
    Üstadlar tahminlerini yazarlar, bizler tebrik ederiz, destekleriz, yada desteklemeyiz, ne olursa olsun saygılı olmamız ve kimseyi rencide etmememiz gerekiyor.
    Aksi takdirde burası forum olma niteliğini yavaş yavaş kaybedecek ve forum harici yerlerde tarikat gibi yaftalar yapıştırılması kaçınılmaz olacaktır.


    Saygılarımla;

  • belli ki herkes karsızlık sendromu yaşıyor ve sinirler hayli gerilmiş. Arkadaşlar modeller zaten takla ata ata herkesi ters köşe yapıyor, e üstadlar özellikle Efsane Semih tahmini yaptı bırakalım de dedikleri tarihler bir gelsin, yani modele göre hüzünlenip kalp kıracağımıza gelecek güzel günlerin heyecanıyla mutlu olalım. Elbet bir bildiği vardır yorumcuların. Kar yağmayınca sinirler böyle gergin olabiliyor ama Allahın takdiri bu işler.


    Arkadaş tarikat lideri dememiş diyenleri kınayan bir yazı yazmış. Birbirinizin kalplerini kırmayın, bu kış olmaz seneye olur, ha bu kışta olursa boşuna kalp kırgınlıkları birşey kazandırmaz.


    17-18 Şubat 2015 gök gürültülü DEK destekli bir çok yerde ağırlıktan ağaç deviren sistemi unutmayalım, daha zaman var.

  • Konu kapansin. o mevzulari cikaran kisi karaktersiz ve ezik biri. kim oldugunu tahmin edebiliyorum. nys


    Beklentim Ukmo'daki gibi. Oyuzden takibe devam edecegiz.