Veri Paylaşım ve Değerlendirme Merkezi

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Kaynak : http://www.web-agri.fr/meteo-agricole/tendance-long-terme



    Eylül 2016


    Avrupa'da:


    Diğer bir yandan yakın ve Karadeniz'de Atlantik üzerinde bulunan iki antisiklonlar, özellikle Balkanlarda, genellikle kuru hava bekleniyor Avrupa'nın büyük bir kısmını korumak gerekir. Geçerli alçak basınç yağış miktarlarının normal aşan İzlanda ve İskoçya, İskandinavya ve Rusya arasında, kuzeye reddedilecektir. Fırtınalı bir eğilim değil, aynı zamanda Yunanistan güney İtalya'da, Fas güney Portekiz bekleniyor. termometre tarafı artı Ortadoğu, Balkanlar da fazla fazlaya Rusya'ya doğu İspanya ve Finlandiya, Avrupa'nın en üstünde bekleniyor. Belirli bir tazelik ancak İngiliz Danimarka ile Norveç güneyindeki Isles, batı Almanya, Benelux ve kuzey Fransa öngörülmektedir.


    Fransa'da:


    muhtemel termal farkı: 0.0 derece - Yağış: Genel açıkları - Sunshine: sezon


    normale yakın bir ay termal konuşma. sayılar aslında kabaca sezon açığı ağırlıklı olarak Akdeniz çevresinde Belçika sınır fazlaya Normandiya bir priori olmalıdır. Özellikle batı ve güney, kuzeydoğu normal miktarlarda doğrultusunda biraz daha doğru, önümüzdeki oldukça düşüktür Yağış. Güneş, bu arada, normal zamanlarda kalır.


    Ekim 2016


    Avrupa'da:


    Bir büyük yinelenen antisiklon tüm bu topraklarda bir kuru ya da çok kuru getirerek, Karadeniz'e Fransa'ya Atlantik'ten uzanmalıdır. sağanak yağış ve fırtına ile şartlar Balear Adaları, Cezayir ve Tunus'a İtalya'ya özellikle Türkiye'nin batısında Akdeniz, doğru önde yağışlı. Ayrıca oldukça statik depresyon Rusya'nın batısındaki İskandinavya'dan ve İskoçya'dan İzlanda daha az bir ölçüde yağışlı hava. termometre tarafı, yumuşaklık Fransa'nın kuzeybatısındaki yoluyla İber Yarımadası'nın batısındaki İngiliz adaları Güney İsveç'teki bekleniyor. Ortadoğu gibi aşırı sıcaklıklar. Nispeten sezonu için düşük sıcaklıklar Cezayir'e Bavyera Rusya ve Yunanistan'ın kuzeybatı planlanmaktadır.


    Fransa'da:


    muhtemel termal farkı: 0,5 derecelik - Yağış: Düşük - Sunshine: önemli


    Bir büyük antisiklon çok sessiz ve çok kuru hava getiren, Ekim ayında Fransa üzerinde durgun başladı. Fırtınalı dalgalar muhtemelen bol su getirecek Korsika hariç her yerde Yağış öncesinde gerçekten büyük açıkları. termometre, küçük bir asgari tekrarlayan düşük basınçlı yakın güzel adada daha fazla sezon başka bir yerde Loire ve Kanalı arasında sezonun veya açığı için uygun olmalıdır. İyi güneş bulut örtüsü bol olabilir yine güzel adada hariç tüm bölgelerde ... beklenmektedir.


    Kasım 2016


    Avrupa'da:


    Güçlü bir kıta antisiklon Avrupa'nın çoğu üzerinde alışılmadık kuru hava sağlayan, Balkanlar ayın çok durgun başladı. Türkiye ve Yunanistan, Doğu Akdeniz'deki yoğun fırtınalar bolca kar, Yunanistan ve Balkanlar Ortadoğu güney Rusya'da çok soğuk bir hava neden olur. Bir akış güney İber Yarımadası ve Pyrenees Fas Cezayir batısındaki şiddetli yağmur ve gök gürültülü, çok nemli ve dengesiz neden diğer eldir. yağış miktarları esas olarak Tunus ve Cezayir gerekli olacaktır tatlılık görünümünde yağmur, önemli olan İskandinavya İzlanda Britanya Adaları'nın kuzeyindeki olarak çöküntü ve nemli koşullar eski kıtanın kuzeyindeki Fransa.


    Fransa'da:


    muhtemel termal farkı: 1,5 derece - Yağış: Düşük - Sunshine: önemli


    Fransa'ya Ekim, Kasım ölçüde reklam antisiklonik beri. Böylece, yağış hemen hemen her yerde bazı Akdeniz bölüm ağır rainstorms almak Pyrenees ve Languedoc-Roussillon dışında düşük olacaktır. tatlılık özellikle kuzeybatı, geniş geçerli olmalıdır. Bu çok tatlı ay, ancak, bir yıldızlı gökyüzü altında güçlü yaygın don ile kısa fakat yoğun bir ürperti gizlemek olabilir. İyi güneş griler sık Languedoc-Roussillon hariç her yerde bekleniyor.


    Aralık 2016


    Avrupa'da:


    Bir büyük antisiklon Kuzey Avrupa, Rusya ve İskandinavya büyük bir kısmı üzerinde yeterince soğuk koşullarının sağlanması, İskoçya Baltık Denizi Türkiye'nin ayın çok empoze etmelidir kuzey İtalya'ya karadeniz ve Fransa'nın kuzey üçte ikisi. Kar kuzey Türkiye ve İngiltere'ye Balkanlar üzerinden normalden daha yoğun daha sık ve düşerken Bu, Karadeniz kıyılarına İsveç'in yüksek basınçlara yakın, soğuk kuru koşullarda eşlik ediyorum Almanya ve kuzey Fransa ile. Ayrıca kar Norveç'te yaygın. Yumuşak, ıslak hava sık, bol yağış Yunanistan'a İber Yarımadası'na Mağrip öngörülen ve bazen fırtınalı bir.


    Fransa'da:


    muhtemel termal farkı: -0.7 derece - Yağış: Aşırı - Sunshine: açık


    2016-2017 kış öncesinde kışın ilk ayı ... o harika! Bir akış güneydoğu ücret veya soğuk gerçekten Savoie kuzeye özellikle büyük bir yarısı, Fransa'nın hakim gerektiğidir. Orta ve nemli yeterince soğuk düz kadar oldukça sık kar yağışları neden bu bölgelerde bekleniyor. Güneyde, nem de sırayla, ama yeterince güney Garonne bile nazik hava kütlesinin bir sezonda olurdu. Yağmur dolayısıyla bolca düşen hakim olabilir. güneş gelince, genellikle oldukça düşüktür görünüyor.


    Ocak


    Avrupa'da:


    yüksek basınç İspanya'ya Balkanlara Rusya'dan yayıldı gerekir. Konumu nedeniyle, böylece Hazar Denizi'nin soğuk hava ve Balear ve Cezayir'e Akdeniz havzasının büyük bir kısmını yönlendirmelidir. Bu soğuk hava nemi fırtınalar, aşırı yağış ve kar yağışı ile Yunanistan'a Ortadoğu'yu eşlik ediyor. onlara depresyonlar İzlanda ve İskandinavya arasında dolaşırlar. Bu ve yüksek basınç arasındaki, yani tatlılık Britanya Adaları, İzlanda ve Baltık Denizi yoluyla İskandinavya Fransa'nın büyük bir batı yarısında, için Portekiz geçerli olmalıdır. Portekiz, Birleşik Krallık ve İrlanda'da çok su perspektif. Yağmur ve kar ağır İskandinav tarafı düşer. Rusya'ya Orta Avrupa'ya Mağrip, şartlar başka türlü de kuru duyurduk.


    Fransa'da:


    muhtemel termal farkı: 1,2 derece - Yağış: Açık - Sunshine: artı


    Kış bir mola olabilir ... 2017 yılının ilk ay gerçekten oldukça geniş bir batı yarısından yumuşaklık arasında, Fransa'da tezat görünüyor, doğu ve soğuk ya da serin mevsim sıcaklıkları .. . Korsika! Yeterli güney ve doğu önde sık kuzeydoğu çeyreğinde ancak nadir donlarından. Bu nazik ay ancak oldukça yoğun kuru soğuk bir kış hafta gizleyebilir. Özellikle güney yarısında yağış öncesinde yeterli weaklings, küçük bir kuzey üçüncü dönem daha. güneş gelince, özellikle dağlar, küresel cömert görünüyor



    Fransızca olduğu için google çeviriyi kullanmak zorunda kaldım.

  • EL NİNO GİDİYOR, LA NİNA GELİYOR


    Dünya Meteoroloji Örgütü'ne göre, Pasifik Okyanusu üzerinde görülen güçlü El Nino hava olayı yüksek hava sıcaklıklarına neden oluyor. Ancak Amerikalı bilim insanlarına göre El Nino etkisini kaybediyor. Büyük Okyanus'ta yapılan deniz suyu sıcaklık ölçümlerine göre okyanuslar soğumaya başladı. Ancak bu soğuma, dünyanın bu kez La Nina olayının etkisine girmesine yol açacak.
    Tahminlere göre La Nina, özellikle Güney Asya'dan Türkiye'ye kadar uzanan bir coğrafyada 2016-2017 kışının sert geçmesine yol açacak.

  • Haritaya bakınca biraz 2015 kışını andırmıyor mu?O kış Akdeniz ülkeleri iyi kar aldı.Özellikle İtalya-Türkiye iyi kar almıştı.Hadi hayırlısı.Sonbahar'da ekim ve kasım yağışlı sanırsam.Kasımda kar süprizleri olabilir diyorlar.Hadi hayırlısı