2016-2017 Sezonu

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Mert o korelasyon diye yaziliyor, iyi tarafindan bak %90'ini dogru yazmissin. Neyse yazilisinjn onemi yok, evet guclu bir korelasyon var. Benim bekledigim verileri bekliyorsun sen de. Eger bu verierden de dusundugum gibi 2006/ sonucu cikarsa ülkede "seyreden" il olmayacak. Bolge tartismayi yapmayin. Hele Catalca-Beylikduzu-Avcilar-Bahcesehir tarafi cossun geri kalani seyretsin diyenlerin hic oyle bir hakki yok, iki yildir Buffalo gibi araliksiz bantlar aliyorlar. Herkes bol ve adil alacak inşallah yagmuru da kari da.

    Einmal editiert, zuletzt von Root ()

  • Hep bir İstanbul düşmanlığı var genelde herkeste.Nedense her yer Çoşsun deniyor ama hep İsanbul izlesin deniyor.Bunu anlamakta zorluk çekiyorum.17 Şubat 2015 intikamı aldık diyen bile oldu bu kış.İnsanlar her alanda olduğu gibi bu alanda da bölündü birbirine düşman oldu.Bu alanda bile fanatiklik yapan var.Arkadaşlar Allah'tan gelen şeyin intikamını alıyor. :) Bu gözler isminde "batı" geçiyor diye Batı Karadeniz bölgesini bile dışlayan gördü bu kış.

  • @BaFRaLı55 geçen senelerde sözlerimle bu duruma karşı çıkıyordum ancak şu anda mod olarak şunu diyebilirim ki bu sene her kimki bölgecilik yapar genel konularda, cezayı eksik etmeyeceğim. Her bölgenin kendi konusunu açtık konuşan oralarda konuşur ki onunda bir sınırı var.

    VATAN NE TÜRKİYE’DİR TÜRKLERE NE TÜRKİSTAN VATAN BÜYÜK VE MÜEBBET BİR ÜLKEDİR TÜRKLERE TURAN

  • Bölgeciliği geçtim seneler geçtikçe ilçecilik, mahallecilik boyutlarına kadar geldi bu iş. Bilemiyorum tabi bir cezaya gerek var mı bunun için? Çünkü böyle rekabetlerden, yarıştırmalardan haz duyanlar var. Hele ki kütlelerin nereyi vuracağı tamamen meçhul olan deniz etkisi sağanaklarında Beylikdüzü'ne kar yağıp Zeytinburnu'na yağmadığında veya Ataşehir'e yağıp Üsküdar'a yağmadığında kendilerinden geçiyorlar. Kütleleri ıskalayanların da bu sırada sinir krizi geçirmesine ramak kalıyor tabi. Değişik bir eğlence imkanı. Keyfini çıkarmak lazım. Ne mutlu sinirlerine hakim olup her türlü şarta tahammül edebilene. Bunu başaramayanların işi çok zor. Hem forumlarda hem de gerçek hayatta.

  • Siklonik kar yagislari farkli iller arasinda ciddi farklar olusturabilse de en azindan mahalle ve ilce tartismalarinin olmasini engelliyor, sadece yukselti ufak bir fark olusturuyor. Mesela 10 subat 2015 sistemi. Uskudar 0 cm, Aydos 1,5 m. Yani adil sistemler cok az bulunur, @Bay Havanin dedigi gibi tahammul etmeyi ogrenmek lazim. Siklon da olsa DEK de olsa fark etmiyor.

  • Sonuçta bir yere çok yağıp başka yere az yağması kimsenin elinde değil. Hayırlısı Allah'tan deyip kabullenmek lazım. Böyle boş işler için paşa gönlümü hiç rahatsız edemem doğrusu. Bakarım radara nasibimizde varsa ne ala yoksa da iki ah vah çekerim biraz iç geçiririm sonra da kaderime razı gelip işime bakarım. Gerisi tıraş. O bunu demiş başkası şunu demiş hiç umrumda olmaz. Kendimizi gerçek anlamda sıkıntıya sokmak için o kadar çok dert var ki, böyle uyduruktan mevzuları önüme koyup da hiç dert edemem. Benzer şekilde varsayalım ki biz kara gömüldük, Rize tarafları fönden yandı kavruldu veya Ankara boşlukta kaldı avucunu yaladı bu durumu fırsata çevirip ordakilere nanik çekmek gibi zevklerim de hayatım boyunca hiç olmadı, bundan sonra da olacağını hiç sanmıyorum.

  • forumun huzuru acisindan ceza onemli yoksa kimsenin onunu alamazsiniz,daha once bu bolgecilik tartismalarindan neler oldugunu biliyoruz, he elbette gonul ister ufak atismalar tadinda kalsin ama maalesef boyle olmuyor..

    VATAN NE TÜRKİYE’DİR TÜRKLERE NE TÜRKİSTAN VATAN BÜYÜK VE MÜEBBET BİR ÜLKEDİR TÜRKLERE TURAN

  • merhabalar @Root konuyu daha yeni okuya bildim eline sağlık düşüncelerin ve tahminlerin gayet iyi ... sana bi ricam olacak ozon tabakasının delinmesi ile sıcak veya soğuk kışlar arasında bir bağıntı varmı ona bakarsan sevinirim.

  • Ozon tabakasinin delinmesinin kuresel sicaklikta artis etkisi var. Bize dogrudan etkisi yok. Kendisinin de etkiledigi basinc dizilimine gore bizde sicaga da neden olabilir soguga da. İkisinin de nedeni olabilir, ikisinin de nedeni olmayabilir. Yani etkisi dolayli olarak var, herhangi bir yilin, mevsimin yada bir sistemin tahmininde kullanilabilir bir degisken degil. Bu arada ozon tabakasi icin delinme sozcugunu kullanmayalim, o bir benzetme, bilimsel bir kelime degil. İncelme, hatta seyrelme daha uygun. Ayrica onemli bir duzelme de yok. Soylenilen ufak duzelmenin nedeni muhtemelen, buharlasma, nem ve yagislar arttikca kar ortusunun artip radyatif sogumayla Dunya'yi tekrar sogutmasi gibi, orajlarin artarak simseklerin havadaki O2'den O3 yani ozon gazi olusturmasinin, doganin kendini insan denen yaratiktan kurtarma yontemlerinden birinin sonucu. Bu benim tahminim, ispatlanmis bir sey degil. Bu konuyu arastirmadim pek. İklim degisikligi ile ilgileniyorsaniz wattsupwiththat adli siteyi ve Mikdat Kadioglu'nu takip etmenizi tavsiye ederim.

  • Bence 2017 kışı bol karlı geçecek Marmara Bölgesinde hava eylülün 2.haftası soğuyacak... Ekimde hava tam soğuyacak 18-16-15 derece aralığına gerileyecek Kasımın ilk haftası inşallah İstanbul'a ilk kar düşecektir ama bu kesin değil çok erken tahmin yaptım inşallah dediğim gibi olur .........