Orta ve Doğu Karadeniz Raporlar-Yorumlar

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • sibirya hak getire. Hem biseylebirşeyler var hem yok.sonlara dogru5her zamanki gibibizlanda azor bağlantısı ile komple yayıldı sibirya kuşa döndü

  • Şu radarın haline bakar mısınız rezillik... Sırf radarı geliştireceğim (?) diye bütün kütle, şehir ayrıntısını yok etmişler... Bir işi de düzgün yapsalar şaşarım!
    forum.havaforum.com/attachment/13285/

    Radar gayet iyi çalışıyor. Her hangi bir eksiklik vs yok. Radarın 2 gündür sahil kesiminde ki yağışı tam görememesinin sebeplerinden biri radarın rakımı ile alakalıdır. Radar 1300 m civarına kurulu olduğu için yukarı seviye yağışlarını görüntülüyor. Diğer bir nedini ise yağışın oluşum şekli ve alçak seviye rüzgarların yönünün north olmasından kaynaklıdır. 1500 metre civarında ki rüzgar yönü ile alçak seviyelerde ki rüzgar yönü farklı olduğunda radarın göremediği yağışlar oluşabilir. Bu durum geçen sene Samsun da efsane dediğimiz sistemin 2. günü bir kez daha oluşmuştu. Radarda hiç bir şey yokken sahil kesimi saatlerce yoğun kar almıştır.

  • Yarın sabah 9 civarı Samsun , 850 hPa 'Da -7.1 °C var.Yağışta var,umarım kar taneleri görebiliriz.Gece yarısından itibaren bakalım neler olacak.Sıcaklık sıkıntı çıkaracak gibi geliyor.Hiç yoktan rakımımız 100-150 metre olsaydı çok daha rahat olabilirdik.Diyagramın olduğu yerde kar oranı %100 olmuş.



    500 hPa 'da güzel .

  • ileriki günler için ne düşünüyorsunuz

  • en iyi ihtimal sabahmi gece yagis varmi

  • @SamsunTahmini 18'inde bir serin dalga var ama kıyılarımızda kar yapmaya yetmiyor, bunun dışında da Ocak 25'i civarında olası bir sistem görünüyor.Kıyılarda ilk örtüyü yapacak kuvvette bir sistem..Detay için daha erken.
    Bölgemizin geçmiş tarihlerine bakarsak etkili sistemlerin Ocak 15'inden itibaren olduğunu,kar rekorlarının Ocak 15'inden sonra yani kışın 2.yarısında aldığımızı görebilirsin.Eğerki güçlü soğuk salınımlar ile beraber etkili bir sistem alamazsak bu kış kar bakımından vasat yıllar arasına adını yazdırır.


    @nzhtkdr 850 hPa 'da ; akşam 9 'da -3.9 °C , gece 3 'te -6.2°C , sabah 9 'da -7.1 °C giriyor.Yarın akşama kadar yağış var ama soğuk olmayacak o kadar.


    Beklentiyi düşük tutun.Sabah gün doğmadan önce belki kar görülebilir..

    Einmal editiert, zuletzt von -Jupiter- ()

  • 20 si gibi Türkiye ye dalış yapan izlanda siklonu Ukrayna-Rusya ya çıkıyor. Burada Azorun hareketi önemli, toparlanıp güzel çıkış yaparsa tam istediğimiz sistem yolda. Klasik polar atak. Azor indirecek sistemi. Ecmwf nin verdiği senaryolar ise Ocak ayını kapattırır ne yazık ki. Acilen değişmesi lazım. Gfs yi beğeniyorum. Azorun hamleleri güzel, soğuklar Rusya üzerinde dönüş hareketi yapıp bize iniyor. Ama Ecmwf ye uyarsa sıkıntı büyük. Toparlanması zor olur o görüntünün..