5-12 Ocak Sistemi (Marmara Özel)

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • İyi geceler herkeze. Bir sorum olucaktı kartal sağilde oturuyorum 4-8 cm arası kar aldik bunada şükür ama diğer yerlere bakınca en şansız yer bizimki gibi duruyor merak ediyorum böylemi kalıcak yoksa burdada bişiler olucakmi şimdiden teşekkür ederim :)

    kartal da durum ne acaba

  • hocam sistem gelmeden geçen hafta kocaeli üniversitesi için sınavlar ertlenirmi demiştim cumartesi pazar pazartesi ertelenir demiştiniz öyle de oldu gerçekten tebrik ediyorum sizi. kampüs rakım 410, yarın (salı) günü olacak sınavların erteleme durumunu nasıl değerlendiriyorsunuz. teşekkür ederim

  • Özellikle Marmara adına güzel bir sistemi geride bırakıyoruz kayıtlara geçecek düzeyde kar yağışları aldık ve almaya da devam ediyoruz. Devam eden yağışlar gece saatlerinde hafifledecek ve Marmara'nın doğusuna çekilecek. Sıcaklıklar bu gece 2-3 C kadar geçen gecenin geceye göre artacak. Yarın sabah saatlerinde İstanbulda zayıf yağışlar olabilir öğleden sonra ise yeniden kuvvetli sayılabilecek yağışlar geliyor. Sabahar saatlerinde hava sıcaklığı Avrupa yakasinin batısında -2, -3C iken Avrupa yakasinin doğusunda ve kıyılarda 0 ile 1C arasında olacak Anadolu yakasında ise doğusunda sahil kesimde 1C civarında iken batıda 0C civarında bekliyorum. Öğle saatlerinde başlayacak yağış il genelinde kar şeklinde başlayacak olup hızlı sıcaklık yükselişine bağlı olarak önce Anadolu yakasinin doğusunda sahillerde sonra da Anadolu yakasinin genelinde akşam saatlerinde kky a çevirecek. Avrupa yakasinin sahil kesimleri özellikle florya Yeşilköy un doğusunda yağışlar akşama doğru kky a dönmüş olacak. Saat 23:00 den sonra kıyılarda yer yer yağmur olasılığı çok yüksek. Çarşamba günü yağış kesiliyor. Perşembe hızlı bir cephe geçişi var ama yüksek kesimler dışında genellikle yağmur ve kky şeklinde olması muhtemel. Trakya ve Çanakkale tarafı perşembeye kadar yağışların büyük bölümünü kar olarak alacak. Ancak kıyılarda Çanakkale ve Tekirdağ sahil için kky olabilir.
    Selamlar sevgiler

  • Merhaba
    5 saat önce verilen bu büyük değişiklik bilgisinin önemi nedir ?
    ve bize etkisi ne olacaktır



    Big change for NW Europe in the coming days! Super Cold Arctic Air will
    make its way across the British Isles into central Europe starting
    Wednesday. Behind this Cold Front we pick up a strong North-westerly to
    bring the possibility of snow showers in many places for the 1st time
    this winter. Big change in temperature for those who have been basking
    in double figures this past few weeks!



    http://map.eustorm.com



    bu değişimden haberiniz varmı?



    sayfada olan hocalar ve adminlerin yorumlaması ricası ile

  • Değişim falan yok, Avrupaya İngiltere üzerinden girecek olan arctic kökenli soğuk hava Avrupa'da bu kış henüz daha kar alamamış bazı bölgelerinde kar almasını sağlayacak buna seviniyor olmalılar.

  • hocam Kocaeli için yarın nasıl bir yorumunuz olur bolge konusuna yazıyorum cevap alamıyorum anlayan hocalarım yarın için bi yorum alabilirmiyim

    ogleye kadar hafif kar alabilirsiniz ancak öğleden sonra akşama doğru yağış şiddetini artırırken kky ve gece yağmura çevirecektir.

  • @wildleo1907


    İyi akşamlar hocam.GFS akşam güncellemesini yorumlamanız mümkün mü zira 138-288h arası çok kuvvetli ve uzun süreli bir soğuk hava veriyor bununla ilgili görüşlerinizi merak ediyorum vadesi uzun olmakla birlikte.Şimdiden teşekkürler.

    Bir gönüllünün yüreğinden daha güçlü bir yürek yoktur.

  • @wildleo1907


    İyi akşamlar hocam.GFS akşam güncellemesini yorumlamanız mümkün mü zira 138-288h arası çok kuvvetli ve uzun süreli bir soğuk hava veriyor bununla ilgili görüşlerinizi merak ediyorum vadesi uzun olmakla birlikte.Şimdiden teşekkürler.

    iyi akşamlar sevgili kardeşim @berkay_tuku esasen sistemi zaten öngörüyordum ancak etki alanı, süresi ve gücü artmış görünüyor. Çarşamba veya Perşembe akşamına kadar en geç kendini belli eder.

  • iyi akşamlar sevgili kardeşim @berkay_tuku esasen sistemi zaten öngörüyordum ancak etki alanı, süresi ve gücü artmış görünüyor. Çarşamba veya Perşembe akşamına kadar en geç kendini belli eder.

    hocam bu gelebilecek olan sistemden sizce trakya tekirdagda etkilenirmi yagis iyi olurmu?