Orta ve Doğu Karadeniz Bölgesi Genel Tahmin ve Uyarılar

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Kıyılar da yağmur iyi 40-70+mm arası Orta Karadeniz, Doğu'da 80-100+ mm bekliyorum.


    Doğu Karadeniz yüksekleri en az 40cm ve üstü alacak gibi.Orta Karadeniz'e ise 20+ diyorum yükseklerine

  • Karadeniz son 2-3 senedir fönlenmeye alıştı zaten sıkıntı yok :D Bu sistemde kıyılar için taa 22 derecelerden inipte kar beklemek kıyılar için hayaldi zaten. :D

    Karadeniz her zaman fönleniyordu 2-3 senedir değil. Daha geçen yıl Samsun 21 dereceyken ertesi güne karla uyandı. Fön bambaşka bir olaydır sadace sıcak hava dalgasıyla açıklanacak bir şey değil öyle olsa kısa mesafede sıcaklık farkı bu kadar fazla olmazdı Samsun şu an 24 derece iken Ordu 16 derece mesela anlatabildim?

  • Önümüzdeki Hafta İçi Şehir Merkezleri Genel Görünümü

    Soğuk ve yağışlı hava dalgası bölgemizin batısından itibaren giriş yapıyor,sıcaklıklar gündüz kıyılarda 19-20°C , iç kesimlerde 13-15 °C civarında seyrediyor olacak.Samsun-Amasya 'nın batısı yağmurlu.Ordu-Giresun-Trabzon-Rize parçalı ,çok bulutlu.Rize'nin doğusu az bulutlu.Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde sabah saatlerinde sis görülebilir.




    Soğuk cephenin girişiyle beraber sıcaklıklarda hissedilir derecede azalma görülecek.Sıcaklıklar kıyılarda gündüz 13 °C,iç kesimlerde 8-9°C civarında seyredecek .Salı günü cephe, özellikle Orta Karadeniz kıyılarına güzel yağış bırakacak.
    Çorum 'da yağmur gece saatlerinden itibaren kar yağışına dönecektir.Gümüşhane-Bayburt'da ikindi saatlerinden itibaren yağış kara dönmüş olur.Giresun'da yağış zamanla kuvvetli olacak, Trabzon - Rize 'de de yağmurlu olacak.





    İç kesimdeki bütün şehirlerimiz kar yağışlı (yağışlar aralıklı) olacak.Artvin'de yağış yağmur zamanla karla karışık yağmur olabilir.
    Sıcaklık değerleri kıyılarda gündüz 7-8 °C ,iç kesimlerde 2 °C civarında olacaktır.Orta Karadeniz'de yağmur var, Doğu Karadeniz'de yağışlar zamanla kuvvetli şekilde yağacak.Su baskını,sel, heyelan vb. hadiselere dikkat edilmeli.Gümüşhane-Bayburt yakınlarıda zamanla yoğun kar alabilir.





    Gündüz sıcaklıkların en düşük olduğu gün..
    Kıyılarda gündüz sıcaklıkları 6 °C , iç kesimlerde 0-1 °C civarında olacaktır. Kıyılarda yağmur aralıklarla devam ederken , iç kesimlerde de aynı şekilde aralıklarla kar yağışı görülecektir.Artvin'de kesin olmamakla beraber kar görülebilir.
    Bugün ,deniz seviyesinden 350-400 metrenin üstünde olan yerlerde rahatlıkla kar görülecektir.





    Doğu Karadeniz'de yağış devam ederken,Orta Karadeniz'de parçalı bulutlu hava hakim olacaktır.Bugün Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde hafif zamanla orta şiddette kar yağışları görülebilir.Sıcaklıklar kıyılarda gündüz 9 °C , iç kesimlerde 1-2°C 'de seyredecektir.


    =========================

    Ayın 6 'sına kadarki toplam yağış miktarı haritası (meteogreen)


    Ayın 8'inide kadarki toplam yağış miktarı haritası (ECMWF)



    Donma Seviyesi 7 Aralık sabah saatleri (Kar seviyesi ve donma seviyesi farklı şeyler)
    (Kar seviyesi, donma seviyesinin ortalama olarak 300 metre kadar altında hesaplanır)

    Özet:Beklentiyi düşük tutun , mutlu olun :)
    =============
    Daha detaylı yazı yazmak isterdim ama bu hafta Çarşamba günüde kadar aşırı yoğunum.
    Yazım hatası varsa şimdiden özür dilerim.

    Sistem zamanı yorumlamaya devam edeceğim,sorusu olan varsa çekinmeden sorabilir.
    Herkese iyi forumlar , mutlu ,sağlıklı , bol karlı günler :)

     uzays3271653126 hava-kars323 uzays3271653126 

  • @LightOfGod Hocam dünden beri İç kesimlerde etkili sis var Görüş mesafesi çok ama çok düşük göz gözü görmüyor. Üstelik sabah 11-12 civarlarında yani öğlen saatlerinde bile hava -1.5 di bu gerçekten normal mi dersiniz? Veya alakasız ama önümüzdeki sistemin habercisi falan olabilir mi? :D