Orta ve Doğu Karadeniz Bölgesi Genel Tahmin ve Uyarılar

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Bafralı hocam Samet hocam ve diğer hocalar nedir son durum Atakum sahili için kar bekliyomuyuz anladığım kadarıyla Balkan sistemi ve genelde bizi pek etkilemez Başkan sibirya olması lazım diye biliyorum rica etsem aydınlatırmısınız beni ve benden haber bekleyen koca bir mahalle ve sınıfı

  • 21 Aralık da gelecek olan sistem deniz suyu sıcaklıklarını istediğimiz seviyeye çekecektir. Sonrasında gelmesi muhtemel olan sistemi takip edeceğiz. Ondan da hiçbir şey olmaz karar değiştirdim.

  • Gfs şuanda 2. sistemi balkan sistemi yaptı. Bana kalırsa fön yemek daha iyi. Sistem zaten soğuk yönünden kuvvetsiz bir sistem doğu ağırlıklı olsa da etkili olmaz havada kar olur geçer. Bu ilk sistemde fön yemek önemli değil, devamında bir sistem olasılığı daha var onu kurtarmak önemli. En kötü negatif endeksler varken büyük bir balık kaçırmadık deriz. Bu soğuk kimseyi memnun etmez zaten. Bundan sonrası bizim İnşallah. ;)

  • Şu Atlas okyanusunun haline bakın. Bize bu yeter. Bir zamanlar 1040 lık Azor mahvediyordu orada bizi. Negatif endeksler hakimken merkezi -10 u ancak bulan bir soğuğu kaçırmış olmak bana dokunmaz. Geçen seneki 6 Ocak gibi olsa tamam ama bu hiçbir şey. Merkezi Karadeniz de olsa yağmur çamur boş yere soğuktan başka bir şey yapmaz bu hali daha iyi. 21 Aralık da gelecek olan zaten deniz suyunu istediğimiz kıvama getirir. Kış bizim için yeni başlıyor. Umut kaybetmeden sabırla yola devam. Moral bozacak hiçbir şey yok. ^^ ;)


  • 2. Sistem beni hasta eden sistem batıdan kıvrıla kıvrıla geliyor fön ün dinine vuracağız.söyle kökeni kırımdan sağlam inse de bayram etsek. Eh işte bi gelip gidot.Hiç degilse dalgalanıyor. Harekat gelsin biraz

  • Az önce ''Doğadaki İnsan'' ı izliyordum. Eskilerin kış ile ilgili tecrübelerinden, kışın nasıl geçeceğini kendilerince, kendi tecrübelerince anladıkları yöntemlerden bahsediyordu. Bunlardan biri de şuymuş: İlk kar, belli bir yüksekliğe yağar. İkinci yağış o seviyeden aşağı inerse kış karlı ve soğuk geçermiş. Ama ikinci yağan kar, ilk yükseklikten aşağı inmek yerine, daha yukarıda kalırsa kış ılık ve yumuşak geçermiş.

  • @hknnn Bu mantığı Bafra'ya uygulamak istiyorum herkes kendi yaşadığı yere göre uygulasın :)


    İlk sistemde 1000 rakım civarinda Alaçam taraftaki dağda kar görebilmiş idim.İkinci soğuk salınımda Bafra'nın hemen güneyinde bulunan daha düşük rakımlı tepelerde kar görmüştüm.Şuan modellerdeki ilk ve sonrasındaki sistemlerde merkezde kar ihtimali var :)

  • Detaylı analiz için tam netleşmesini beklememiz gerek.Şuan ki son görüntü şu; yılbaşından önce kıyılarda güzel örtü yapacak kadar kar göremeyeceğiz yönünde ancak havada kar görme ihtimalimiz bulunuyor.(Olası 2. sistem için) @Ozzie

    Bunun dışında bölge genelinde bolca yağış var bu hafta. :)


    ECMWF Samsun Diyagramı
    Sapma değerleri hâlâ yüksek.