Ege ve Batı Akdeniz Raporlar-Yorumlar

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Bu kış tam bir hayal kırıklığıydı.Kütahya-Uşak en fazla 5 cm. gördü.Afyon'da 2 kere 10 cm. aldık birde 1 kaç kez 1-2 cm'lik örtü harici sağlam kar alamadık maalesef.Ben kışı kapıyorum sağlam sistem açısından kar gelir de artık ne derece etkili olur görüceğiz.Kocatepelere çıkmasaydım karsızlık sendromum zirve yapacaktı.Allah'tan gitmişiz.Başka bir hayal kırıklığı kesin bu kış 1000'i aşar diyordum sayfa ama durgun bir kış olduğu için aşamadı.


    Allah'a emanet egeliler.

  • Avrupanın Aralık'ta bizden aldığı o soğuklar ocak şubatta dönecekti ama nafile gerçekten büyük bir hayal kırıklığı oldu Sibirya olacak denilen ayı da görüyoruz modeller sinyali geçin ilkbahar havası veriyor. İç egellilerin hala kar alma şansı var onlara mart nisan da kış ama kıyılar ümidini kesmeye başladı sanırım benim gibi çünkü kıyıların kışı şubat sonuna kadar sürüyor ve o da geldi ve geçiyor. :bawling: :rolleyes:

  • Sonbaharda yaprakların alttan sararmaya başlaması, karıncaların yaz sonunda, sonbaharda çok ortada dolaşması, küçük canlıların yuvalarını yüzeye yakın yere yapması bu kışın ılık geçeceğinin habercisiydi; buna rağmen Denizli 1 kere de olsa Şubat'ın 15'ine kadar kar görür diye düşünüyordum; ama bu konuda modellere de bakınca görüyorum ki, henüz tam kesinlik kazanmasa da maalesef yanıldım galiba :) Keşke kışın ılık geçeceği tahminimde yanılsaydım :) Ancak önümüzdeki yıllarda mini buzul çağına gidecek sürece git gide yaklaşacağımız için güzel kışlar görebileceğimizi büyük bir umutla düşünüyorum :)

  • Kavaklarda çok geç döktü zaten içimde bir kurt vardı bu kışla ilgili maalesef o da gerçek oldu nasip kısmet seneye İnşaAllah.Genelde bir kış sert bir kış yumuşak geçiyor seneye için umutluyum.Bu kışın kurak olacağı d belliydi.Çünkü Türkiye 7 senede 1 şiddetli kurak 4 senede bir hafif kuraklık oluyor o da bu seneydi.Seneye güzel bir sene olacak İnşaAllah.Bundan sonra ne alırsak kârımıza iç Ege adına.Kıyı Ege çok düşük ihtimal maalesef.


    Bu arada mevsimlik tahminlere göre şubat vr martta kurak gözüküyor hayr olsun.Ama Nisa’n mayıs yağışlı duruyor.

  • Kavaklarda çok geç döktü zaten içimde bir kurt vardı bu kışla ilgili maalesef o da gerçek oldu nasip kısmet seneye İnşaAllah.Genelde bir kış sert bir kış yumuşak geçiyor seneye için umutluyum.Bu kışın kurak olacağı d belliydi.Çünkü Türkiye 7 senede 1 şiddetli kurak 4 senede bir hafif kuraklık oluyor o da bu seneydi.Seneye güzel bir sene olacak İnşaAllah.Bundan sonra ben alırsak kârımıza iç Ege adına.Kıyı Ege çok düşük ihtimal maalesef.


    Bu arada mevsimlik tahminlere göre şubat vr martta kurak gözüküyor hayr olsun.Ama Nisa’n mayıs yağışlı duruyor.

    Knka ayva boldu bu sene ama büyükler derdi ayva bol olduğu zaman kış sert geçer diye ama bu kış olmadı.

  • Knka ayva boldu bu sene ama büyükler derdi ayva bol olduğu zaman kış sert geçer diye ama bu kış olmadı.

    Afyon’da değildi bence meyvenin bol olması ile alakalı değil ama ağaçların erken veya geç dökmesi daha alakalı duruyor bence.2013 te Afyon’da boldu ayva 2014 kışı yaşadık sonra.

  • Selamlar,hakikaten kışı bitirmiş gibi büyük çoğunluk.Oysa önümüzde yaklaşık 1,5 ay var ve bu dönemde sistem(ler),alacağız Allah'ın izniyle.Belki de 10 gün sonra buralar şenlik yerine dönebilir...

  • Bizim köyde de ayva bu yıl oldukça çokmuş..2017-2018 kış sert olur deniliyordu ama gerçekleşmedi henüz tam olarak..bakalım çıkmadık candan ümit kesilmez diyip bekliyoruz hala.. Allah büyüktür.