HavaForum Esnaf Odası

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Belediye olayını bilmiyorumdum iyi oldu öğrendim teşekkürler Aşikar bu sıkıntılı biraz iş güvenliği sistem den kontrol sağlanıyor kimse ceza yemesin isterim

  • Bu arada TEKEL işletmesi olanlar bilirler ancak yinede hatırlatmak isterim TAPDK kapatıldığı için artık alkol satışına ilişkin ruhsatlar GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK Bakanlığından alınacak.

  • TERAZİ MUAYENE BİLGİLENDİRME



    Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, düzenleme gereği iki yılda bir tartıların muayenelerinin yaptırılması gerektiğini anımsatarak, "Terazilerinizi muayene ettirmeyi unutmayın. Terazisini zamanında muayene ettirmeyene 2 bin 100 lira idari para cezası kesileceği gibi tartıya el konulabilir." ifadesini kullandı.
    Palandöken, yaptığı yazılı açıklamada, Tartı Aletleri Muayene Yönetmeliği kapsamında tartıların muayenelerinin iki yılda bir yaptırılması gerektiğini belirtti.
    Pazarcılar tarafından kullanılan ve tartı kapasitesi 2 bin kilogram ve altında olan, otomatik olmayan elektronik tartı aletlerinin muayenelerinin belediye ölçü ayar memurlarınca yapıldığını ifade eden Palandöken, "Tartı kapasitesi 2 bin kilogram ve altında olan, otomatik olmayan tartıların muayeneleri de yetkili servislerce yapılıyor. Terazilerinizi muayene ettirmeyi unutmayın. Terazisini zamanında muayene ettirmeyene kesilen ceza, bu yıl 2 bin 100 lira olarak uygulanacak. Aynı zamanda muayenesi yapılmayan teraziye el konulabilecek." uyarısında bulundu.
    TESK Başkanı Palandöken, kullanıcıların, damga süresini tamamlamış tartı aletleri için dilekçe vermesi gerektiğine dikkati çekerek, "Periyodik muayene için tartı aletinin tipi, markası, seri numarası, sınıfı ve kapasitesinin yer aldığı başvuru formuyla birlikte il müdürlüklerine, yetkili muayene servislerine ya da belediye ölçüler ve ayar memurluklarına müracaat edilecek." ifadesini kulladı.

    Einmal editiert, zuletzt von AŞİ-KAR ()

  • HavaForum Ailesinin değerli Esnaf üyeleri bugün ay sonu aylık raporunuzu almayı unutmayın. Stopaj ödemelerinizi ilan reklam beyaannamelerinizi kontrol edin.Şubat Ayı'nın Hepimize Bereket Getirmesi Dileğiyle....

  • Gümrük ve Ticaret Bakanlığı ile PTT AŞ iş birliğinde çıkarılacak Esnaf Kart ile PTT hizmetleri esnaflara özel indirim ve avantajlarla sunulacak. PTT, esnafa özel kredi, sigorta, telekomünikasyon tarifesi ve kargo gibi hizmetler verecek.
    PTT, Esnaf Kart ile esnafın nakit ihtiyacı için kredi desteği verecek. Kurum, anlaşmalı olduğu bankalarla esnafı buluşturarak, uygun vade ve faiz oranlarıyla kredi imkanı sağlayacak. Esnaf, kendisine en yakın PTT iş yerine başvurarak, kredi imkanları hakkında bilgi alacak ve sunulan hizmetten faydalanabilecek.
    PTT, esnafa yaygın şube ağı ve zırhlı araç filosuyla nakit toplama ve dağıtma hizmeti de sunacak. Bu hizmetle dileyen esnaftan, dilediği zaman aralığında kasasında biriken nakit, kıymetli evrak, maden ve benzeri değerler güvenle toplanıp, teslim edilecek.
    PTT'nin üye iş yeri ve pos sistemi uygulaması, esnafa, özel komisyon oranlarıyla sunulacak. Taksicilere özel mobil pos hizmeti verilecek. Bu kapsamda yıl bitmeden "Esnaf Pos Sistemi" oluşturulacak ve kullanıma açılacak.

  • Esnafa faiz indirimi çiftçiye faizsiz kredi






    Hükümet piyasayı canlandıracak faiz indirimlerinin ve yeni kredilerin yolunu açtı. Esnaf ve sanatkârların kullandığı kredilerde yüzde 50 faiz indirimi yapılacak. Halk Bankası, Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatifleri de tarım ve hayvancılık sektörüne düşük faizli ya da yüzde 100 faizsiz yatırım ve işletme kredisi verecek.
    Resmi Gazete'de dün yayımlanan Bakanlar Kurulu kararına göre, esnaf ve sanatkarlar, Halk Bankası'ndan doğrudan kullanacakları ve Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifleri (ESKKK) kefaletiyle alacakları kredilerde yüzde 50 faiz indirimi ile desteklenecek. Karar 1 Ocak'tan geçerli olmak üzere yürürlüğe girdi. Gelir Vergisi Kanunu'nda belirtilen, geleneksel, kültürel, sanatsal değeri olan kaybolmaya yüz tutmuş el dokuma işleri, bakır işletmeciliği, bastonculuk, semercilik, yazmacılık, çini ve çömlek yapımı gibi meslek kollarında faaliyet gösteren ve "Esnaf Vergi Muafiyet Belgesi" sahibi esnaf ve sanatkarlara söz konusu tarihlerdeki krediler için yüzde 100 faiz indirimi uygulanacak. Mesleki eğitim Kanunu kapsamında en az 1 yıllık ustalık belgesine sahip olan ve bu belge ile ilgili meslek kolunda son 1 yıl içinde kendi adına işletme kurduğunu belgeleyen girişimci esnaf ve sanatkarlara da faizsiz kredi desteği verilecek.

  • Beşiktaşlı Esnaf, Talisca İçin Bonservis Kutusu Yaptı

    Beşiktaşta ligin ikinci yarısına fırtına gibi başlayan Talisca'nın ortaya koyduğu performans siyah beyazlı taraftarları harekete geçirdi. Son 4 maçta attığı 6 golle dikkatleri üzerine çeken ve yeniden Beşiktaş camiasının sevgilisi haline gelen Brezilyalı oyuncunun bonservis sorununu çözmek için ilginç bir yöntem bulundu.
    Benfica'dan 2 sezonluğuna kiralanan ve 20 milyon Euro'luk (93 milyon TL) satın alma opsiyonu 31 Mayıs'ta sona erecek olan Brezilyalı futbolcunun tapusunun alınmasını isteyen Beşiktaşlı bir esnaf dükkanına 'Talisca bonservis kutusu' yaptı.

  • Maliye Bakanı Naci Ağbal hükmetlerinin her zaman esnafın yanında yer aldığını söyledi.
    Esnafın sorunlarına sahip çıktıklarına dikkati çeken Ağbal, "Esnaf bu dönemde geçmişe göre daha ilerlemiştir, daha önce 'çözülemez' denilen birçok konular da bu dönemde çözülmüştür. Çözülecek hala konular vardır, bunları da inşallah desteklerinizle çözmeye devam edeceğiz." dedi.
    Ağbal, bu dönemde esnafın üzerindeki yükleri azaltmak için olağanüstü bir gayret sarf ettiklerini dile getirerek, son birkaç yılda olağanüstü düzenlemeler yaptıklarını aktardı.
    Yapılan düzenlemelere ilişkin bilgi veren Ağbal, şöyle devam etti:
    "Bugün, basit usul mükelleflerinde yıllık 8 bin liraya kadar kazançtan vergi almıyoruz. Sosyal güvenlik primlerinde esnafımızın lehine indirimler yaptık. Şimdi 2018, 2019 ve 2020 yıllarında esnafımız için özellikle küçük esnafımız için 'Bir senden, bir benden' programını çıkarıyoruz. Nerede bir imkan varsa sonuna kadar kullanıyoruz ve sizin lehinize olmak üzere de yükümlülükleri azaltıyoruz. Hiç şundan endişe etmeyin, emin olun biz sizin yanınızdayız, nerede bir imkan varsa sonuna kadar bununla ilgili çalışmalar yapıyoruz. Bundan sonra da inşallah güzel çalışmalar yapacağız. Maliye Bakanlığı olarak önümüzdeki günlerde inşallah esnafımızla ilgili yine iyileştirme sayılabilecek önemli düzenlemeleri çalışıyoruz. Sizin gündeminize getireceğiz, yine üzerinizdeki yükleri azaltmaya çalışıyoruz."

  • KÜÇÜK ISLETMELERE YÖNELİK KORUMA


    Ticaret Bakanlığı, perakende ticarette uygulanan ilke ve kurallara ilişkin yönetmelikte önemli bir değişiklik yaptı. Buna göre, meslek odalarınca (ticaret odası, ticaret ve sanayi odası ve esnaf odası) fiyatları tarifeye bağlanan malları satışa sunan mağazalar, bayiler tarafından üretici ve tedarikçiye birim miktar başına yapılacak ödemenin, tarifedeki azami fiyatın yüzde 85'inden az olmaması hükme bağlandı. Yapılan değişiklikle büyük ve zincir mağazaların, bayilerin piyasadaki hâkim pozisyonu üretici ve tedarikçi niteliğindeki küçük işletme ve esnaf aleyhine kullanmasının önüne geçilecek. Düzenleme, üretici ve tedarikçilerin sektörde etkin ve sürdürülebilir rekabet ortamında faaliyette bulunmasına katkı sağlayacak. Uygulamaya göre, büyük ölçekte faaliyet gösteren bir işletme tarifede azami fiyatı 1 TL olarak belirlenen bir malı temin ederken, büyük miktarda alım yapsa dahi üretici veya tedarikçisine 85 kuruştan daha az ödeme yapmayacak.