Doğu-Güneydoğu Anadolu ile Doğu Akdeniz Raporlar-Yorumlar

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Hocam Malatya ne olur bu akşam ??

    Şuan sıcaklık düşük yani normal döngüye göre ilerleyen saatlerde daha da düşmesi gerekir ancak sistem bazlı yukarıda bahsettiğim hateketten Malatya'da nasiplenecek ve şuan yer yer etkili olan yağmurdan kaynaklı bulutlanmamında etkisiyle sıcaklık düşüş hızı azalacak hatta durarak yer yer artışlarda gözlemlenebilecek. Bu nedenle sabaha kadar oluşacak aralıklı yağış şehrin yükseklerinde kky ve kar şeklindeyken, merkez de yağmur şeklinde olacak. Sabah öğle arası sınırda bir durum var ağırlıklı yağmur olmak üzere sistemin girişi hızlanırsa kky ve karada dönebilir aniden. Öğle saatleriyle birlikte yağış etkisini azaltacaktır, buradan sonra GFS'ye göre öğlen akşam arası birkaç saat boyunca kar yağışı olacak ancak ECMWF'ye göre yağış öğlen kesilecek. Bu ikilem yüzünden size mahçup olmamak adına öğleden sonrası için birşey diyemiyorum tam ancak açık kapı bırakalım. Bölge genelde GFS'den sorulur zira. ;)

  • UmuTCaN hocam diyarbakır için tahmininiz nedir?

    İlerleyen saatlerde yavaş yavaş yağış başlayacak yarın akşam saatlerine kadar aralıklarla yağış bekliyoruz şehirde. Çok kuvvetli olmayacak yağışlar hafif ağırlıklı olmak üzere zaman zaman orta kuvvet olarak görülecek. Genel olarak malesef çok iyi haberler veremiyoruz Diyarbakır için ama iyimser davranırsak bu gece sabahın ilk saatleri bir kky ihtimali mevcut ama çok düşük bir ihtimal birde yarın yağış kesilmesine yakın kky görülebilir yer yer bazı kesimlerde soğuma durumu değişebileceği için ani lapaya dönen ancak bir an yağmura dönen yağışta görülebilir. Ancak bu çok iyimser bir tahmin unutmamakta yarar var.

  • Umut hocam Erzincan da şu an hava 8 derece ve deli gibi yağmur var Maşallah. Sizce bu gece ve yarın durumlar ne olur ?

    Sabah saatlerine kadar durum aynen devam şuan sistem girerken güneyli atakların getirdiği durum 7-8 derece. Sabah saatleriyle birlikte 7 ila 9 gibi yağış tamamen kara dönmüş olur diye düşünüyorum. Allah'ın izniyle akşam yer yer bazı yerlerde gece saatlerine kadar aralıklarla kar göreceksiniz.



    Bu arada küçük bir not tutacağını sanmıyorum ancak bazı veriler ısrarla bir iki saat içinde kara döner diye beklenti içinde buda bir köşede yazılı dursun.

  • Daha yeni kış geldi. Tabi bu sistem için bişey söylemek gerekirse Güneydoğu bölgesi için resmen 40 takla attı. Ama olsun Allahtan ümit kesilmez derler. Daha nice kar yağışları bekleyecez inşallah Diyarbakır halkı olarak... :)

  • Batman-Siirt taraflarında kalanlar için stres tavan yapacak. Özellikle çarşambayı perşembeye bağlayan gece tetikte kalın. Ya gol yiyeceksiniz ya da golü atacaksınız. Bunun ortası yok :)

  • güzel yağmur yağıyor şu an şükürler olsun bunu gösteren yaradana kar için biraz daha zaman yarın akşam bölgenin belli yerleri kar görebilir havadada olsa ama bu gidişat kar açısından çok güzel zamanı var daha bölge için kar gelmesine sabıır diyorum sadece aralığın son haftasında artık sistem kovalarız bol bol olanından 2012 kışı solda sıfır kalır bunu söyleyim size

  • Allah'ın izniyle gol atacağız hocam. Gfs güncellemesi bu taraflar için gayet güzel. Yarın gece sezonun ilk kar nöbetinde olacağız. Bi aksilik çıkmaz umarım. Kar olmasa da en azından yağmur yağar bu da iyidir. Hayırlısı olsun ne diyelim :D