Aralık Ayının ilk 15 Günlük Görünümü

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Orhangazi, Gemlik ve Karamürsel çevrelerinin yüksekleri ile Kocaeli'de ve Adapazarı'nda 100mt rakım üzerinde yağış etkisi ve sürekliliği nispeten daha fazla olduğundan örtü Çarşamba sabahı öğleye doğru oluşabilir.

  • Öğle saatlerinde yağış İstanbul Avrupa yakasında kesiliyor. Anadolu yakasında doğu ilçelerde ve yükseklerinde graupel saganak geçişleri bekliyorum. Sancaktepe yüksekleri ve Kayışdağı Aydos gibi yerlerde hafif örtü olabilir. Diğer yerlerde örtü olursa yağış anında oluşabilir geçici olarak, ardından sıcaklık yetersizliği nedeniyle eriyecektir.

  • Akşamüstü Batı bölgelerde yağış Adapazarı, Düzce, Karabük, Zonguldak arasına sıkışarak etkisini azaltacak. Kıyılarda kky iç kesimlerinde ve yükseklerde kar olarak görülecek.

  • Öğleden sonra ve akşam saatlerinde başta Trakya olmak üzere kuzey ege iç kesimlerinde Balıkesir ve Bursa'da havadaki bulutlulugun azalması ve yaşanacak ısı kaybı nedeniyle ortae buzlanma ve don olayı görülecektir.

  • Ayaz gece saatlerinden itibaren Ankara Eskişehir civarında da etkili olacak. Orta Karadeniz iç kesimlerinde kar yağışı Çorum Amasya ve Tokat ile Sivas'ta Perşembe ilk saatlere kadar etkili görünüyor.

  • Ayaz gece saatlerinden itibaren Ankara Eskişehir civarında da etkili olacak. Orta Karadeniz iç kesimlerinde kar yağışı Çorum Amasya ve Tokat ile Sivas'ta Perşembe ilk saatlere kadar etkili görünüyor.

    Peki Hocam Tam Olarak Kar Yağışı Hangi Gün Başlıyor Bu İller İçin? Görsellik mi Olur Tatmin Edici mi ?

  • Önemli bir ayrıntı, Çarşamba günü öğleden sonra rüzgar Marmara ve Batı Karadeniz de karayel ve hatta batı karayele dönmeye başlıyor. Bu rüzgâr Romanya kıyılarından alıp Karadeniz boyunca taşıdığı nemi Zonguldak ve Samsun arasından içeri yağış olarak bırakacak. Yağış Kastamonu ve Çankırı çevresinde kar diğer yerlerde yağmur şeklinde olacak.

  • Kar yağışı Perşembe gecesi Gümüşhane Bayburt çevreleri ile Hakkari ve Van civarında dar bir alanda etkili olacak. Cuma günü Artvin Ardahan ve Hakkari'de etkisi hafifleyerek devam edecek ve yurdu terk edecek.

  • Ardından Batı bölgelerde yeniden lodosla birlikte sıcaklık artışı olacak. Sonrası için daha fazla birşey söylemek istemiyorum. 15-17 sistemi olarak beklediğim sistem Pamuk ipliğine bağlı ve bence halen modellere yansıma olasılığı var. Gelirse İstanbul için örtü oluşturacak nitelikte kar yağışı bekliyorum.

  • Salı gece geç saatlerde Çatalca, Esenyurt, Beylikdüzü civarında kky ve kar yağışı orta şiddette yağacak. Hem 1500 MT. Hem de yer seviyesine yakın rüzgar orta kuvvette yağış anında kuvvetli esecek. Hakim rüzgar yıldız görünüyor.

    Hocam cansın can. Oraya başakşehir de giriyor ozaman Yağışda güzel gibi gfs ye göre salı gecesi :D :D

  • Hocam öncelikle iyi akşamlar, saygılar. Sakarya Üni'nde okuyorum, rakımı 210m. Tatmin edici kar yağışını hangi aralıkta yakalayabilirim ? Saygılar tekrardan.

    Öncelikle başarılar dilerim sevgili kardeşim. Allah zihin açıklığı versin. Çarşamba günü sabah ilk saatlerden akşama kadar rakım itibariyle gayet tatminkar bir kar yağışı alırsınız diye düşünüyorum. Örtü dahi oluşabilir. Sevgiler