Havaforum Uçuş Kulübü

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Rus Ulaştırma Bakanlığı, 3 mürettebatı taşıyan Mi-8 helikopterinin ve 15 yolcunun 4 Ağustos'ta makina taşıyan başka bir helikopterle çarpıştıklarında düştüğünü söyledi . Bakanlık, ikinci helikopterin güvenli bir şekilde iniş yaptığını ve kazanın "normal" hava koşullarında gerçekleştiğini ekledi. Rusya'nın Acil Durumlar Bakanlığı, helikopterin Igarka kasabasından yaklaşık 4, 4 kilometre sonra yerel saatle 10 civarında düştüğünü söyledi.






    soru-isareti(1).jpgBir ihtimal daha var...

  • Ä°sviçre'de uçak felaketi


    İsviçre’de tur uçuşları düzenleyen bir firmaya ait eski tip pervaneli bir uçak Alpler’de düştü.

    Polis kazada 20 kişinin öldüğünü açıkladı. Ölenlerden 11’inin erkek 9’unun kadın olduğu belirtildi. Hayatını kaybeden bir çiftin Avusturyalı, kalanlarının ise İsviçreli olduğu kaydedildi.

    Ju Air şirketine ait uçak, Piz Segnas Dağları’nın batı eteğinde deniz seviyesinden 2 bin 500 metre yükseklikte düştü.

    İsviçreli yetkililer uçaktan düşmeden önce herhangi bir imdat çağrısı almadıklarını kaydetti.

    1932-1952 arasında yaklaşık 5 bin Ju-52 tipi uçak üretildi. İsviçre’de günlük yayınlanan Blick gazetesi 17 yolcu kapasiteli uçaklarda üç de mürettebat bulunduğunu yazdı.

    soru-isareti(1).jpgBir ihtimal daha var...

  • Hocam sanırım bahsi geçen telsiz konuşmaları yanlış bilmiyorsam sanal havacılıkta online uçuşta olan bir olay diye biliyorum, normalde bu şekilde bir olayda lisansları iptal edilir uçuş yapamazlar.

    YAŞAYANLAR, ÖLÜLER BİRDE DENİZCİLER VARDIR.

  • Capt. Sezer Hocam daha eski tarihli benzer bir video var, belki bahsettiğiniz o olabilir. Bu olay yeni gerçekleşti ve tüm haber ajansları yayınladı. Konuşmalarda orjinal gibi duruyor. Belki bahsettiğiniz gibidir fakat durum bu şekilde..

    Bara döda fiskar följer strömmen...



  • @Vintersaga Hocam dediğiniz şekilde de olabilir tabiki, ancak video sonlarına doğru kabin içi konuşma dışında sesler geliyor, beni yanlış anlamayın bilmişlik yapmak değil amacım, fakat havacılıkla alakalı kısa bir süre de olsa eğitim aldığım için konuya müdahil oldum.

    YAŞAYANLAR, ÖLÜLER BİRDE DENİZCİLER VARDIR.

  • Capt. Sezer Estafurullah hocam ne bilmişliği, fikir paylaşımı yaptık sadece, dediğiniz gibi de gerçekleşmiş olabilir. Dediğiniz gibi olaya temkinli yaklaşmakta fayda var.. :thumbup:


    manik depresif Hocam Malezya uçağı hakkında son dönemde 2 gelişme oldu. Birincisi geçen yıl uçağı aramaya başlayan ABD'li şirket herhangi bir şey bulamadan 1-2 ay evvel aramalarını sonlandırdı.


    Ikincisi ise Temmuz sonu kazaya dair rapor yayınlandı. Ufak tefek parçaların bulunduğu fakat bunların somut delil olmadığı söylendi. Ilgili bir çok madde sıralandı ve dışarıdan bir etkiye açık kapı bırakıldı. Bu habere bir önceki sayfadan ulaşabilirsiniz.

    Bara döda fiskar följer strömmen...



    Einmal editiert, zuletzt von Vintersaga ()

  • Eriyen buzullar C-53 uçağını geri verdi


    1946 yılında İsviçre Alplerinde düşen ABD Hava Kuvvetleri’ne ait Douglas C-53 tipi uçağın enkazı buzulların çözülmesiyle ortaya çıktı.


    Son bir aydır Avrupa’yı etkisi altına alan sıcak hava Alp dağlarındaki Gauli Buzulu’nun da erimesine neden oldu. Bundan 72 yıl önce İsviçre Alplerinde düşen C-53 tipi uçağın motorları, pervaneleri ve diğer parçaları deniz seviyesinden 2.500 metre yükseklikteki buzulun erimesiyle gün yüzüne çıktı.


    07f259436a8cc3858fd9f16e.jpg


    Amerikan uçağının kalıntıları ilk kez 6 yıl önce keşfedilmişti ancak şimdi uçağın enkazının neredeyse tamamına ulaşıldı.


    DC-3’ün askeri modeli olan C-53 uçağı 18 Kasım 1946 yılında Viyana yakınlarındaki Tulln şehrinden kalktı. 7 yolcu ve 4 mürettebatıyla birlikte Insburg ve Chur şehirleri üzerinden İsviçre Alplerine sefer yapan uçak kötü hava koşulları nedeniyle Bernese Oberland Dağına çarptı.


    Kazazedelerin hepsi İsviçre Hava Kuvvetleri’nden iki askeri pilotun kullandığı Fieseler Fi-156 tipi uçakla 6 gün sonra kurtarıldı. Bu olay Alplerdeki ilk hava kurtarma operasyonu olarak tarihe geçti.


    Kaynak : http://www.kokpit.aero/buzullar-eridi-ortaya-cikti

    Bara döda fiskar följer strömmen...



  • NatGeo People tarafından hazırlanan çok güzel bir Türk Havayolları Belgeseli :



    Pilot, kabin memuru, kabin şefi, yemek şefi, yer hizmetleri, teknikerler, yemeklerin hazırlanması, bagaj şefi, güvenlik şefi vs. uçağı uçurabilmek için emeği olan herkesin yer aldığı hoş bir film olmuş. Özellikle Abdülmenaf abinin dil öğrenme azmi muhteşem.. :)


    İzlemenizi tavsiye ediyorum..

    Bara döda fiskar följer strömmen...



  • Yedinci CH-47F Chinook teslim edildi


    Savunma Sanayi Başkanlığı, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin bir noktadan farklı bir noktaya kuvvet aktarım kapasitesini arttıracak yedinci CH-47 helikopterinin teslimatı gerçekleştirildiğini açıkladı. Böylelikle bu yıl teslim edilmesi planlanan 5 adet CH-47F’ten ilki Türk Silahlı Kuvvetleri envaterine girdi. Helikopter Özel Kuvvetler tarafından kullanılacak.


    İmalatçı Boeing ile yapılan anlaşmaya göre envanterdeki CH-47F sayısı bu yıl yapılması planlanan 5 adet teslimatla birlikte toplam 11’e çıkacak.


    617da9f659d88eb167918f08.jpg


    Kara Havacılık birlikleri tarafından kullanılan helikopterlerden ilk üçü 14 Temmuz 2016 tarihinde gemi ise İzmir Limanı’na gelmişti. Burada montajı tamamlanan helikopterler önce Gaziemir’e uçmuş, oradan da Ankara Güvercinlik’e geçmişti. Aynı yıl eylül ayında ikinci parti 3 adet teslimatı ile toplam sayı 6’ya çıkmıştı.


    Kalan helikopterlerin ilk bölümü, yıl sonunda teslim edilecek. Gelecek dört helikopter Özel Kuvvetler Komutanlığı’na verilecek. 2019’un başında kalan son helikopter ise Milli Savunma Bakanlığı tarafından kullanılacak.

    Savunma Sanayi Müsteşarlığı ilk parti CH-47F siparişini 2011’de vermişti. 7 Ocak 2015 tarihli Savunma Sanayi İcra Komitesi (SSİK) Toplantısında ise ilave beş Chinook Helikopterin daha sipariş edilmesi, böylelikle helikopter sayısının 11’e çıkarılması kararlaştırılmıştı.


    193d20396f3fc66.jpg


    KALAN HELİKOPTERLER GELECEK Mİ?


    Planlanan teslimatlar önündeki en büyük engel, ABD Başkanı Trump’ın imzaladığı Pentagon bütçe yasası. Bu yasanın içine Türkiye’ye başta F-35 olmak üzere Chinook, S-70, AH-1 Cobra yedek parçaları konusunda 90 gün içinde hazırlanacak rapora kadar teslimatların durdurulması öngörülüyor.


    Kaynak : http://www.kokpit.aero/yedinci-cn47f-teslim-edildi






    Bara döda fiskar följer strömmen...



  • Türk F-16’larına yerli uçak lastiği PETLAS'tan


    Türk Hava Kuvvetleri, PETLAS tarafından imal edilen F-16 iniş takım lastiklerini kullanmaya başladı. Kırşehir’deki fabrikada Türk mühendisleri tarafından tasarlanıp imal edilen lastiklerle birlikte PETLAS dünyada F-16 iniş takım lastiği imal eden üçüncü fabrika oldu.


    Üretilen lastiklerin testleri, Eskişehir’deki 401’inci Filo’da yapıldıktan sonra lastikler yurtdışındaki testlerden de başarıyla geçti. Yerli F-16 lastikleri, Türk Hava Kuvvetleri ile birlikte Güney Kore tarafından da kullanılacak.


    ÖZEL TESTLERDEN GEÇTİ


    Lastiklerin testlerini, Eskişehir’de konuşlu dünyanın sayılı test filolarından biri olan 401’inci Test Filo Komutanlığı yaptı. Zorlu testlere tabi tutulan lastikler, güçlü karkas yapısı ve aşınma karakteristiğiyle dikkat çekti. Lastikler limitlerin en üst sınırlarda test edildi.


    f90720f4aa7133f85af1809.jpg


    Konuyla ilgili bilgi veren PETLAS yetkilileri, “F-16 ana iniş takımı lastiğimizin, zorlu bir geliştirme süreci ve bir o kadar yoğun test sürecinden başarı ile geçmiş olması bizim için hem çok önemli bir başarı hem de Petlas’ ın elde etmiş olduğu üstün lastik teknolojisi ve yeteneklerinin somut bir göstergesi” diye konuştu.


    YENİ ÜRÜNLER YOLDA


    Uzun yıllardır Türk Hava Kuvvetleri’nin ihtiyacı olan uçak lastiklerini imal eden PETLAS, havacılık konusunda ürün yelpazesini geliştirmek üzere de çalışmalar yapıyor.


    Kaynak : http://www.kokpit.aero/yerli-f16-lastigi-petlas

    Bara döda fiskar följer strömmen...