MultiModel Sabah
z500
850hPa
MultiModel Sabah
z500
850hPa
arkadaşlar bu gelen sistem sibirya kökenli mi yoksa balkan kökenlimi? bi arkadaşım bilgilendirirse sevinirim
Karlar eridi efsane güle güle.Evinin bahçesinde 10 gunden beri kar vardı.Çok güzel di masallah.
mgm vermiş coşkuyu ![]()
mgm vermiş coşkuyu
Mgm yi hiç takma bence ben öyle yapıyorum uzun vadede Ecmwf ne verdiyse yarın onu veriyor bozarsa o da bozar
geliyor mu arkadaşlar inşallah
Son güncelemelere göre gfs ayın 14 gibi -16 ları marmaraya indirmiş bizde isteriz bir -16 bize yetmez -8 ler -10 lar
...
Samsun ortalama neredeyse -11'e gerilemiş ![]()
Akşam çıktıları ne diyecek bakalım.
Samsun GFS
Trabzon GFS
Samsun ECMWF/ENS

Yarın sabah ki UKMO güncellemesinde görüşmek üzere.
Ecmwf güzeldi bence inşALLAH daha da güzel olacak arkadaşlar Ülkemiz Batısından Doğusuna Kuzeyinden Güneyine inş Bu sistemde de boş geçmeyecegiz Kıyı Ege ve Güney kıyıları Yagmur Geri Kalan bölgelerimiz yagıslar inşALLAH Kar şeklinde uzun soluklu bi sisteme daha şahitlik edecegiz ![]()
Bana sorarsanız Ecmwf de yetersiz neden yetersiz dediğimi diyagrama bakınca ana senaryonun durumundan anlarsınız. -8 e kadar yükseliyor sıcaklıklar düştükten sonra. İlk başta daha doğulu girmesine gerek yok bu hali iyi ama 192. saatte Orta Karadeniz den aşağı doğru salınıp 850 hPa da ısınma yapmamalı bunun için sistemi indiren yükseğin az daha aşağı doğru baskılı olması gerek. Arkadan gelen 2.dalga için belli olmaz takip etmek gerek Ecmwf 2 çıktıdır üst üste veriyor. Bana sorarsanız 2.si gelecekse 1. dalga batının olsun sorun olmaz. Hem biraz daha dinlenmiş oluruz hemde 2.dalganın duruşundan Karadeniz sistemi olduğu belli oluyor inişinde asalet var. ![]()
Kar yağışı ordu giresuna ne zaman giriş yapar
Yeni rekorlar gelecek gibi ![]()
Bize Kafkas sistemi gerek yeni rekorlar için.Yoksa Samsun Çarşambaya Trabzon Yoroza takılır.
Bize Kafkas sistemi gerek yeni rekorlar için.Yoksa Samsun Çarşambaya Trabzon Yoroza takılır.
Yanlış yorumlar yapmayalım. En son kafkas sistemi ne zaman gelmişti bundan önce. O arada kalan bütün sistemlerde Trabzon ve Samsun sıkıntı mı çekti.
Trabzon en son sıkıntıyı geçen seneki yılbaşı sisteminde çekti. O sistemden sonra 24 Ocak 2016, 27 Ocak 2017 ve son yaşadığımız kafkas sisteminde sıkıntı çekmedi. Gelmesi muhtemel sistemde asla çekmeyecek demek istemiyorum yanlış anlamayın ama bu olayı genele de yaymayın her sistem sıkıntılıymış gibi.