Orta ve Doğu Karadeniz Bölgesi Genel Tahmin ve Uyarılar

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • sinop ve artvin arasındaki iller ve ilçelerde en az kar yine samsun ilkadım atakum ve canikteydi sanırım gelecek ull sisteminde yine heryer rekor kırarken 5 cm ile yetiniriz hiç merak etmeyin ben rahatım sizde düşünmeyin zaten yağmıyo stres yapmayın

  • @Samet_113 abi ben eski kar haritalarına göre yorumladım. Fakat ben sağımız solumuz koparken biz örtü alamadık ondan delirdim ullde de beklentiyi düşürmek için kendi içimde öyle şeyler yazıyorum fakat tabi ki kötü değil. Kar haritalarını da dikkate almayacağımı biliyorum aama kar haritasında bile diğer doğu illerden şanssızız fazlaca. Bu da bir gerçek :)

  • Rüzgar tam batı yarın. O kütleler batuma akar. :D


    Hopanın gülü @huseinskas nasiplenebilir ve Rize tam incelemedim. Trabzonun pek şansı yok en iyi ihtimal 15 dakikalık geçişler olur. Az kuzeyli olsaydı rüzgarlar yeterli olurdu ama batı hatta güneybatıya dönüyor. Sistemde etkisini yitirmeye başlıyor ayrıca. Asıl efsane sonra. -40 da gök gürültülü kar alacağız İnşallah. 50 cm ler asla hayal değil.

  • Bu arada 14 cm yağdı Trabzon merkeze Mgm ölçümlerine göre. Şuan burada yollarda kar kalmadı malum sıcaklık bugün yağış olmayınca 4 dereceyi buldu. Çimenlerde 2-3 cm kar var. Ull sonrası bakalım ne olacak. Yarım metre istiyorum aşağısı kesmez. Allah'ın izni ile. :huh:

  • @Great Khan bulunduğum konumda 20 cm ye yakın kar var yarın temp. 850 -7lere çıkıyor erime üst seviyede mi olur.

    Yüksek ihtimalle ama boş ver erisin önemli değil. Gelen öyle güzel bir sistem ki. İnceledikçe kavrıyor insan. Trabzon malum sıkıntılı bölge yoroz merkez arası ve kısmen merkez muamma sağ sol 50-60 alırken 25 alabilir ama bölgenin geri kalanı için her şey çok güzel. Trabzon için Kafkas sisteminde kazık yemez bu işi öğrendiğim ustalarım öyle derdi. Ayrıca sistemde güçlü buda bir etken. İçim kıpır kıpır ama kendimi en kötü sonuca hazırlıyorum.

  • Eskiden gelişen sistemler istisnalar dışında bir-iki gün sürerdi 30-40cm kar bırakır giderdi aralıksız şekilde ;
    şimdikiler nasıl bir sistemse 3 gündür kar yağıyor elde bir şey yok.Bu geçen senede böyleydi o kadar yağdı max 20-30 yaptı.
    Bu söylemlerim Akçaabat için geçerlidir.
    DEK ile gelişen ataklarda Giresun ilinin aralıksız 24 saat yağışta 83cm kar kalınlığı yaptığı sistemi yaşamıştım ocak 1 de geçen sene o da güzeldi ama Akçaabat için olaylar çok farklı alemde.Şu radara bakarmısınız Akçaabat için değil Samsun'dan Batuma'a sadece bafra of-sürmene hopa etkileniyor adam akıllı DEK'ler deki kalitesizliğe bakın en çok yağış alan yerimizde dahi günlerdir sistem aktifken 20cm zor oluyor ancak başka sistemlerde bu 3 saatte o konumda elde edlen miktar oluyor.


    Birinci sistem tam anlamıyla anladığım kadaryla Bafra harici fiyasko dahi değildir sistemin hafif kar yağışı şeklinde tozak atması dahi hafif örtü bırakması dahi hakaret.

  • Karadeniz kıyılarında sıcaklıklar artma aşamasında galiba şuan 2.5 derece olduk sanırım ULL kafkas sogugu yarın sabah veya öglen girecek bölgeye az bişey şıpır şıpır kar erime sesleri geliyor dışardan :)