Orta ve Doğu Karadeniz Raporlar-Yorumlar

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • DoquKaradeniz28 katılıyorum ama İzlanda hükmündeyken daha çok sınırda sistem yaşarız ay sonuna kadarda patern değişmiyor aralık ayını tamamen kaybetme ihtimalimiz bile var.

    yusufbrbr bu bölgede oturanların %90'ı merkezlerde yani sahilde oturuyor bundan mütevellit sistemler sahilleri etkilemeyince heyecan eksikliği oluşuyor. Bu sayfanın şu an için tek sorumlusu Silverhand elinden geleni yapıyor ben Karadeniz Bölgesi'nde olmama rağmen birçok arkadaştan daha aktifim bu konuda eleştiriniz yerinde.

  • 13 Aralık 500hpa cidden iyi gözüküyor.Bu sistem ilk gözüktüğü hali ile şimdiki hali cidden çok farklı.Bu sene fark ettiniz mi bilmem bir şekilde sistemler doğulu geliyor ilk gözüktüğünden.

  • bence bölge konumuz olması gerektiği kadar aktif. sistem zamanlarında fotoğraftan kırıp geçiyoruz ortalığı. sistem, aksiyon olmayınca da insanlar dinleniyor.

    Kafkaslar'dan gelen soğuk hava dalgası...

  • bu arada diğer konulara her gün 20 sayfa felan yazılıyor denmiş ama ortada öyle bir durum yok. mesela 'marmara ve batı karadeniz' konusu 23 ocak 2018 tarihinde yenilenmiş ve henüz 238. sayfada. 'doğu ve güneydoğu' konusu 12 ocak 2017'de açılmış ve 653. sayfada. iç anadolu konusu 2014 yılında açılmış ve hala devam ediyor, ege ve batı akdeniz konusu 10 ocak 2017'de açılmış ve yenisi daha salı günü açıldı. bizim konumuz 13 ocak 2018'de açılmış ve 484 sayfa olmuşuz. eğer geçen yıl sistem olsaydı çoktan binleri devirmiştik. genel forum içinde aktiflik konusunda bölgemiz en başlarda. hele de sistem gelirse bu sene 2-3 tane, 2-3 bin sayfayı deviririz. bahsettiğiniz günde 20 sayfa sadece istanbul ve model yorumlama konularında oluyor. bu da çok normal. kuraklık söyleminden sonra şimdi de bu aktif olmama meselesi türetilmeye çalışılıyor. biz çoğunlukla buradayız. kimse meraklanmasın.

    Kafkaslar'dan gelen soğuk hava dalgası...

  • HaKaN-EFE hocam, arkadaş konuyu anlamadan direkt provakatörlük yapmaya gelmiş. ben aktiflik konusunu açıklamaya çalışıyorum ama arkadaş mesajımdan alıntı yaparak alakasız ve provakatif mesaj yazıyor.

    Kafkaslar'dan gelen soğuk hava dalgası...

  • HaKaN-EFE hocam, arkadaş konuyu anlamadan direkt provakatörlük yapmaya gelmiş. ben aktiflik konusunu açıklamaya çalışıyorum ama arkadaş mesajımdan alıntı yaparak alakasız ve provakatif mesaj yazıyor.

    Yanlış bir ifade kullanmış olabilir bir mesajla bu onun provakasyon yaptığı anlamına gelmez.Devamı halinde sen haklı olursun fakat amacı ne olursa olsun hakaret etmeni haklı kılmaz.Mesajı raporladın doğru olan buydu ve sonucunu beklemen gerekiyodu.Her mesajımda vurguluyorum HavaForum ailesi diyerek aile içinde yanlış anlaşılmalar olur bunun dışında gerçekten art niyet olursa da biz gereğini yaparız.İstediğimiz gibi sistemler olmayınca gerginlikle hataya düşüyoruz.O nedenle konu uzamasın kimse kimsenin kalbini kırmasın.

  • Şu ana kadar Trabzon merkez akçaabat civari icin tam bir hüsran hava sert rüzgarlı yaşis 0 beklenenden kötü oldu ama soğuğu hissetmek fena değil. Gelecek olan sistemde inşallah 5 -7dereceleri zorlarız ...