Doğu-Güneydoğu Anadolu ile Doğu Akdeniz Raporlar-Yorumlar

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • İyi günler, Allah Suriyede teröristler karşısında mücadele veren Vatan evlatlarına yardım etsin, emperyalist vampirlerin oyununu bozsun.


    Kış için beklentimiz yüksekti helede 2. Yarısı için, yağış olarak bir nebze rahatladık önümüzdeki iki günde yağış olacak, soğuk yeteri kadar güçlü olmadığı için toroslar dağ sistemini geçemiyor,
    Modeller her zaman en kötüsüne geldi, sistem görünüyor ancak modellerden ağzımız yandığı için yorum yapamıyoruz, yarın sistem belli olur, nasıl bişeyle karşılaşacağız belirtiriz.


    Karı hasretle bekliyoruz, bulunduğum konumda tek kar tanesi görmedim, herşey olacağına varır. Kendimizi germeden şu bir buçuk aylık dönemi geçirelim,
    Mardin, Şanlıurfa çevrelerinde bu mevsimde sulama yapıldığını duydum, toprağa atılanın yeşermesi için.
    Hafta sonları Atatürk Barajına balığa giderim olta ile, geçen sene oltanın ucuna takılan balığın yeri kupkuru, Allah hayır etsi inşallah.

  • nereye gidersin balığa bende hafta sonları hep balıktayım ama genelde atçek için giderim şaput fırat turnasına :)

  • @Kadirwinter hocam dediğiniz gibi Adıyaman'da tek kar tanesi bile göremedik.Bizde ara sıra Kızılcapınar tarafına balık yakalamaya gidiyoruz ve her gittiğimizde barajın biraz daha ileri gittiğini görüyoruz biz yağış alalım da yağışın türü hiç önemli değil gerçekten.

  • Güncellemelerde soguk malatyaya da giriyor ama elaziga girmiyor. Dün aksama kadar soguk Elazığ dada vardı. Elazig icin Yagıs iyi ama simdiki guncellemeler cogunlukla yagmur olur diyor. Malatya da soguk girisi yagisla cakısıyor. Kar alır. Bingolde herzaman oldugu gibi rakımdan kurtarir.

  • Arkadaşlar bu sene enteresan olaylar yaşıyoruz atmosferde bayağı bir hareketlilik var onun için bence metanetli olun sabırlı olun modellerden değil Allah celle celaluhudan isteyelim 90 ları hatırlayalım o zamanlar model yoktu hatırlayın saygılarımla

  • @Kadirwinter bende çok şaput aldım 2 tanede turna aldım bu yıl sezonda çok idaalıyım samsat tarafı turna açısından baya güzel diyorlar bu yıl gelirim o taraflara inş birgün beraber avlanırız :)

    İnşallah beklerim, dediğin gibi samsatta turna çok. Ben daha çok diple avlanırdım son zamanlarda atçeğe merak saldım, bi vatandaş yanımda 30 kg üstü bir turna aldı iyice iştahlanmışım. :)

  • İnşallah beklerim, dediğin gibi samsatta turna çok. Ben daha çok diple avlanırdım son zamanlarda atçeğe merak saldım, bi vatandaş yanımda 30 kg üstü bir turna aldı iyice iştahlanmışım. :)

    inş kardeşim haberleşiriz gelince o taraflara harika turnalar alanlar oldu oralarda :)

  • Güncellemelerde soguk malatyaya da giriyor ama elaziga girmiyor. Dün aksama kadar soguk Elazığ dada vardı. Elazig icin Yagıs iyi ama simdiki guncellemeler cogunlukla yagmur olur diyor. Malatya da soguk girisi yagisla cakısıyor. Kar alır. Bingolde herzaman oldugu gibi rakımdan kurtarir.

    soğuk artık malatyaya da girmiyor ayrıca tunceli ve bingöl her şeye açık illerden. modeller kky bile vermezken 1 gün boyunca kar alan iller bunlar. Veya tüm modeller kar derken yağmurdan yıkıldıkları da oldu.