İstanbul Özel Meteorolojik Yorum Konusu (2017-2018 Arşiv)

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Bundan birkaç gün önce analiz ettiğimiz İstanbul diyagramında hatırlayanlar bilir
    12-14 dönemini işaret etmiş ve -5 in altına doğru inme potansiyelini bazı arkadaşlarla konuşmuştuk
    Bu sabahki diyagrama göre -7 bandına iyice yaklaşmış birçok senaryo
    Bazı ılık senaryoları da son 72 ye kadar eleyebilirsek -8 ler olası , yüksek kesimler için o zaman konuşulur
    Daha devamı içinse hala kararsızlık var
    Özellikle @4 Şubat hocamızın paylaştığı Döngü belirtileri iyiye gidişatı desteklese de 15-16 dönemini Modellerde görünce biraz daha netleşebilir

    Einmal editiert, zuletzt von Cold.EFso ()

  • En üzücüsü bütün ülke genelinde yağışın düşük olması, bütün tahıl ekilmiş topraklar kar bekliyordu. Ne trakya'da ne de Anadolu'da ciddi kar yağışı oldu. Bugün Kartalkaya kar kalınlığına baktım, 1mt (bu da müşteri gelsin diye hormonludur belki). Bu hafta kartalkaya zirvede bile karla karışık yağmur veriyor. ben İstanbul merkeze yağacak karın görselliği dışında çok önemsemiyorum, zaten toprağa ulaşamadan asfalt ve yağmur kanallarından deniz gidiyor. Fakat İstanbulun halen yeşil olan baraj bölgeleri önemli, bir şekilde yeraltı kaynaklarının kar ile beslenmesi lazımdı. Doğru dürüst kar olmayınca tarım arazilerinde zararlı haşere, bit böcek daha fazla olacak, bu da daha fazla tarım ilacı demek, rekolte düşecek, kar sayesinde toprak kabarıyor ve verimi artıyor, atılan sonbahar-kış gübresi toprağa iyice nüfus ediyor, bu da olamayacakl maalesef. Doğru dürüst bir soğuk olmadığı için şehirde de hastalık artacak çünkü "nikropları kıracak" bir soğuk yaşayamadık. Zaten bu gidişle şubat sonunda bütün meyve ağaçları uyanır, geç gelecek bir soğuk hava dalgasında da ağaçları don vuracağı için bu sene meyve-sebze-tahıl coşar gider artık. Bize de bol ilaçlı-kimyasal gübreli, hormonlu gıda düşecek artık. Hadi bakalım şubat ayı gecikmeden tüm yurt genelinde bize güzel bir süpriz yapsın artık.

  • kötü gidiyoruz. umarım düzelir

    Merhaba ben Onurcan Aydın 27 yaşındayım fiziksel engelliyim açık lise mezunuyum yılardır hava forumda model takibi yapıyorum.

  • Hayırlı günler İstanbul sakinleri, bu akşam saatleri itibariyle gece boyu il geneli aralıklarla hafif-orta kuvvette yağmur görülecek gibi görünüyor.


    Yarın sabah ufak bir aradan sonra ise öğle saatlerinde soğuk cephe ile yeniden başlayan yağmur; akşama kadar sürecek gibi görünüyor.


    forum.havaforum.com/attachment/16651/


    forum.havaforum.com/attachment/16652/


    Yarın akşam itibariyle totalde 7-10 mm civarı yağmur ile sistemi tamamlayabiliriz.


    forum.havaforum.com/attachment/16653/


    Sıcaklıklar ise mevsim normallerinin üstünde devam edecek. Bir sonraki yağmur ise haftasonu gibi görünüyor. İyi forumlar..

    Bara döda fiskar följer strömmen...



  • ECMWF diyagramı aslında istikrarlı sayılır. Dün gece gösterip,bugün öğlen bozssaydı istikrarsız olabilirdi. Ama son 1 haftadır neyse o gidiyor, -10 a inen senaryolar 1 elin parmak sayısını geçmiyor.

  • o zaman konuyu takip etme seni zorlayan yok burda.Hem nerden biliyorsun cennetten mi müjde geldi

    senin yaşın kaçki beni azarlar gibi cvp veriyorsun ben fanatik soğukçuyum daha evvelki yorumlarımı aç oku karşında yeni yetme tahminci yok ao nao verileri ķötü bizim için sistem var ama soğukların yönü avrupa istanbula kar için yetecek soğuk yok yaķın vadede.300 lü saatler devamlı gösteriyor ama yaklaşınca eriyor hep.Malum diyagramda ortada.