18 Ocak Aksiyon Bombası Sistemi

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Nowcasting i bu aksam ciktisindan yapmayin bence sistem hala oturmadi gece modelinden sonra cok ayrintili sekilde yapin. Ben soylemistim yapacaginiz icin sagolun. Gece dememdeki sebep alcak basincin cok degiskenlik gostermesi.

  • @SiberianTiger Hocam sağolun Allah razı olsun. Güveninizi boşa çıkarmamaya çalışacağım iyiki varsınız. Sizi gerçek hayatta da gördüm, gerçekten doğal ve sıcakkanlı samimi birisiniz.
    Umarım bu sefer eğerki olursa Havaforum buluşmasında birlikte görüşmüş oluruz.

  • Hazırmısınız? Aksiyonun İlk Kısmına Başlıyoruz!



    Konvektif enerjiyi animasyon halinde sizlere aktarmaya çalıştım. Şu sıralarda Yunanistan dolaylarında etkili olan gökgürültülü sağanak yağışlar ilerleyen saatlerde 700 hPa`da kuvvetli fırtına hızına ulaşan batı/kertel lodosla birlikte Marmara ve İstanbul dolaylarında gökgürültülü sağanak yağışlarına neden olacak.
    Burada dikkat edilmesi gereken hussus;
    Balkanlardan girişi yapmakta olan 500 hPa soğuğuyla birlikte Kuzey Ege denizi üzerinde konvektif enerji hızla artıyor. Aslında şu sıralar Yunanistan`ın batısında etkili olan orajlara mukayese ettigimiz zaman Marmara dolaylarında oraj Yunanistan`a kıyasla biraz daha fazla olabilir. Bizdeki konvektif enerji ve ani sıcaklık düşüşü paha biçilmez. :) Yıldırım/Şimşek aktiviteleride yağışa eşlik edecek.


    Hızlı ve Öfkeli diye buna denir! :D Hızlıca üzerimizden geçecek fırtına hücreleri orajlara neden olacak.


    Yunanistan`da aktivite durmuşa benziyor. Yunanlıların nefesi buraya kadar yetti. :D Ama bizdeki koşullar onlara göre daha uygun yukarıdaki analizlere bakarak farkına varabilirsiniz. Ani sıcaklık düşüşüyle, konvektif enerjiyle ve K/TT Değerleriyle onlard nazaran önplandayız.



    Videolu analizede isterseniz ulaşabilirsiniz.

  • @husyn1998 Manisa/Salihli yeni güne yağmurla uyanıyor. Öğle saatlerine doğru yer seviyesinin soğumasıyla birlikte yağış Kky zaman zaman orta kuvvette kar şeklinde olabilir.
    @sura16 Yarın öğle saatlerinde yoğun kar yağışı görülebilir.
    @soner1903 Eminmisin dostum son çıktılarda 0/1 civarında seyrediyor. Merkezde rüzgarın hamleleriyle zamanla KKY görülür ama, yükseklerde Lapa Lapa kar görebiliriz. +200 Metre noktalarda örtü olasılıgı var.
    @follower81 Soğuğun girişiyle birlikte oraj aktivitesi hızlıca azalacak. Batı Karadeniz`e kadar uzanacagını orajın düşünmüyorum hayırlısı olsun.

  • Evet maalesef Kırım üzerindeki alçak basınç alanının batılı hareket etmesi ve derinleşmesi soğuğun kırılmasına neden oldu. Çankırı şehrimiz yarına kuvvetli yağmurla başlıyor, öğle saatlerinde 12.00 - 15.00 aralıgında sıcaklığın 2/3 derece civarına düşmesiyle Yoğun KKY görülme ihtimali var.

  • Kütahya sabahın erken saatlerinde yağmur olarak başladığı yağışı ilerleyen saatlerde 09.00 /10.00 civarında yoğun kara çeviriyor. Akşam saatlerine kadar kar var. Sıcaklığın öğle saatlerinde eksilere gerilemesiyle örtüde oluşabilir. @Yldrmfrkn43
    İstanbul`un yarınki en şanssız noktası Beykoz-Şile sahili maalesef havada bile olsa kar görme olasılıgı çok zayıf.. Karadenizin ılıman etkisnin mağduru olacaklar.
    Ancak kent merkezinde yarın öğle saatlerinde zaman zaman rüzgarın hamleleriyle birlikte KKY görülebilir. Yükseklerde yağış öğlene kalmadan kar`a dönüyor. Seyirlik oldugu kar yağışı var, incede örtü yapabilir. @asiim_ov